Quique Dacosta resto Deessa is een gastronomisch meesterwerk in Madrid

Quique Dacosta, door de Michelingids omschreven als een 'culinair genie', heeft in Spanje de status van legendarische chef-kok bereikt. Zijn opening van Deessa in april - zijn eerste restaurant in Madrid - was het grootste gastronomische nieuws in het land sinds het begin van de pandemie. Dacosta is vooral bekend om zijn driesterrenrestaurant in Alicante, dat zijn naam draagt.

Deessa is gevestigd op de begane grond van het historische Mandarin Oriental Ritz in Madrid, dat na een tweejarige renovatie in het voorjaar heropende. Het restaurant is het pronkstuk van de culinaire ervaring in het hotel en een van de vijf nieuwe eetconcepten die Dacosta heeft geïntroduceerd. Gasten kunnen genieten van Dacosta'savant-gardistische Valenciaanse keuken, met zowel klassieke als nieuwe gerechten.

Het interieur van Deessa is gevestigd in de vergulde Alfonso XIII-kamer, met uitzicht op de Ritz-tuin, en is even prachtig als de verfijnde gerechten die worden geserveerd. Voor wie op zoek is naar iets intiemers, is er ook de Condesa Masslov-eetkamer, vernoemd naar de schuilnaam van de beruchte Nederlandse spion Mata Hari tijdens haar verblijf in het hotel in 1916.

De meest unieke eetervaring bij Deessa is echter de Chef'sTable, verborgen in de keukens van het hotel. Hier kunnen enkele gelukkigen genieten van een front row seat bij de culinaire magie en de gesynchroniseerde choreografie van het keukenteam, terwijl ze prachtig uitgevoerde seizoensgerechten serveren met oesters, tarbot, varkensvlees en arboriorijst.

Dacosta begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd en heeft inmiddels meer dan 35 jaar ervaring. Hij begon bij El Poblet (nu Quique Dacosta Restaurante) op 18-jarige leeftijd, waar zijn kenmerkende creatieve stijl van moderne Zuid-Spaanse keuken ontstond. Deessa voegt zich bij zijn collectie van begeerde restaurants, waaronder het met twee Michelinsterren bekroonde El Poblet in Valencia.

Bij Deessa heeft Dacosta de in Madrid gevestigde chef-kok Ricard Tobella aangesteld. Tobella deelt drie belangrijke passies met Dacosta: mediterrane keuken, liefde voor verse lokale ingrediënten en een natuurlijke flair voor avant-garde koken.

De samenwerking tussen Quique Dacosta en Ricard Tobella bij Deessa zorgt voor een unieke culinaire ervaring die gasten niet snel zullen vergeten. Het menu weerspiegelt hun gedeelde passie voor innovatie en het gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten, met gerechten die zowel de rijke geschiedenis van de Spaanse keuken als hun toewijding aan avant-garde technieken en presentaties vieren.

Deessa'swijnkaart is net zo indrukwekkend als het eten, met een zorgvuldig samengestelde selectie van zowel Spaanse als internationale wijnen die perfect passen bij de smaken en texturen van de gerechten. Het deskundige sommelier team van het restaurant staat klaar om aanbevelingen te doen en gasten te begeleiden bij het kiezen van de perfecte wijn voor hun maaltijd.

Naast de verfijnde eetervaring in de eetzaal, biedt Deessa ook een stijlvolle bar waar gasten kunnen genieten van ambachtelijke cocktails, premium sterke dranken en een selectie van heerlijke tapas en kleine hapjes. Dit maakt de bar van Deessa een ideale plek voor een aperitief voor het diner of een ontspannen avond met vrienden en familie.

Deessa is niet alleen een eerbetoon aan de culinaire prestaties van Quique Dacosta, maar ook een viering van de rijke gastronomische cultuur van Madrid en Spanje als geheel. Het restaurant is een must-visit voor zowel lokale fijnproevers als internationale bezoekers die op zoek zijn naar een onvergetelijke culinaire ervaring in het hart van de Spaanse hoofdstad.

Reserveringen voor Deessa zijn zeer gewild, en het wordt sterk aanbevolen om ruim van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen. Met zijn adembenemende interieur, innovatieve gerechten en onberispelijke service, is Deessa zonder twijfel een van de meest opwindende nieuwe toevoegingen aan het gastronomische landschap van Madrid.

Over Quique Dacosta

Quique Dacosta is een culinair genie en visionair uit Spanje.

Quique Dacosta, geboren op 8 februari 1972, is een Spaanse chef-kok die internationale faam heeft verworven dankzij zijn innovatieve en avant-garde benadering van de Valenciaanse keuken. Beschouwd als een culinair genie, heeft Dacosta een indrukwekkende carrière opgebouwd en is hij de drijvende kracht achter een aantal met Michelinsterren bekroonde restaurants.

Dacosta'spassie voor koken begon op jonge leeftijd toen hij op 14-jarige leeftijd aan zijn culinaire carrière begon. In zijn vroege jaren werd hij sterk beïnvloed door de Franse keuken. Op 18-jarige leeftijd vond hij werk bij El Poblet (nu Quique Dacosta Restaurante) in Denia, een kustplaats in de provincie Alicante, Spanje. Het was daar dat zijn kenmerkende en creatieve stijl van moderne Zuid-Spaanse keuken vorm kreeg.

Quique Dacosta Restaurante, dat zijn naam draagt, heeft drie Michelinsterren en wordt wereldwijd geprezen om zijn innovatieve benadering van de Valenciaanse keuken. Dacosta'sandere gerenommeerde restaurants zijn onder andere El Poblet in Valencia, bekroond met twee Michelinsterren, en Vuelve Carolina, een informeler eetconcept dat zich richt op de Valenciaanse en mediterrane keuken.

Dacosta heeft talrijke prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn culinaire creaties. In 2012 werd hij uitgeroepen tot beste chef-kok van Spanje en in 2013 ontving hij de prestigieuze Nationale Gastronomie Prijs voor beste chef-kok. Zijn kookboek 'Deceptive Desserts' won in 2010 de Gourmand World Cookbook Award voor beste kookboek ter wereld.

Quique Dacosta'sinvloed strekt zich uit tot ver buiten zijn restaurants. Hij wordt vaak uitgenodigd om lezingen en demonstraties te geven op culinaire evenementen en conferenties over de hele wereld en is een fervent pleitbezorger van duurzaamheid en het gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten.

Met zijn vastberadenheid om culinaire grenzen te verleggen en zijn passie voor het creëren van nieuwe smaakervaringen, blijft Quique Dacosta een inspiratiebron voor zowel opkomende als gevestigde chefs over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...