Girafe Restaurant Parijs - dineer met uitzicht op de Eiffeltoren!

Wanneer je denkt aan de romantische straten van Parijs, denk je misschien aan de geplaveide lanen, de Seine die zachtjes door de stad stroomt, en natuurlijk de majestueuze Eiffeltoren die hoog boven alles uit torent. LUXE nodigt je uit voor een reis naar deze stad van licht en liefde, om een plek te ontdekken die zowel je zintuigen als je ziel zal prikkelen. In het hart van het 16e arrondissement, op het iconische Place du Trocadéro, wacht een ervaring die je niet snel zult vergeten: het Girafe-restaurant.

Bij binnenkomst in het Girafe-restaurant word je onmiddellijk getransporteerd naar een tijdperk van elegantie en verfijning. De art-deco eetzaal, met zijn glinsterende details en zachte verlichting, biedt een serene sfeer die perfect is voor intieme diners of speciale gelegenheden. En dan is er nog het uitzicht: grote ramen onthullen een panoramisch uitzicht op de Eiffeltoren, waardoor je het gevoel hebt dat je dineert naast dit wereldberoemde monument.

Het interieur, een meesterwerk van Joseph Dirand, is een eerbetoon aan de jaren '30. Elk detail, van de zachte banken tot de crèmekleurige fauteuils, is zorgvuldig gekozen om een sfeer van luxe en comfort te creëren. En buiten, weg van de drukte van de stad, biedt een terras met uitzicht op het Champ-de-Mars een rustige oase waar je kunt genieten van de schoonheid van Parijs.

Maar het Girafe-restaurant is niet alleen een lust voor het oog. Onder leiding van chef-kok Benoît Dargère biedt de keuken een scala aan gerechten die zowel innovatief als heerlijk zijn. Of je nu zin hebt in verse zeevruchten, een klassiek Frans gerecht of iets avontuurlijkers, er is voor elk wat wils. En voor degenen met een zoetekauw biedt het dessertmenu een scala aan heerlijkheden die je smaakpapillen zullen verrukken.

Of je nu een local bent of Parijs voor de eerste keer bezoekt, het Girafe-restaurant is een ervaring die je niet wilt missen. Van het adembenemende uitzicht tot de voortreffelijke gerechten, het is een plek waar herinneringen worden gemaakt.

Menukaart restaurant Girafe Parijs

Bij het Girafe Restaurant in Parijs kun je jezelf onderdompelen in een culinaire ervaring die zowel verfijnd als divers is. Begin met de verleidelijke selectie van oesters, variërend van de Fines de Claire uit Charente Maritime tot de zoute Plates de Belon uit Bretagne. Voor de liefhebbers van zeevruchten is er een scala aan keuzes, zoals biologische roze garnalen, grote langoustines en zelfs de luxueuze halve blauwe kreeft. Als je jezelf echt wilt verwennen, overweeg dan de caviar selecties, waaronder de Oscietre en de exclusieve Beluga, geserveerd met huisgemaakte blini'sen crème d'Isigny.

De plateaus zijn een feest op zich. Het Girafe plateau, bijvoorbeeld, biedt een royale combinatie van oesters, langoustines, hele blauwe kreeft en nog veel meer, vergezeld van twee glazen champagne Perrier-Jouët. Voor de liefhebbers van rauwe gerechten zijn er tal van opties zoals tonijntartaar met avocado en jalapenos, langoustine carpaccio met Isigny crème, en zelfs een Yellowtail sashimi met rokerige sesamolie.

De voorgerechten variëren van gamba s, sappig gebakken in olijfolie met basilicum, tot rokerige zalm geserveerd met blini s. De salades zijn een mix van zeevruchten en verse groenten, zoals de kreeftsalade met sucrines, avocado en citrusvruchten, of de burratina met oude tomaten en een gember vinaigrette.

Hoofdgerechten zijn een combinatie van vis en vlees. Probeer de zalm in een hete ceviche-stijl met quinoa of de tataki van tonijn met zeewier. Er zijn ook vegetarische opties zoals geroosterde aubergines met tapenade en asperges of linguine met truffel en Parmezaanse kaas. Voor de vleesliefhebbers is er geroosterde kip of een rundvleesfilet met gekonfijte sjalot en béarnaisesaus.

De desserts zijn een zoete afsluiting van je maaltijd. Vanille en praliné gevulde chouquettes om te dippen in warme chocoladesaus, een korte taart met vijgen en melkijs, of een chocolade-karamel taart met vanille-ijs. En voor degenen die willen delen, is er een wafel met chantilly, chocoladesaus, karamel, hazelnoten en rood fruit.

Bij Girafe is elke maaltijd een viering van smaak, traditie en innovatie, allemaal in het hart van Parijs.

Het Girafe Restaurant in Parijs verwelkomt gasten zeven dagen per week. Voor de lunch kun je van maandag tot vrijdag terecht van 12.00 tot 14.30 uur en in het weekend van 12.30 tot 16.00 uur. Dinerliefhebbers kunnen elke avond van de week genieten van 19.00 tot 02.00 uur, waarbij de laatste bestelling om 23.00 uur wordt opgenomen. Gezien de populariteit van de plek, wordt het aanbevolen om te reserveren, hetzij telefonisch of via internet. Je vindt Girafe op 1 place du Trocadéro et du 11 Novembre, 75016 Parijs. Voor vragen of reserveringen kun je bellen naar +33.1.40.62.70.61 of een e-mail sturen naar contact@girafe-restaurant.com.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...