De Bakermat Ninove bekroond met eerste Michelin Ster

In het schilderachtige Ninove, een stad gekenmerkt door zijn rijk verleden en gezellige karakter, vindt u een culinaire parel die recentelijk een kroon op het werk kon zetten; De Bakermat is bekroond met een eerste Michelin Ster. Dit is niet zomaar een onderscheiding, maar een erkenning van de uitmuntende kunst van het koken en de voortreffelijke service die chef Kevin Graf en gastvrouw Barbara Wantens in hun establishment aanbieden.

De ambitie van het jonge en dynamische team bestaat eruit om gasten te verwennen met een eerlijke en eigentijdse keuken, waarbij respect voor het product paramount is. Hun filosofie vertaalt zich in innovatieve gerechten die de natuurlijke smaken van seizoensgebonden ingrediënten laten zegevieren. Het menu, dat elke zes weken een transformatie ondergaat, nodigt de fijnproever uit om mee te reizen op een culinaire ontdekkingsreis die keer op keer verrast en charmeert.

Gelegen langs de Leopoldlaan te Ninove biedt het restaurant De Bakermat een rustgevend decor. Met een strak en serene uitstraling is het een oase van rust waar men even kan ontsnappen aan de drukte van alledag. Maar laat het minimalistische design u niet misleiden; zodra de avond valt en de verlichting haar werk doet, ontstaat er een warme ambiance waarin de gastvrijheid en persoonlijke aandacht van het personeel extra tot zijn recht komt.

De gerechten die op de borden verschijnen zijn een toonbeeld van creativiteit en complexiteit. Neem bijvoorbeeld de zacht half gegaarde wilde zalm met vijfkruidenpoeder die een explosie van smaken teweegbrengt, of de perfect bereide zeebaars vergezeld met een subtiele rode curry. Elk gerecht heeft zijn eigen verhaal en wordt gepresenteerd als een kunstwerk.

Voor de culinaire liefhebber die ook oog heeft voor een goede begeleidende wijn, biedt De Bakermat een uitgebreide wijnkaart. Elke fles is met zorg geselecteerd en heeft de unieke capaciteit om de ervaring van het gerecht te versterken en te completeren. In de zomermaanden biedt het sfeervolle terras een fantastische optie om ook buiten van deze harmonie tussen eten en drinken te genieten.

Kevin Graf, de chef-kok achter deze magische creaties, heeft zijn sporen verdiend in de culinaire wereld bij gerenommeerde restaurants. Zijn ervaring en passie voor het vak zien we terug in het gebruik van vergeten groenten en bijzondere producten die hij laat schitteren in zijn gerechten. Gasten kunnen zelfs dieetwensen doorgeven bij de reservering, en Kevin zal met plezier een menu op maat samenstellen.

Naast het restaurant biedt De Bakermat ook de mogelijkheid tot private dining. Deze intieme setting is perfect voor speciale gelegenheden of zakelijke bijeenkomsten waar privacy en exclusiviteit gewenst zijn. De moderne inrichting met strakke lijnen en warme kleuren creëert een sfeervol geheel dat bij ieder bezoek weer voor een unieke ervaring zorgt.

Zowel het interieur als het exterieur van het restaurant stralen de ambitie en passie van Kevin en Barbara uit. Het is daarom geen verrassing dat De Bakermat nu erkend wordt voor zijn innoverende keuken en de uitstekende service die het biedt. De ontvangst van hun eerste Michelin Ster is slechts het begin van wat ongetwijfeld een blinkende toekomst zal zijn.

Restaurant De Bakermat nodigt u uit om deelgenoot te worden van deze unieke eetervaring. Gevestigd op Leopoldlaan 85, 9400 Ninove, België, is het bereikbaar voor reserveringen en vraagt om deel uit te maken van hun gastronomische verhaal. Met een ruime parking en een setting die u uitnodigt om te ontspannen en te genieten, staat De Bakermat klaar om u te verwelkomen. Vergeet dus niet te reserveren, hetzij via de website of telefonisch via het nummer +32 54 25 80 25, en verzeker uzelf van een plekje in deze bekroonde eetgelegenheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...