Roe & Co lanceert 13 jaar oude Ierse single grain whisky met bijzondere vatrijping

Roe & Co, onderdeel van Diageo, heeft een 13 jaar oude Ierse single grain whisky op de markt gebracht die gerijpt is in nieuw eikenhouten vaten met alligator char. Deze bijzondere uitgave is het derde deel in de Cask Strength Series van de producent, die tot doel heeft de diverse aspecten van gemengde Ierse whisky's te belichten.

De Cask Strength Series begon in 2019 met de introductie van een vatsterkte whisky, gerijpt in bourbonvaten. In 2020 volgde een single malt gerijpt in portvaten. Voor de Cask Strength 2021-editie koos Roe & Co voor een rijping in nieuwe eikenhouten vaten met alligator char, een intensieve verhittingstechniek die het hout een alligatorhuid-achtig uiterlijk geeft. Deze zware verkoling zorgt voor aroma'svan rokerige vanille, houtachtige kruiden en toffee, smaken van Jamaicaanse peperkoek en panna cotta in de mond en een afdronk van witte peper.

Meester-blender George Harper legt uit dat het doel van de Cask Strength 2021-editie is om de oorspronkelijke smaakkenmerken van de Roe & Co 106-blend te onderzoeken en te benadrukken. De zorgvuldig geselecteerde single grain-vaten zijn gekozen vanwege hun uitzonderlijke smaak en stijl.

De whisky is gebotteld op een natuurlijke vatsterkte van 58,6% ABV en wordt aanbevolen om puur of in een Bobby Burns-cocktail te serveren. Lora Hemy, hoofddistilleerder bij Roe & Co, benadrukt het unieke en interessante karakter van deze whisky, die rechtstreeks uit het vat geproefd kan worden. De keuze voor de bijzondere vatrijping heeft als doel de smaken in de graanwhisky te versterken en verder te ontwikkelen.

De Roe & Co Cask Strength 2021 Edition is verkrijgbaar voor €74 per fles van 700 ml. Eerder deze maand won de whisky een gouden medaille tijdens de DB & SB Autumn Blind Tasting.

Naast de lancering van de Roe & Co Cask Strength 2021 Edition, blijft het merk innoveren en nieuwe whisky's ontwikkelen die de Ierse whisky-industrie verder verrijken. Roe & Co streeft ernaar om het assortiment uit te breiden met nog meer unieke en interessante expressies, die zowel doorgewinterde liefhebbers als nieuwkomers aanspreken.

In de toekomst kunnen we verwachten dat Roe & Co nog meer bijzondere vatrijpingen en experimentele blends zal verkennen. Dit kan onder andere het gebruik van zeldzame of ongebruikelijke vaten inhouden, of het combineren van verschillende soorten granen en mouten om nieuwe en verrassende smaakprofielen te creëren.

Roe & Co is ook toegewijd aan duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid, wat betekent dat toekomstige whisky's en processen zich zullen richten op het minimaliseren van de milieu-impact en het bevorderen van verantwoorde productiepraktijken. Dit kan het gebruik van lokaal geproduceerde granen, het verminderen van afval en het optimaliseren van energieverbruik omvatten.

Daarnaast is Roe & Co van plan om hun aanwezigheid op de internationale markt uit te breiden. Met de toenemende populariteit van Ierse whisky in landen over de hele wereld, zijn er mogelijkheden om hun unieke producten te introduceren bij een breder publiek. Het merk zal naar verwachting zijn distributie vergroten en samenwerken met internationale partners om de bekendheid en waardering van hun whisky's te vergroten.

Ten slotte zet Roe & Co zich in voor het aanbieden van bijzondere whisky-ervaringen, zoals proeverijen, evenementen en educatieve programma s. Deze initiatieven zullen niet alleen de kennis en het begrip van Ierse whisky vergroten, maar ook de passie voor dit ambachtelijke product onder liefhebbers en nieuwkomers aanwakkeren.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte productlijn en prijzen variabel kunnen zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid, vraag en marktomstandigheden. Hieronder vindt u een opsomming van de Roe & Co-productlijn met een uitgebreide beschrijving en, waar mogelijk, vermelding van de prijs:

  • Roe & Co Original Blend: Deze Ierse blended whisky is samengesteld uit zowel single malt als grain whisky's en wordt gekenmerkt door zijn zachte, romige en fruitige smaak. Gerijpt in bourbonvaten, heeft deze blend tonen van vanille, peer en zachte kruiden. De gemiddelde prijs ligt rond de €35 per fles van 700 ml.

  • Roe & Co Cask Strength Series 2019 Edition: Deze limited edition vatsterkte whisky is gerijpt in bourbonvaten en heeft een rijke, complexe smaak met tonen van vanille, karamel en fruit. De gemiddelde prijs ligt rond de €80 per fles van 700 ml.

  • Roe & Co Cask Strength Series 2020 Edition: Deze single malt whisky is gerijpt in portvaten en heeft een diepe, rijke smaak met tonen van donker fruit, chocolade en kruiden. De gemiddelde prijs ligt rond de €85 per fles van 700 ml.

  • Roe & Co Cask Strength 2021 Edition: Zoals eerder besproken, is deze 13 jaar oude single grain whisky gerijpt in nieuw eikenhouten vaten met alligator char. De whisky heeft een uniek smaakprofiel met tonen van rokerige vanille, houtachtige kruiden, toffee, Jamaicaanse peperkoek en panna cotta. De prijs ligt rond de €74 per fles van 700 ml.

  • Limited Editions en Speciale Releases: Roe & Co brengt af en toe speciale of gelimiteerde edities uit die bijzondere vatrijpingen of unieke samenstellingen bevatten. Deze releases kunnen variëren in prijs, afhankelijk van zeldzaamheid en beschikbaarheid. Prijzen kunnen variëren van €50 tot meer dan €200 per fles.

  • Giftsets en Accessoires: Roe & Co biedt ook geschenkverpakkingen en accessoires aan, zoals glazen, onderzetters en andere whisky-gerelateerde producten. Prijzen voor deze items variëren, maar beginnen vaak rond de €20 en kunnen oplopen tot €100 of meer voor luxe geschenksets.


Houd er rekening mee dat prijzen kunnen variëren op basis van verkooppunten, marktcondities en beschikbaarheid. Voor de meest recente productinformatie en prijzen kunt u de officiële Roe & Co-website of lokale drankenwinkels raadplegen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...