Telmont Champagne sluit zich aan bij Rémy Cointreau

Telmont Champagne is een gerenommeerd champagnehuis dat in 1912 werd opgericht. Het bedrijf staat bekend om zijn kwaliteitschampagnes en milieubewuste productiemethoden. In oktober 2020 kondigde de Franse drankengroep Rémy Cointreau aan dat het een meerderheidsbelang in Champagne Telmont had verworven.

Rémy Cointreau is een wereldberoemde producent en distributeur van gedistilleerde dranken, met een portfolio dat merken als Rémy Martin, Cointreau, Mount Gay Rum en The Botanist omvat. Door Telmont Champagne over te nemen, breidde Rémy Cointreau zijn aanwezigheid in de champagnemarkt uit en versterkte het zijn positie als toonaangevende speler in de drankenindustrie.

De samenwerking tussen Telmont Champagne en Rémy Cointreau kan leiden tot een grotere wereldwijde bekendheid en distributie voor Telmont Champagne. Bovendien kan het de ontwikkeling van nieuwe producten en innovaties binnen de champagnesector stimuleren, waarbij beide bedrijven profiteren van elkaars expertise en netwerken.

Na de overname van Telmont Champagne door Rémy Cointreau zullen beide bedrijven naar verwachting samenwerken om hun marktaandeel in de champagnesector te vergroten en hun wereldwijde distributie uit te breiden. Door hun krachten te bundelen, kunnen ze profiteren van elkaars sterke punten en expertise om hun aanbod te verbeteren en de concurrentiepositie van hun merken te versterken.

Het combineren van de productie- en distributiemogelijkheden van Rémy Cointreau met de kwaliteit en milieubewuste benadering van Telmont Champagne kan leiden tot een grotere efficiëntie en duurzaamheid in de champagneproductie. Dit kan een positieve impact hebben op zowel de merkwaarde als de reputatie van beide bedrijven.

Bovendien kan de samenwerking tussen Telmont Champagne en Rémy Cointreau bijdragen aan innovatie in de champagnesector. Door middel van gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten kunnen de bedrijven nieuwe productiemethoden en technologieën verkennen om de kwaliteit en smaak van hun champagnes te verbeteren.

Ten slotte kan de overname van Telmont Champagne door Rémy Cointreau ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe marketingstrategieën en -campagnes om hun champagnes op een bredere markt te promoten. Dit kan de zichtbaarheid en naamsbekendheid van Telmont Champagne vergroten en hun positie als een belangrijke speler in de champagnemarkt versterken.

In de toekomst kunnen we verwachten dat de samenwerking tussen Telmont Champagne en Rémy Cointreau nieuwe groeimogelijkheden en kansen zal opleveren voor beide bedrijven, en een positieve impact zal hebben op de champagnesector als geheel.

Over Telmont Champagne

Champagne Telmont is een historisch champagnehuis gevestigd in Damery, in de regio Champagne-Ardenne in Frankrijk. Het werd opgericht in 1912 door Henri Lhopital en zijn vrouw Marie. Sinds de oprichting is het bedrijf toegewijd aan het produceren van hoogwaardige champagnes met respect voor traditie en duurzaamheid.

Telmont Champagne heeft zich in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd en wordt gewaardeerd om de kwaliteit en het vakmanschap van zijn producten. Het huis biedt een scala aan champagnes, variërend van niet-vintage en vintage champagnes tot prestigieuze cuvées, die allemaal het unieke karakter en de finesse van het terroir weerspiegelen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Telmont Champagne is de toewijding aan duurzaamheid en milieubewuste productie. Het huis streeft ernaar om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren en is betrokken bij verschillende milieuprogramma'sen -initiatieven, zoals het gebruik van organische wijnbouwpraktijken en het verminderen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Bovendien maakt Telmont Champagne gebruik van traditionele technieken om hun champagnes te produceren, zoals het handmatig oogsten van druiven, langdurige rijping op fles, en het gebruik van de klassieke méthode champenoise. Dit zorgt ervoor dat de champagnes van Telmont de kwaliteit en complexiteit hebben die kenmerkend zijn voor de beste champagnes.

Belangrijkste productlijnen van Telmont Champagne zijn:

  • Les Grands Assemblages

    • Deze lijn vertegenwoordigt de klassieke champagnes van Telmont, gekenmerkt door een harmonieuze mix van druivensoorten en terroirs. Elk van deze champagnes combineert finesse, elegantie en frisheid.
    • Les Grands Assemblages omvat: • Brut Réserve: Een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, met delicate aroma'svan wit fruit en een vleugje brioche. • Rosé: Een charmante rosé champagne gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, met tonen van rood fruit en een verfrissende afdronk.
  • Les Vignes d'Antan

    • Deze lijn is een eerbetoon aan de unieke wijngaarden van Telmont en de geschiedenis van het huis. De champagnes zijn afkomstig van wijngaarden die met behulp van traditionele, milieuvriendelijke technieken worden geteeld.
    • Les Vignes d'Antan omvat: • Cuvée Sans Soufre: Een champagne zonder toegevoegde zwavel, gemaakt van 100% Chardonnay. Het heeft een opmerkelijke mineraliteit en een lange afdronk. • Cuvée Nature: Een blend van Chardonnay en Pinot Noir zonder toegevoegde suikers, met frisse citrus- en bloemenaroma'sen een elegante afdronk.
  • Les Grands Crus

    • Deze lijn presenteert champagnes die uitsluitend zijn gemaakt van druiven uit Grand Cru-wijngaarden, wat resulteert in uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit.
    • Les Grands Crus omvat: • Blanc de Blancs: Een champagne gemaakt van 100% Chardonnay uit de Côte des Blancs, met verfijnde aroma'svan citrus en witte bloemen, evenals een romige textuur. • Blanc de Noirs: Een champagne gemaakt van 100% Pinot Noir uit de Montagne de Reims, met krachtige aroma'svan rood fruit en een rijke, volle smaak.
  • Les Millésimes

    • Deze lijn bestaat uit vintage champagnes die de bijzondere kenmerken van een specifiek oogstjaar weerspiegelen. Deze champagnes hebben een langere rijpingstijd om hun complexiteit en rijpheid te ontwikkelen.
    • Les Millésimes omvat: • Vintage: Een blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier uit een enkel oogstjaar, met geconcentreerde aroma'svan fruit, honing en geroosterde noten.
  • Les Raretés

    • Deze lijn biedt zeldzame en uitzonderlijke cuvées, gemaakt van geselecteerde percelen en met behulp van de meest verfijnde wijnbereidingstechnieken.
    • Les Raretés omvat: • Cuvée H. Lhopital: Een prestigieuze champagne gemaakt ter ere van de oprichter van Telmont, Henri Lhopital. Deze cuvée is gemaakt van een selectie van de beste percelen en een zorgvuldige blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Het heeft een opmerkelijke complexiteit, met tonen van gedroogd fruit, specerijen en geroosterde aroma s.
  • Les Collectionneurs

    • Deze lijn is speciaal ontworpen voor verzamelaars en liefhebbers van zeldzame en unieke champagnes. Het omvat gelimiteerde oplages en bijzondere cuvées die de diversiteit en het vakmanschap van Telmont Champagne weerspiegelen.
    • Les Collectionneurs kan omvatten:
      • Oude jaargangen: Vintage champagnes uit uitzonderlijke oogstjaren, gekenmerkt door hun verfijnde smaak en indrukwekkende rijpingspotentieel.
      • Speciale cuvées: Champagnes die worden gekenmerkt door hun unieke karakter en bijzondere productiemethoden, zoals het gebruik van zeldzame druivensoorten, specifieke terroirs of innovatieve wijnbereidingstechnieken.


Telmont Champagne: www.champagne-telmont.com


Over Rémy Cointreau

Rémy Cointreau is een Franse groep die wereldwijd bekend staat om de productie en distributie van luxe gedistilleerde dranken. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Cognac, Frankrijk, en is ontstaan uit de fusie van de cognacproducent Rémy Martin en de likeurproducent Cointreau in 1990. Rémy Cointreau is actief in meer dan 150 landen en heeft een breed scala aan hoogwaardige merken in zijn portfolio. Enkele van de meest bekende merken zijn:

  1. Rémy Martin: Een prestigieus cognachuis opgericht in 1724, bekend om zijn hoogwaardige cognacs gemaakt van uitsluitend druiven uit de Grande Champagne en Petite Champagne regio s, zoals de beroemde Louis XIII cognac. - www.remymartin.com

  2. Cointreau: Een iconische sinaasappellikeur die in 1875 werd gecreëerd door Edouard Cointreau. Cointreau is een essentieel ingrediënt in veel klassieke cocktails, zoals de Margarita en de Cosmopolitan. - www.cointreau.com

  3. Mount Gay Rum: Het oudste rummerk ter wereld, opgericht in 1703 in Barbados. Mount Gay Rum staat bekend om zijn rijke smaak en het gebruik van traditionele productiemethoden. - www.mountgayrum.com

  4. The Botanist: Een premium gin uit Islay, Schotland, gedistilleerd met 22 lokaal geplukte botanische ingrediënten. The Botanist staat bekend om zijn complexe en verfijnde smaakprofiel. - www.thebotanist.com

  5. Metaxa: Een Griekse likeur op basis van wijn en brandy, opgericht in 1888 door Spyros Metaxa. Metaxa staat bekend om zijn zachte smaak en unieke productieproces. www.metaxa.com

  6. Bruichladdich: Een Schotse single malt whiskydistilleerderij gevestigd op het eiland Islay. Bruichladdich produceert zowel de gelijknamige ongeturfde whisky als de sterk geturfde whisky's Octomore en Port Charlotte.  www.bruichladdich.com

Rémy Cointreau is toegewijd aan het behouden van de tradities en het vakmanschap van hun merken, terwijl ze tegelijkertijd innoveren en zich aanpassen aan de veranderende markt. Het bedrijf streeft naar duurzame groei en is betrokken bij verschillende sociale en milieuprojecten om zijn impact op het milieu te minimaliseren en bij te dragen aan de gemeenschappen waarin het actief is.

Rémy Cointreau: www.remy-cointreau.com


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...