Dani Garcia open restaurant in de Mondrian Shoreditch hotel in London

Het begon in Marbella in 2014 met openingen in Madrid, Tarifa, Doha en Málaga die snel volgden. Nu is het de beurt aan Londen om eindelijk te proeven van de geneugten van BiBo, de pittige brasserie-meets-tapas eetgelegenheid van de zelfgedefinieerde 'artisan of flavour', chef-kok Dani Garcia.

BiBo is vorige week geopend in de industrieel-chique grenzen van het nieuwe Mondrian Shoreditch-hotel van de broer van Reuben en vervoert een vleugje Garcia'sgeboorteland Andalusië naar het hart van hipsterville in Oost-Londen. De eerste Britse eetgelegenheid van de legendarische Spaanse chef-kok bevindt zich op de benedenverdieping van het hotel en belooft met zijn open keuken en terras het soort plek te zijn om de uren door te brengen en te genieten van lange ontspannen lunches en zorgeloze diners met vrienden.

Garcia, een toonaangevend licht van de Spaanse culinaire scene, trainde onder de legendarische Martin Berasategui (de enige Spaanse chef-kok met twee drie-Michelin-sterrenrestaurants). Net als zijn mentor, won Garcia al snel de culinaire onderscheidingen. De in Marbella geboren chef-kok trok voor het eerst de aandacht van de criticus in 1998 toen hij het roer overnam in Tragabuches in de Andalusische stad Ronda.

Garcia was pas 25 toen het restaurant een Michelinster kreeg. Niet iemand die op zijn lauweren rustte, opende in 2005 Calima in Marbella, dat later het eerste restaurant in Andalusië werd dat twee Michelin-sterren ontving. Het was echter het gelijknamige restaurant van Garcia, ook in zijn geboortestad Marbella, dat het toppunt van drie Michelin-sterren kreeg. Ondanks zijn reeks gastronomische successen, is het de meer informele benadering van Garcia bij BiBo die de eetgelegenheden van de chef op de internationale kaart heeft gezet.

Garcia is een echte kampioen van de Andalusische keuken en staat bekend om het samensmelten van de traditionele producten en recepten uit de regio met zijn eigen speelse innovatieve stijl. Het eindresultaat zijn eigentijdse en creatieve gerechten die trouw blijven aan hun roots, die Garcia kunstig op de borden van BiBo Shoreditch heeft vertaald. Met BiBo voortgekomen uit Garcia'swens om een ​​eetgelegenheid op te richten die lekker eten democratiseert door een meer informele benadering, is elk gerecht ontworpen om pittige smaken en onberispelijke aandacht voor detail te laten zien.

Degenen die eerder bij BiBo hebben gegeten, kunnen alle favorieten verwachten in de nieuwe buitenpost in Londen. Deze omvatten de ossenstaartbrioche, een brioche van getrokken ossenstaart met dunne plakjes champignons, DG-saus en rucola en de geliefde Russain-salade van de chef met tonijnbuik, kwarteleitjes en knoflookchips. Ook de kenmerkende romige hamkroketten zijn een aanrader. De wijnkaart is samengesteld door Garcia'swijndirecteur Rodrigo Gonzalez, die zich aansloot bij de eetgroep van de chef na een periode als sommelier in het Ritz Carlton naast Berasategui.

De cocktailkaart bevat, net als de foodkaart, typisch Andalusische invloeden met een bijzondere BiBo-twist. Nippend aan de BiBo kenmerkende dubbele sangria (een geschaafde ijsgranita gegarneerd met rode of witte sangria) brengt je even naar de stranden van Malaga. Als het gaat om het inkopen van producten, heeft BiBo Shoreditch zijn steun toegezegd aan Britse leveranciers en werkt het al samen met het Cornish-bedrijf Exmoor Caviar en haalt het zijn zuurdesem bij de plaatselijke Neal'sYard-bakkerij St. John.

Het restaurant is van plan dit in de komende maanden op te voeren met als langetermijndoelstelling om regionale boeren en leveranciers te ondersteunen en tegelijkertijd trouw te blijven aan zijn Spaanse erfgoed en kenmerkende ingrediënten.

Over chef-kok Dani Garcia

Dani Garcia is een bekroonde Spaanse chef-kok die bekend staat om zijn innovatieve gastronomische creaties. Geboren in 1975 in Marbella, Spanje, begon Garcia op jonge leeftijd te koken en opende zijn eerste restaurant op slechts 26-jarige leeftijd. Sindsdien heeft hij verschillende Michelin-sterren gewonnen voor zijn restaurants en wordt hij beschouwd als een van de meest invloedrijke chef-koks van Spanje.

Garcia staat bekend om zijn creatieve benadering van de Andalusische keuken, waarbij hij traditionele gerechten combineert met moderne technieken en ingrediënten. Hij is een pionier op het gebied van moleculaire gastronomie en heeft verschillende technieken ontwikkeld om de textuur en smaak van voedsel te transformeren.

Naast zijn restaurants heeft Garcia ook samengewerkt met verschillende merken en bedrijven om unieke gastronomische ervaringen te creëren. Hij heeft bijvoorbeeld samengewerkt met de beroemde chocoladefabrikant Cacao Barry om een ​​chocolade met zijn handtekening te creëren.

In 2018 kondigde Garcia aan dat hij zijn drie Michelin-sterrenrestaurant in Marbella zou sluiten om zich te concentreren op een nieuw concept, genaamd 'Dani Garcia', waarbij hij zijn stijl van de Andalusische keuken zou combineren met meer informele eetervaringen. Garcia blijft een van de meest invloedrijke chef-koks in Spanje en heeft wereldwijd veel volgers en bewonderaars.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...