Proef de Beste Spaanse Cuisine bij Amar in Barcelona

In de bruisende stad Barcelona, waar geschiedenis en moderniteit samensmelten, heeft een nieuw culinair juweel zijn deuren geopend: Amar Barcelona. Dit restaurant, gevestigd in het prestigieuze El Palace Hotel, is een eerbetoon aan de rijke mediterrane cultuur en de levendige geest van de stad.

Amar Barcelona is niet zomaar een restaurant. Het is een plek waar de liefde voor de stad en de zee samenkomen, een plek waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. De naam 'Amar' weerspiegelt niet alleen de liefde voor Barcelona, maar ook de passie van chef-kok Rafa Zafra voor zeevruchten. Zafra, een Sevilliaanse chef met een indrukwekkende carrière, heeft zijn sporen verdiend in gerenommeerde keukens zoals Estimar in Barcelona en Madrid.

De keuken van Amar is gebaseerd op het principe van eenvoud en kwaliteit. Hier draait alles om het product. Het restaurant streeft ernaar luxe te vinden in de prestigieuze ingrediënten, de kookkwaliteit en de elegantie van de ruimte. Maar het voegt ook een frisse, jonge en vernieuwde touch toe, waardoor gasten zich op hun gemak voelen en volop kunnen genieten.

Rafa Zafra, die al van jongs af aan kookt, heeft een indrukwekkende culinaire reis achter de rug. Hij heeft gestudeerd aan de Heliopolis School of Catering in Sevilla en heeft ervaring opgedaan in de keukens van topchefs zoals Tristán in Mallorca en Arzak in San Sebastián. Zijn relatie met de broers Ferrán en Albert Adrià heeft zijn carrière een beslissende wending gegeven, wat resulteerde in het winnen van twee Michelin-sterren op slechts 26-jarige leeftijd.

Het interieur van Amar straalt een perfecte balans uit tussen moderniteit en warmte. Het is ontworpen met een focus op eenvoud, maar zonder in te boeten aan elegantie. Gasten worden verwelkomd in een omgeving waar ze kunnen genieten van een speciale culinaire ervaring.

Het menu is een smeltkroes van traditionele Spaanse gerechten en eigentijdse technieken. Met meer dan 60 originele gerechten, waaronder tapas, hoofdgerechten, salades en desserts, is er voor elk wat wils. Of je nu veganistisch, vegetarisch of glutenvrij eet, Amar heeft opties die je zullen verrassen en verrukken.

De bediening in Amar is vriendelijk en gastvrij. Ze staan altijd klaar om gasten te adviseren over de perfecte wijn of drank om hun maaltijd te complementeren. Met een uitgebreide wijnkaart en een selectie van speciale biologische bieren, is de drankenkaart net zo indrukwekkend als het menu.

Amar Barcelona is meer dan alleen een restaurant; het is een ervaring. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de rijke smaken van Spanje, te midden van de dynamiek van een van de meest bruisende steden ter wereld.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een bezoek, is Amar Barcelona geopend van dinsdag tot zaterdag. Lunch wordt geserveerd van 13:00 tot 15:30 uur en diner van 20:00 tot middernacht. Het restaurant zal gesloten zijn van 13 tot 29 augustus 2023, maar vanaf 30 augustus tot 15 september zijn de openingstijden voor het diner van 19:00 tot middernacht.

Voor meer informatie of reserveringen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het team van Amar Barcelona via telefoonnummer +34 93 103 99 88 of e-mailen naar reservas@amarbarcelona.com.

In een stad die bekend staat om haar rijke culinaire tradities, staat Amar Barcelona klaar om een nieuwe standaard te zetten. Het is een must-visit voor zowel inwoners van Barcelona als bezoekers die op zoek zijn naar een onvergetelijke culinaire ervaring.

Culinaire reis door Amar Barcelona

Bij Amar Barcelona draait alles om liefde en de zee. De naam zelf, afgeleid van het Latijnse 'Amāre', betekent liefde, terwijl 'Mar' de zee vertegenwoordigt. Dit restaurant wil een liefde voor de Middellandse Zee, Barcelona en zijn rijke cultuur en gastronomie ontsteken.

Beginnend met de voorgerechten, viert Amar de Mediterrane cultuur met een traditie van het delen van goede gerechten. Hier kunnen gasten genieten van ansjovis op een flinterdunne coca met avocado, spinkrab salade met romesco saus en dragon gelei, en zelfs een eerbetoon aan El Bulli uit 1995 met een kreeftencarpaccio.

Voor de oesterliefhebbers biedt Amar een reeks oesters aan als eerbetoon aan Albert Adrià, die de oester naar nieuwe gastronomische hoogten heeft getild. Of je nu kiest voor een verse oester of een met ponzu saus, Galicische stijl, of zelfs een Bloody Mary oester, je proeft de zuiverheid van de zee.

Caviar neemt een speciale plek in op het menu van Amar. In plaats van het centrale element van een recept te zijn, wordt het gebruikt om de smaak van hun gerechten te versterken. Van brioche toast met boter en kaviaar tot kreeft beurre blanc met kaviaar, het is duidelijk een favoriet van chef Rafa Zafra.

De Catalaanse keuken, die zowel producten uit de zee als uit de bergen combineert, wordt gevierd in de sectie 'Sea & Mountain'. Hier vinden we gerechten zoals erwten met kabeljauwmaag, Catalaanse bloedworst en truffel, en een traditionele konijnenschouder en slakkenstoofpot.

Amar brengt ook een eerbetoon aan het voormalige Ritz van Barcelona met hun klassiekers. Deze gerechten, doordrenkt van Franse invloeden, zijn het resultaat van 103 jaar geschiedenis. Van klassieke tong meunière tot kreeft cardinale, het is een reis terug in de tijd.

De grillsectie van Amar is een eerbetoon aan de Vissersgilde van Roses en Restaurant Estimar. Hier kunnen gasten genieten van gegrilde specialiteiten zoals zeebaars, tarbot en zelfs kreeft.

Tot slot, voor degenen die de voorkeur geven aan groenten, viert Amar het land met hun 'The Orchard' sectie. Hier vinden we huisgemaakte frietjes, aubergine in een Sanlucar marinade en gegrilde witte asperges met pil pil saus.

Bij Amar Barcelona is elke maaltijd een viering van liefde, de zee en de rijke Catalaanse cultuur. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de beste producten die de Middellandse Zee en het land te bieden hebben, allemaal onder één dak.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...