Koffieketen Luckin Coffee en wijnbrouwerij Kweichow Moutai gaan samenwerken

Luckin Coffee en Kweichow Moutai hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken voor een exclusief product, te lanceren in mei 2021. Hun samenwerking biedt koffieliefhebbers de unieke mogelijkheid om een kopje van een luxueuze wodka/koffie mix met een zacht moutai-aroma te proberen, slechts €4,50 per kop.

China'ssnelst groeiende koffieketen Luckin Coffee en de beroemde wijnbrouwerij Kweichow Moutai hebben een samenwerking aangekondigd waarbij zij een exclusief product lanceren in mei 2021. Deze samenwerking biedt koffieliefhebbers niet alleen de mogelijkheid om het luxueuze product te proeven, maar biedt ook een unieke kans om te genieten van een zacht aroma van moutai terwijl ze koffie drinken.

Luckin Coffee, dat sinds 2018 een enorme opmars heeft gemaakt als een van de belangrijkste spelers in de Chinese koffiewereld, heeft aangekondigd dat het samenwerkt met Kweichow Moutai om een ​​product te creëren dat een mix is van hun twee specialiteiten: topkwaliteit koffie en moutai-wijn. De samenwerking, die beschikbaar zal zijn in alle Luckin-vestigingen in China, combineert de beste ingrediënten uit beide bedrijven om een ​​uniek product te creëren.

Het resulterende product, genaamd 'Moutai Latte', is een alcoholische melange van espresso, een roomachtige crema en Kweichow Moutai-wijn. Moutai Latte is speciaal gemaakt om koffiedrinkers de unieke smaak van moutai-wijn te laten ervaren terwijl ze ook genieten van een kopje koffie.

Deze unieke samenwerking tussen twee van China'smeest invloedrijke drankbedrijven biedt een gloednieuw drankje waarmee koffiedrinkers de beste smaken van twee werelden kunnen proeven, net als bij een glas wijn. Moutai Latte komt in twee varianten, waaronder een milde espresso-variant en een sterke espresso-variant, die beide worden gemaakt met Kweichow Moutai-wijn.

De populariteit van Luckin Coffee is de afgelopen jaren in China enorm toegenomen, en het bedrijf sluit regelmatig exclusieve samenwerkingen af met bekende drankmerken om nieuwe producten te creëren. Met de lancering van Moutai Latte binnenkort is het bedrijf erin geslaagd om de unieke smaak van moutai-wijn te combineren met hun koffie-ervaring, een combinatie in lijn met de groeiende populariteit van dit specifieke type wijn onder koffieliefhebbers in het land.

Gebruikers van Luckin Coffee kunnen genieten van een kopje Moutai Latte voor slechts €4,50. Eenmalige kopers van het drankje krijgen ook een gratis fles moutai-wijn cadeau, wat een interessante aanbieding is voor koffiedrinkers die willen experimenteren met de combinatie van koffie en moutai-wijn.

Kweichow Moutai is al decennia lang een van de meest bekroonde wijnbrouwerijen in China en het bedrijf is in staat geweest om de waarde ervan te behouden door innovatie en samenwerking met andere grote merken uit de consumentengoederenindustrie. Door hun samenwerking met Luckin Coffee kunnen zij opnieuw bewijzen hoe verschillende smaken en ingrediënten met elkaar kunnen worden gecombineerd om lekkere drankjes te creëren.

Moutai Latte, dat verwachten wordt gelanceerd in mei 2021, is slechts het laatste voorbeeld van een exclusief product dat is samengesteld door de samenwerkende bedrijven. Het resulterende product zal koffiedrinkers een unieke smaakervaring bieden, waardoor ze de kans krijgen om iets te drinken waarvan ze niet eerder hadden gedacht dat het mogelijk was.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...