DOOR73 in Gent - waar gastronomie en elegantie samenkomen.

In het hart van het pittoreske Gent, verstopt achter de historische gevels en geplaveide straatjes, ligt DOOR73 - een parel waar gastronomie en elegantie samensmelten tot een harmonieus geheel. Tijdens mijn recente bezoek aan deze charmante stad, werd ik samen met mijn partner en goede vrienden meegenomen in wat zou uitmonden in een culinair avontuur binnen de muren van dit bijzondere restaurant.

Onze anticipatie groeide met elke stap die ons dichter bij DOOR73 bracht. Het was een gouden namiddag en de laatste zonnestralen wierpen een magische gloed over het rijke erfgoed van Gent. Terwijl we door de oude straten slenterden, voelden we een mix van nieuwsgierigheid en opwinding voor wat komen zou. Bij aankomst werden we al getroffen door een gevoel van warmte en welkom nog voordat we de drempel overstaken; iets wat slechts intenser werd toen we daadwerkelijk binnentraden.

Met zijn verfijnde inrichting - een elegante vermenging van klassieke elementen en modern design - maakte het interieur van DOOR73 meteen indruk. De aardetinten van de tegelvloer en het directe zicht op de keuken, waar chef-koks met nauwgezette precisie hun ambacht uitoefenden, boden een gevoel van openheid en betrokkenheid. We werden naar onze tafel geleid, perfect gesitueerd om ons gezelschap te accommoderen, een plek waar we spoedig zouden genieten van de gastronomische kunstwerken die ons werden voorgeschoteld.

Het personeel van DOOR73, zowel attent als deskundig, bracht ons het menu. Het beloofde een ervaring te worden die onze zintuigen zou prikkelen en onze verwachtingen zou overtreffen. En dat deed het. We werden getrakteerd op een stoet van gerechten waarbij elke schotel gepaard ging met een zorgvuldig uitgekozen wijn, telkens toegelicht met kennis en passie.

De avond startte met een assortiment voorgerechten die niet alleen elk individueel ingrediënt lieten schitteren maar ook elkaar versterkten met hun smaken en texturen. We genoten van de delicate artisjok met manchego, de ziltige sardines gewikkeld in wijnbladeren, en de verfrissende hamachi ceviche, elk gerecht was een feestje op zich. De coquilles, vergezeld van een rijke beurre noisette, waren een echt hoogtepunt, waarbij de textuur van de zeevruchten perfect werd aangevuld.

Als hoofdgerecht koos ik voor de Ribeye – Txogitxu, een meesterwerk van malsheid en rijke smaken, met een zijdezachte mousseline en een pikante pepersaus. Mijn partner opteerde voor de Wagyu Striploin A5 en bleef maar lof spreken over de kwaliteit van het vlees, terwijl onze vrienden enthousiast waren over hun perfect gegrilde inktvis.

Bijgerechten mochten niet onderdoen. De bloemkool met miso en dukkah verraste ons met zijn diepgang en de kropsla met honingmeloen en parmezaan was een frisse tegenhanger die het spectrum aan smaken mooi afrondde.

Onze avond kon niet compleet zijn zonder de kaasselectie van Kaasaffineurs Van Tricht. Elke kaas met zijn eigen karakteristieke eigenschappen vormde een naadloze aanvulling op de culinaire reis van die avond.

Nippend aan onze wijn en reflecterend op de avond, realiseerden we ons dat DOOR73 meer had aangeboden dan gewoon een maaltijd. Het was een ervaring die onze vriendschap had verdiept en ons voorzag van herinneringen om te koesteren. Gent, met zijn geschiedenis verankerd in de architectuur en de straten, is zonder twijfel een schat rijker met DOOR73, een plaats waar gastronomie en elegantie samenkomen en zich ontvouwen tot een symfonie van smaak en stijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...