Mauro Colagreco opent Ceto met een culinair eerbetoon aan de zee

De wereldberoemde chef-kok Mauro Colagreco onthult deze zaterdag zijn nieuwste restaurant, Ceto, gelegen in het Maybourne Riviera hotel. Dit nieuwe etablissement, geïnspireerd door de Middellandse Zee, zal zeevruchten centraal stellen in het menu. Het modernistische hotel, gesitueerd op een klif boven Roquebrune-Cap-Martin in Frankrijk, biedt adembenemende uitzichten op Italië, Monte Carlo en de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee.

Naast het restaurant lanceert Colagreco een 'mariene culinaire workshop' om kennis over de aquatische soorten in de regio te vergroten en duurzamere visoplossingen te onderzoeken. De in Argentinië geboren chef-kok begon zijn carrière in Buenos Aires, werkte vervolgens in Frankrijk onder leiding van Bernard Loiseau en later in Parijs bij Alain Passard en Alain Ducasse.

In 2006 opende Colagreco zijn eerste restaurant, Mirazur, in Menton aan de Italiaans-Franse grens. Dit restaurant verdiende binnen een jaar zijn eerste Michelin-ster, gevolgd door een tweede zes jaar later. In 2019 ontving Mirazur zijn felbegeerde derde ster en behaalde de eerste plaats op de lijst van 'swerelds beste 50 restaurants. Dat jaar werd Colagreco ook de eerste niet-Franse chef die de prijs 'Chef van het jaar' van Gault & Millau ontving.

Zijn culinaire imperium blijft groeien met vestigingen in Parijs (Grandcoeur), Courchevel en Cannes (BFire), Azië (AZUR in het Shangri-La Hotel Beijing en Grill 58 in Macau), de VS (Florie'sin het Four Seasons Resort Palm Beach) en Argentinië (Carne).

Naast zijn uitzonderlijke vaardigheden in de keuken, is Colagreco ook betrokken bij verschillende maatschappelijke projecten en initiatieven. Zo is hij actief betrokken bij de Slow Food-beweging en werkt hij samen met lokale producenten om duurzame en biologische producten te gebruiken in zijn restaurants. Hij is ook een ambassadeur voor Food Aid, een organisatie die voedselverspilling tegengaat door overschotten te doneren aan mensen in nood.

Met de opening van Ceto en de bijbehorende mariene culinaire workshop wil Colagreco zijn passie voor de zee delen met zijn gasten en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het belooft een unieke culinaire ervaring te worden, waarbij de nadruk ligt op de rijkdom van de zee en de lokale producten die daaruit voortkomen.

Met zijn indrukwekkende culinaire reputatie en inzet voor duurzaamheid en lokale gemeenschappen, blijft Mauro Colagreco een invloedrijke en inspirerende figuur in de wereld van de gastronomie.

Over chef-kok Mauro Colagreco

Mauro Colagreco is een internationaal gerenommeerde chef-kok, geboren in Argentinië en opgeleid in Europa. Zijn restaurant Mirazur, gevestigd in Menton aan de Italiaans-Franse grens, heeft de eerste plaats behaald in de lijst van 'swerelds beste 50 restaurants en heeft drie Michelin-sterren ontvangen. Colagreco begon zijn culinaire carrière in Argentinië en werkte in enkele van de beste restaurants van Buenos Aires voordat hij in Frankrijk ging werken bij het legendarische restaurant La Côte d'Or van Bernard Loiseau. Na de tragische dood van zijn mentor verhuisde hij naar Parijs, waar hij werkte onder leiding van Alain Passard en Alain Ducasse. In 2006 opende hij zijn eerste restaurant, Mirazur, dat snel bekend werd om zijn moderne en elegante gerechten, gemaakt van in de tuinen geteelde producten. Colagreco blijft zijn culinaire imperium uitbreiden met restaurants over de hele wereld, waaronder in Parijs, Courchevel, Cannes, Azië, de VS en Argentinië.

Colagreco'snieuwste onderneming, restaurant Ceto in het Maybourne Riviera hotel, is gelegen op een rotspunt boven Roquebrune-Cap-Martin in Frankrijk en biedt een indrukwekkend uitzicht op de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Het menu van Ceto draait om zeevruchten en de chef-kok opent ook een 'mariene culinaire workshop' om de kennis over de aquatische soorten in de regio te vergroten en tegelijkertijd duurzamere visoplossingen te verkennen. Colagreco'stoewijding aan duurzaamheid en zijn creatieve benadering van de gastronomie hebben hem tot een van de meest invloedrijke chefs van deze tijd gemaakt en hij wordt geprezen door critici en fijnproevers over de hele wereld.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...