Toprestaurants in Londen voor een oudjaarsavond diner

Oudjaarsavond is een van de meest feestelijke avonden van het jaar, een tijd waarin vrienden en familie samenkomen om het oude jaar uit te zwaaien en het nieuwe te verwelkomen. Voor velen is het een avond die wordt gemarkeerd met sprankelende champagne, vrolijke glazen en natuurlijk voortreffelijk eten. Londen, bekend om zijn bruisende gastronomische scene, biedt een verscheidenheid aan restaurants waar men kan genieten van een luxueus diner om het jaar in stijl af te sluiten. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest voortreffelijke eetgelegenheden in Londen waar gasten kunnen genieten van een onvergetelijke Oudjaarsavond.

The Ritz London, gelegen in het hart van de stad, is een iconisch hotel dat bekend staat om zijn tijdloze elegantie en klassieke Britse charme. Op Oudjaarsavond transformeert The Ritz zich in een glinsterende venue die gasten trakteert op een luxueus zesgangendiner met livemuziek en dans in de prachtige Palm Court. Het menu bevat delicatessen zoals kaviaar, langoustine en een assortiment van chef-kok John Williams' signature gerechten. Na het diner kunnen gasten zich verheugen op een spectaculaire vuurwerkshow die de Londense skyline verlicht.

Voor degenen die een moderne twist op de traditionele Oudjaarsviering wensen, biedt het Skylight Tobacco Dock een unieke ervaring met een winterse dakterrasbar en ongeëvenaarde uitzichten over de stad. Deze locatie combineert heerlijk eten met ice skating, winterse cocktails en live entertainment, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen en speelse avond.

Restaurant OXO Tower aan de South Bank biedt een panoramisch uitzicht op de rivier de Thames en de skyline van Londen, waardoor het een perfecte locatie is voor het bewonderen van het vuurwerk. De OXO Tower viert Oudjaarsavond met een exclusief vijfgangendiner, live muziek en een bruisende sfeer. Met een brede selectie gerechten en een indrukwekkende wijncollectie, is het diner bij de OXO Tower zowel verleidelijk als onvergetelijk.

Sexy Fish, in het hart van Mayfair, is een verfijnd restaurant dat bekend staat om zijn eclectische Aziatische keuken en levendige atmosfeer. Op Oudjaarsavond kun je hier terecht voor een feestelijke ervaring met DJ'sdie de hele nacht door draaien en een speciaal gecureerd feestmenu. Gasten kunnen genieten van gerechten zoals sushi, sashimi en andere Aziatische lekkernijen, terwijl ze feestvieren in een van Londen'smeest trendy hotspots.

Gastronomieliefhebbers die op zoek zijn naar Franse finesse kunnen La Dame de Pic bij Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square bezoeken. Chef Anne-Sophie Pic, de enige vrouwelijke chef-kok in Frankrijk met drie Michelinsterren, stelt een exquise menu samen dat de verfijning van de Franse keuken weerspiegelt. Gasten kunnen zich tegoed doen aan kenmerkende gerechten bereid met innovatieve technieken en de beste ingrediënten, met een prachtig interieur als achtergrond.

Voor een Oudjaarsavond met een Italiaans tintje, is het moeilijk om Fucina in Marylebone te overtreffen. Dit stijlvolle restaurant biedt een smakelijk menu dat hedendaagse Italiaanse gerechten viert, bereid met seizoensgebonden, biologische producten. De warme inrichting met handgemaakt Italiaans vakmanschap creëert een gezellige sfeer, wat bijdraagt aan de ervaring van het delen van overheerlijke Italiaanse gerechten met geliefden.

Deze bovengenoemde restaurants vertegenwoordigen slechts een fractie van wat Londen te bieden heeft voor een onvergetelijke Oudjaarsavond. Of men nu op zoek is naar glamour, een moderne aanpak of een gezellige sfeer, Londen'sveelzijdige restaurantlandschap heeft voor elk wat wils.

Nu we een blik hebben geworpen op enkele toplocaties in Londen voor de viering van Oudjaarsavond, laten we onze ontdekkingsreis voortzetten met nog meer culinaire juwelen die deze stad te bieden heeft. Van elegante dineerclubs tot intieme bistrotjes, elk restaurant biedt een unieke manier om het jaar af te sluiten met een gastronomisch festijn.

Bob Bob Ricard, gevestigd in het hart van Soho, is beroemd om zijn 'Press for Champagne'-knop bij elke tafel, en belooft een Oudjaarsavond vol decadentie. Met een Russisch-geïnspireerde Engelse menukaart, kunnen gasten smullen van luxe gerechten zoals kaviaar, oesters en hun befaamde Beef Wellington, terwijl ze genieten van een levendige en glamoureuze sfeer.

In Park Chinois, op Berkeley Street, gaat men terug in de tijd naar het Shanghai van de jaren '30, met een weelderige inrichting die herinneringen oproept aan een vervlogen tijdperk. Dit chique Chinese restaurant biedt een meeslepende ervaring met live jazz, cabaret en uiteraard uitzonderlijk eten. Hun Oudjaarsmenu bevat een scala aan verfijnde Chinese gerechten die de zintuigen prikkelen, geserveerd in een ruimte die net zo opwindend is als het eten zelf.

Voor zij die van een artistieke flair houden, is Sketch in Mayfair een must-visit. Dit restaurant en kunstgalerie in één daagt de conventies uit met zijn surrealistische interieurs en creatieve keuken. Op Oudjaarsavond biedt Sketch niet alleen een geweldig diner, maar ook een avond gevuld met kunst, muziek en magie, wat bijdraagt aan een onvergetelijke start van het nieuwe jaar.

Clos Maggiore in Covent Garden wordt vaak beschouwd als een van de meest romantische restaurants in Londen, dankzij zijn bloemrijke setting en knusse open haarden. Het biedt een Frans geïnspireerd menu dat perfect past bij de sfeervolle ambiance, met gerechten die zorgvuldig zijn bereid om zowel het oog als het gehemelte te strelen. Hun Oudjaarsdiner is een echte liefdesbetuiging aan de Franse keuken en zorgt voor een intieme avond.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...