Ontdek Cantonese verfijning in Shang Palace - Shangri-La Parijs

Genesteld in het hart van de Franse hoofdstad biedt het Shangri-La Hotel, Parijs een ontsnapping aan de drukte van de stad met zijn tempel van Cantonese gastronomie, het Shang Palace restaurant. Als enige Chinese restaurant in Frankrijk bekroond met een Michelinster, representeert de Shang Palace niet alleen culinaire perfectie, maar neemt het haar gasten ook mee op een smaakvolle reis door de verfijning van de Cantonese keuken.

De luxe ambiance van het restaurant is te danken aan de gerenommeerde interieurontwerper Richard Martinet, die een stijl heeft gecreëerd die het erfgoed van het Keizerlijke China oproept. Gasten worden verwelkomd in een ruimte waar traditionele Chinese motieven en moderne elegantie samenkomen, wat bijdraagt aan een exclusieve dinerervaring. De subtiele Aziatische invloeden, zoals handgeschilderde zijden wandbekleding, houtsnijwerk en delicate lantaarns, weerspiegelen de aandacht voor detail en authenticiteit.

Het culinaire genot in Shang Palace wordt geleid door Chef Samuel Lee, wiens passie en ervaring een menu van hoogwaardige Cantonese gerechten heeft gevormd. Met respect voor seizoensgebonden ingrediënten en traditionele technieken creëert hij gerechten die zowel smaakvol als esthetisch aantrekkelijk zijn. Elk gerecht vertelt zijn eigen verhaal en is geworteld in oude tradities, terwijl tegelijkertijd wordt ingespeeld op de moderne gastronomische verlangens.

De chef-kok legt een sterke focus op dim sum, een kenmerkend aspect van de Cantonese keuken. Deze kleine gestoomde of gefrituurde hapjes zijn kunstwerkjes op zich en worden met uiterste precisie bereid. De dim sum selectie wordt met zorg samengesteld en bevat zowel klassieke opties als creatieve interpretaties, die alle zintuigen prikkelen.

Niet alleen dim sum, maar alle gerechten worden met nauwkeurigheid en meesterschap bereid. Of het nu gaat om verse zeevruchten, gestoofd vlees of groente specialiteiten, elk bord dat uit de keuken komt, is bedoeld om de essentie van Cantonese delicatessen vast te leggen. Bovendien kunnen liefhebbers van de Chinees-Franse fusiekeuken verrast worden door innovatieve smaakcombinaties die de grenzen van beide culinaire werelden met gratie overschrijden.

De wijnkaart van het restaurant bevat een zorgvuldig samengestelde collectie van wereldwijde wijnen en specifieke etiketten die harmoniëren met de rijke smaken van de Cantonese schotels. Sommeliers staan paraat om gasten te leiden naar de perfecte wijn-spijs combinatie, wat de maaltijd naar een hoger niveau tilt.

Naast de alledaagse pracht, organiseert Shang Palace regelmatig evenementen die aansluiten bij de Chinese cultuur en festiviteiten. Van het Chinese Nieuwjaar tot de Moon Festival vieringen, gasten kunnen deelnemen aan deze traditionele gelegenheden, die extra dimensies toevoegen aan hun dinerervaring.

Vanuit een derde-persoonsperspectief is het duidelijk dat Shang Palace meer is dan een restaurant: het is een bestemming waar de hoogtepunten van de Cantonese keuken zich versmelten met de elegantie en charme van de Franse setting. Het is een plek waar verleden en heden elkaar ontmoeten en waar diners worden uitgenodigd om de rijkdom en diversiteit van Chinese culinaire kunsten te verkennen.

De unieke ervaring die Shang Palace te bieden heeft is niet beperkt tot alleen de inwoners van Parijs; reizigers uit alle hoeken van de wereld vinden hun weg naar dit culinaire heiligdom. Voor diegenen die op zoek zijn naar een maaltijd doordrenkt van geschiedenis, cultuur en verfijning, is Shang Palace in het Shangri-La Hotel, Parijs een onmiskenbare keuze.

Cantonese keuken staat bekend om zijn diversiteit en de nadruk op verse ingrediënten. Deze regionale Chinese keuken weerspiegelt de historische invloeden en de geografische ligging van Kanton (Guangdong), waarbij toegang tot een overvloed aan zeevruchten en een bloeiende internationale haven een rol spelen in de ontwikkeling van zijn kenmerkende smaken. In het Shang Palace krijgen diners een authentiek beeld van deze keuken door middel van gerechten die zijn doordrenkt met traditionele kruiden en kookstijlen, zoals roosteren, stomen en langzaam stoven.

Een gerecht dat men niet mag missen is de Peking-eend, een iconische delicatesse die vaak geserveerd wordt tijdens speciale gelegenheden. Deze eend wordt gekenmerkt door zijn knapperige huid en sappige vlees, zorgvuldig bereid door het personeel van Shang Palace. De eend wordt aan tafel gesneden en geserveerd met dunne pannenkoekjes, lente-ui, komkommer en hoisin- of zoete bonensaus, zodat gasten zelf hun eigen rolletjes kunnen maken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...