Glenmorangie lanceert exclusieve Pride 1978 Single Malt Whisky

Met de reputatie van het creëren van enkele van de beste single malt whisky's ter wereld, heeft Glenmorangie hun meest exclusieve en dure creatie tot nu toe onthuld: de Pride 1978. Deze exquise drank, die voortbouwt op het succes van Glenmorangie'seerdere uitgave, Pride 1981, onderstreept de superieure distillatiekwaliteiten en vakkundige blendtechnieken van het merk.

De Pride 1978 is een zeldzaam meesterwerk, met slechts vijf vaten van deze voortreffelijke single malt ooit gemaakt. Het begon als een vintage 19-jarige whisky, die vervolgens extra rijping onderging in vaten die 15 jaar lang een Franse Premier Grand Cru claret bevatten. Dit proces heeft geresulteerd in een whisky met een uitzonderlijke diepte en complexiteit van smaak.

Volgens Glenmorangie'shoofd distilleerderij en whiskycreatie, Bill Lumsden, biedt de Pride 1978 een breed scala aan sensorische ervaringen. De smaakprofielen omvatten tamme kastanje, abrikozen, toffee-appel, kardemom, gember, cederhout, vanille en cappuccino, wat zorgt voor een unieke en boeiende degustatie-ervaring.

De lancering van de Pride 1978 ging gepaard met een kunstwerk van Idris Khan, getiteld 'Disappearing Casks'. Dit kunstwerk is een fotografische afdruk van wervelende krijtvlekken, een abstracte weergave die de zeldzaamheid en vergankelijkheid van deze bijzondere whisky belichaamt.

Er zijn slechts 700 karaffen Glenmorangie Pride 1978 beschikbaar, waarbij elk van deze is geprijsd op ongeveer €4.000, gebaseerd op de wisselkoers van het Britse pond ten opzichte van de euro. Elke karaf wordt vergezeld van een gesigneerde miniatuurversie van 'Disappearing Casks', waardoor het bezit van deze whisky niet alleen een culinaire, maar ook een artistieke ervaring is.

Over Glenmorangie:

Glenmorangie is een gerenommeerd Schots whiskymerk, bekend om zijn expertise in het distilleren van single malt whisky's. Al meer dan 175 jaar staat het merk synoniem voor vakmanschap, innovatie en de hoogste kwaliteitsnormen, met een rijke geschiedenis en traditie die teruggaat tot 1843. Glenmorangie blijft streven naar perfectie in elke druppel whisky die ze creëren, met het doel de meest heerlijke en complexe single malt whisky's ter wereld te produceren.

Glenmorangie'sreis in de wereld van premium single malt whisky's begon in 1843, in de Highlands van Schotland. Sindsdien hebben zij zich ingezet voor het produceren van whisky's van uitzonderlijke kwaliteit, die hun rijke Schotse erfgoed weerspiegelen en de verfijnde smaken en aroma'svan hun geselecteerde ingrediënten naar voren brengen.

De onlangs uitgebrachte Pride 1978, die de wereld van luxe whisky's betreedt, is een uitstekend voorbeeld van Glenmorangie'stoewijding aan excellentie. Met deze nieuwe creatie toont Glenmorangie eens te meer zijn vermogen om verfijnde en complexe smaken te combineren in een blend van uitzonderlijke kwaliteit.

De Pride 1978, die oorspronkelijk begon als een 19-jarige vintage whisky, kreeg een extra rijping in vaten die eerder een Franse Premier Grand Cru claret bevatten. Deze extra rijpingsperiode heeft geleid tot een single malt whisky met een onvergelijkbaar complex smaakprofiel, dat tamme kastanje, abrikozen, toffee-appel, kardemom, gember, cederhout, vanille en cappuccino bevat. Dit brede scala aan smaken zorgt voor een unieke en gedenkwaardige proefervaring, die zowel kenmerkend is voor Glenmorangie'svakmanschap als van de hoogwaardige ingrediënten die worden gebruikt.

De lancering van Pride 1978 werd gevierd met een bijbehorend kunstwerk, getiteld 'Disappearing Casks', gemaakt door de gerenommeerde kunstenaar Idris Khan. Dit unieke stuk, een fotografische print van wervelende krijtvlekken, weerspiegelt op kunstzinnige wijze de tijdelijkheid en zeldzaamheid van deze uitzonderlijke whisky.

De Pride 1978 is niet alleen een premium single malt whisky, maar ook een collector'sitem. Met slechts 700 karaffen beschikbaar voor aankoop wereldwijd, geprijsd op ongeveer €4.000 elk, is deze whisky een zeer begeerde toevoeging voor elke serieuze whiskyverzamelaar.

De toewijding van Glenmorangie aan vakmanschap en kwaliteit, evenals hun innovatieve benadering van distillatie en rijping, maken hen tot een blijvend begrip in de wereld van luxe single malt whisky's. Met hun nieuwste creatie, de Pride 1978, blijven ze indruk maken op zowel kenners als liefhebbers van whisky over de hele wereld.

 

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...