Ontdek Casa Dragones - de parel van authentieke Mexicaanse Tequila

Casa Dragones, een naam die synoniem staat voor kwaliteit en traditie in de wereld van tequila, is een merk dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap en authenticiteit. Onder leiding van Bertha González Nieves, de eerste vrouwelijke Maestra Tequilera die gecertificeerd is door de Academia Mexicana de Catadores de Tequila, heeft Casa Dragones zich gevestigd in de elitekringen van 'swerelds beste tequila s.

Het verhaal van Casa Dragones begint met een zorgvuldig en duurzaam productieproces. Elke fles wordt met de hand vervaardigd, wat resulteert in een uitzonderlijke smaakervaring. Deze benadering zorgt ervoor dat het merk een strikte kwaliteitscontrole kan handhaven, wat leidt tot een tequila van de hoogste kwaliteit.

De rijke vulkanische bodem waarop de agave wordt geteeld, speelt een cruciale rol in de unieke smaak van Casa Dragones Tequila. Deze bodem, verrijkt door een vulkaanuitbarsting, bevat essentiële voedingsstoffen zoals silicium en kalium, die bijdragen aan de groei van de agaveplant. De aanwezigheid van obsidiaan lavasteen zorgt voor een natuurlijk beluchte grond waarin de agavewortels gemakkelijk kunnen doordringen.

De toewijding aan kwaliteit strekt zich uit tot het oogsten van de agave. Casa Dragones Agave Azul Tequilana Weber wordt ongeveer 7 jaar geteeld voordat het op zijn best is. Bij het oogsten wordt speciale aandacht besteed aan de selectie van de planten, waarbij elke plant handmatig wordt geoogst op basis van de rijpheid en zoetheid van het hart van de piña.

Water, een essentieel ingrediënt voor uitstekende tequila, wordt gewonnen uit natuurlijke bronnen die voortkomen uit de vulkaan van Tequila. Dit water, verrijkt met de mineralen van de vulkanische bodem, ondergaat vervolgens een geavanceerd zuiveringsproces.

Casa Dragones zet zich in voor een verantwoorde productie. Het merk en zijn productieproces worden erkend door de Tequila Regulatory Council (CRT) als een van de meest efficiënte en duurzame in de industrie. Door minder water en energie te gebruiken en minder afval te produceren, kan Casa Dragones zichzelf positioneren als een van de meest verantwoorde tequilaproducenten ter wereld.

Het assortiment van Casa Dragones is divers en ontworpen om aan verschillende smaken en gelegenheden te voldoen. Van de bloemige en citrusachtige aroma'svan Casa Dragones Joven tot de verfijnde smaken van Casa Dragones añejo, reposado en blanco, elke variant biedt een unieke smaakervaring.

Een bijzonder kenmerk van Casa Dragones is de handgemaakte kristallen fles van Casa Dragones Joven, die met de hand wordt gegraveerd met de traditionele Mexicaanse 'pepita'-techniek. Deze traditie, die zijn oorsprong vindt in Spanje en in de jaren 1500 naar Mexico werd gebracht, getuigt van het vakmanschap en de toewijding aan kwaliteit van het merk.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een diepere duik in de wereld van Casa Dragones, biedt het merk een unieke ervaring in hun geboortestad San Miguel de Allende. Deze stad, onlangs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, is niet alleen de thuisbasis van Casa Dragones, maar belichaamt ook de verfijning van hun tequila s. Bezoekers kunnen genieten van professionele proeverijen, mixologielessen en speciale diners die de tequila in de schijnwerpers zetten.

De geschiedenis van Casa Dragones is diep geworteld in de Mexicaanse cultuur, geïnspireerd door de legendarische Dragones van San Miguel de Allende, een elite cavalerie die ooit de belangen van de Spaanse koningin verdedigde en later een sleutelrol speelde in de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog van 1810. Het getal '16', prominent aanwezig op hun labels en flessen, herdenkt de datum van de Mexicaanse onafhankelijkheid en is ook het adres van La Casa Dragones.

In conclusie, Casa Dragones Tequila vertegenwoordigt het beste van wat Mexico te bieden heeft op het gebied van tequila. Met een ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit, traditie en vakmanschap, blijft het merk een standaard zetten in de wereld van fijne sterke dranken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...