Ontdek duurzame gastronomie - een avond bij Restaurant Neon

Het was zaterdagavond toen ik samen met mijn twee vrienden, Jasper en Lena, besloot om dineren in Restaurant Neon. Al vanaf het moment dat we door de Berlaarsestraat liepen, tussen de huisnummers 21 en 27, voelde ik een tinteling van opwinding. Ik had zoveel gehoord over deze plek, gelegen op het schilderachtige Barbara Vettersplein in Lier.

Bij het betreden van Neon, werden we begroet door een luchtige, stijlvolle sfeer. De geschiedenis van het gebouw, ooit een schoolrefter, hing in de lucht. Terwijl het verleden van de Normaalschool zichtbaar was in de ouderwetse tegels, donkerhouten lambrisering en hoge plafonds, was de moderne touch van het restaurant onmiskenbaar. Zelf ontworpen servieskasten, lange gordijnen en een verfijnde parketvloer getuigden van klasse en elegantie. 'Zo gezellig is een schoolrefter nog nooit geweest,' merkte Jasper op.

We werden naar onze tafel begeleid en vanaf dat moment was het duidelijk dat deze ervaring zou draaien om meer dan alleen eten. Het was een culinaire reis, een verhaal. Terwijl we de ZOMERMENU 1.3 doornamen, werd ons het verhaal verteld over de gerechten: Crudités, Komkommer met erwt en meloen, Zuurdesem tarwe met sjalotboter, en nog veel meer.

Terwijl we wachtten op onze voorgerechten, bespraken we de indrukwekkende transitie die Nils Proost en Annelies Tersago hadden gemaakt van hun vorige zaak, Petit Cuistot, naar Neon. Nils' passie voor duurzaamheid en zero waste was niet alleen een bedrijfsmodel maar een levensfilosofie. Zijn overtuiging dat we verantwoordelijkheid dragen voor de impact van de voedingsindustrie op ons milieu was inspirerend. Lena, die een groot voorstander is van duurzaamheid, was onder de indruk van de no-waste filosofie van het restaurant. 'Waste is just an opinion,' zei ze, citerend uit wat we online hadden gelezen over Neon.

De gerechten arriveerden met precisie en kunst. Het begon met de Crudités: een explosie van kleuren en smaken die onze zintuigen prikkelden. De combinatie van Komkommer, erwt & meloen was verfrissend, terwijl de Kimchips een interessant spel van texturen en pittigheid introduceerden.

Naarmate de avond vorderde, werden we verliefd op elk gerecht dat voor ons werd geplaatst. Van de harmonie tussen tomaat, rode biet en braambes tot de verfijnde balans in de Griet met mossel en selder, elk gerecht was een testament van Nils' visie op duurzame ontwikkeling.

Een hoogtepunt was het Lam met courgette en groene paprika. Het vlees was perfect bereid en elk ingrediënt had een duidelijk doel op het bord. We eindigden onze maaltijd met een verrassende combinatie van Chocolade, suikermaïs en hazelnoot - een zoete afsluiting van een onvergetelijke culinaire ervaring.

Tussen de gangen door bewonderden we het interieur. De verhalen van lokaal vakmanschap, zoals de borden uit Petit Cuistot die nu dienden als tableaus voor servieskasten en het wandtapijt geweven met wol van lokale schapen, gaven het restaurant een persoonlijke touch.

Tegen middernacht, voldaan en geïnspireerd, verlieten we Neon. Terwijl we over het Barbara Vettersplein liepen, spraken we al over wanneer we terug zouden komen. Het was niet alleen een avond van heerlijk eten, maar ook van verhalen, inspiratie en een dieper begrip van wat het betekent om duurzaam te leven in onze moderne wereld. Restaurant Neon had niet alleen onze honger gestild, maar ook onze ziel gevoed.

Terwijl de nachtlucht zich verdiepte en de lichtjes van Lier om ons heen fonkelden, besefte ik hoe bijzonder onze avond in Restaurant Neon was geweest. Als je zelf deze unieke culinaire ervaring wilt beleven, is het goed om te weten dat Neon open is van dinsdag tot zaterdag. De lunch wordt geserveerd van 12:00 tot 14:00 uur en het diner van 18:00 tot 21:30 uur. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, gezien de populariteit van deze bijzondere plek. Voor reserveringen of verdere vragen kunt u contact opnemen met Restaurant Neon op het volgende telefoonnummer: 0499/32.73.38. Een avondje uit bij Neon is niet zomaar een diner, maar een reis door een wereld van smaak, duurzaamheid en verhalen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...