Bugatti en Champagne Carbon: een toast op innovatie en excellente personalisatie

Bugatti en Champagne Carbon vieren hun innoverende partnerschap. Ze delen meer dan hun Franse wortels in de 'Grand Est' regio. Als avant-gardisten in hun respectievelijke sectoren zetten ze de kennis en het vakmanschap, opgebouwd gedurende hun trotse geschiedenis, om in een innovatieve toekomst. Deze toewijding aan perfectie en het constant streven naar het overtreffen van hun eigen grenzen vormt de basis van hun acties.

Alexandre Mea, CEO van Champagne Carbon, legt uit: "Op het kruispunt van traditie en moderniteit, van uitmuntendheid en technologie, doet BUGATTI nooit concessies. Wij voelen hetzelfde over onze champagne." Toch zou het geen echte BUGATTI zijn als het niet aanpasbaar was. Voor het eerst kunnen klanten nu drie elementen personaliseren: de door BUGATTI geïnspireerde beeldhouwkunstige koffer, de met de hand gemaakte fles van koolstofvezel en de fijnste champagne die daarin rust.

BUGATTI heeft de nieuwste innovatie onthuld: 'La Bouteille Sur Mesure', een unieke ervaring en een op maat gemaakt product, bestaande uit drie aanpasbare elementen. Elk element van de koffer kan worden aangepast aan de voorkeur van de klant, waarbij het gelijkenis kan vertonen met hun eigen BUGATTI-voertuig in miniatuurvorm of kan verkennen een geheel nieuwe creatie. Elke koffer is een echt kunstwerk en technische hoogstandje, compleet met optionele thermodynamische koelcellen en 14 high-end ventilatoren die koele lucht in de koffer circuleren - waardoor de kostbare champagne altijd op de perfecte temperatuur blijft.

Bij de viering van Bugatti's 110-jarig jubileum is de 'ƎB.01' champagne gecreëerd, bestaande uit 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir. Champagne Carbon heeft zijn ongeëvenaarde expertise, veel tijd en uiterste precisie geïnvesteerd in de creatie van deze unieke, hoogwaardige cuvée Champagne. Alleen druiven uit de meest vooraanstaande terroirs van Champagne zijn gebruikt.

De 'ƎB.02' kwam uit ter viering van het eenjarig jubileum van het record dat is gezet door de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Dit voertuig was in 2019 het eerste serieproductievoertuig dat de 300-mijlgrens doorbrak, met een topsnelheid van 490.484 km/u. De Champagne is een vintage 2000 gemaakt van 65% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 5% Pinot Meunier druiven. De champagne is 12 jaar op gist gerijpt, met een suikergehalte van 7g/L. Omvat verse, precieze aroma's van acacia, amandelen, hazelnoten en geel fruit.

'ƎB.03' is geïnspireerd door de ongeëvenaarde rijervaring en het ontwerp van de Bolide. De inhoud van de fles – een vintage 2013 Blanc de Blancs – is het resultaat van een koude en natte winter in 2013, gevolgd door een koele lente en een late druivenoogst. Deze omstandigheden produceren een intense en frisse wijn.

Deze intense en frisse wijn, rijk aan minerale ondertonen en subtiele hints van citrus en witte bloemen, belichaamt de kernwaarden van het merk Bugatti: kracht, prestaties, luxe en exclusiviteit. Net als de legendarische Bolide, weerspiegelt deze vintage Blanc de Blancs de ongeëvenaarde rijkwaliteiten en het adembenemende ontwerp dat Bugatti's kenmerkt.

Om de ervaring van de champagne en de verbinding met de auto te versterken, is de 'ƎB.03' verpakt in een met de hand vervaardigde koolstofvezel fles. Deze prachtige fles is zowel sterk als licht, waardoor de champagne veilig en op de ideale temperatuur bewaard blijft. Het materiaal, geïnspireerd op de koolstofvezel die gebruikt wordt in Bugatti-voertuigen, symboliseert de unieke samensmelting van innovatieve technologie en traditioneel vakmanschap.

Bovendien zal Champagne Carbon's innovatieve benadering van personalisatie klanten de mogelijkheid bieden om hun eigen unieke champagne-ervaring te creëren. Klanten kunnen kiezen uit een reeks van personalisatie-opties, waaronder de mogelijkheid om de kleur van de fles en de etiketten te kiezen, hun eigen initialen toe te voegen, of zelfs de kurk en de capsule aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren.

Samenvattend bieden Bugatti en Champagne Carbon klanten een buitengewoon luxueuze en persoonlijke ervaring. Het 'La Bouteille Sur Mesure' programma stelt klanten in staat om hun eigen unieke, gepersonaliseerde fles champagne te bezitten, als een weerspiegeling van hun individualiteit en smaak. Het is het ultieme voorbeeld van de toewijding van beide merken aan uitmuntendheid, innovatie en gepersonaliseerd vakmanschap.

Net zoals een Bugatti-auto niet zomaar een voertuig is, is een fles 'ƎB.03' Champagne niet zomaar een fles champagne. Het is een kunstwerk, een technologisch wonder en een icoon van Franse luxe. Het is, net als elke Bugatti, een uitzonderlijke creatie die zijn eigenaar laat genieten van de allerbeste dingen in het leven.

 • EB.01 pour Bugatti 110ème ANNIVERSAIRE

  • Gemaakt ter ere van de 110e verjaardag van Bugatti.
  • Het is een vintage 2002 champagne, gemaakt van 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir druiven.
  • De champagne is minimaal 15 jaar op gist gerijpt en heeft een suikergehalte van 7g/L.
  • De wijn wordt verkocht tussen 3 en 6 maanden na de 'dégorgement' (het proces waarbij gist en sediment uit de fles worden verwijderd).
  • Proefnotities omvatten aroma's van boter, karamel, noten, honing, gebak, bosgrond, pruimen, mirabellen, verse koffie en nougat. De smaak is romig en melkachtig, met toetsen van geroosterde amandelen.
 • EB.02 CHIRON 300+ pour Bugatti

  • Dit is een vintage 2006 champagne, gemaakt van 65% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 5% Pinot Meunier druiven.
  • De champagne is 12 jaar op gist gerijpt, met een suikergehalte van 7g/L.
  • Proefnotities omvatten verse, precieze aroma's van acacia, amandelen, hazelnoten en geel fruit.
 • EB.03 BOLIDE pour Bugatti

  • Deze champagne is geïnspireerd door de unieke rijervaring en het ontwerp van de Bolide.
  • Het is een vintage 2013 Blanc de Blancs, wat betekent dat het volledig gemaakt is van Grand Cru Chardonnay druiven.
  • De champagne heeft een rijping van 8 jaar op gist en een suikergehalte van 8g/L.
  • Proefnotities omvatten heldere, transparante goudkleurige tinten met zilveren reflecties en aroma's van citrus, wit fruit en lente bloemen zoals lelietjes-van-dalen, kamperfoelie en magnolia.
 • EB.01 LUMINOUS pour Bugatti

  • Een beperkte serie champagne die de aandacht onmiddellijk trekt met zijn 'carbon effect', schitterend in het donker.
  • Het is gemaakt van 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir druiven en heeft een minimale gistrijping van 15 jaar.
  • De champagne heeft een suikergehalte van 7g/L.
  • Proefnotities omvatten aroma's van boter, karamel, noten, bos honing, gebak, bosgrond, pruimen, mirabellen, verse koffie en nougat, evenals een melkachtige, gekarameliseerde en biscuitachtige smaak.


Voor degenen die op zoek zijn naar een verfijnde smaakervaring, biedt Champagne Carbon een reeks exclusieve champagnes die elk perfect gepaard gaan met specifieke gerechten. Dit benadrukt niet alleen hun unieke smaken, maar biedt ook een culinaire reis die zowel het gehemelte als de zintuigen prikkelt. Elke fles uit de collectie heeft een extra bijzondere aanraking, een zorgvuldig aangebrachte laag koolstofvezel die een subtiele verbinding legt met het merk Bugatti en haar nalatenschap.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een van deze bijzondere champagnes, aarzel dan niet om contact op te nemen met Champagne Carbon. Gevestigd in het hart van Reims, Frankrijk, zijn zij bereikbaar via het telefoonnummer +33 (0)9 83 42 76 30. Hun adres is 7, Rue Pierre Pflimlin, 51100 REIMS. Een wereld van buitengewone smaken en exclusiviteit wacht op u bij Champagne Carbon.

Ontdek luxe duurzame Kaviaar bij Imperial Heritage In de kijker

Imperial Heritage Caviar in Antwerpen biedt de meest verfijnde kaviaar ter wereld, dankzij vakmanschap, traditionele methoden en passie voor het pr...