Restaurant Hofke van Bazel - een unieke gastronomische ervaring

Mijn culinaire reis begon met een rit door het idyllische landschap van Bazel, een dorp dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Het restaurant Hofke van Bazel, gelegen in het hart van dit charmante dorp, is een oase van rust en verfijning. Het historische gebouw, omringd door een weelderige tuin, straalt een serene elegantie uit die je meteen in de juiste stemming brengt voor een gastronomische ervaring.

Bij mijn aankomst werd ik hartelijk verwelkomd door Gina Miurin, de gastvrouw van het restaurant. Haar warme glimlach en vriendelijke houding maakten dat ik me meteen thuis voelde. Terwijl ik door het restaurant werd geleid, kon ik de aandacht voor detail en de passie voor kwaliteit die in elke hoek van het restaurant te zien was, waarderen. Van de stijlvolle inrichting tot de zorgvuldig samengestelde kunstwerken, alles in het restaurant weerspiegelde een toewijding aan uitmuntendheid.

Ik koos voor het Degustatiemenu, een culinaire reis die begon met handgepelde Noordzeegarnalen, geserveerd met een assortiment van tomatenvariëteiten, zilte groenten, crème eidooier 'Marigold' en basilicumolie. De garnalen waren perfect gekookt, hun delicate smaak werd versterkt door de frisse tomaten en de romige eidooiercrème. De basilicumolie voegde een subtiele kruidigheid toe die de smaken van het gerecht perfect in balans bracht.

Het volgende gerecht was het signature gerecht van chef Kris De Roy, de Gambero Rosso di Mazara. Deze heerlijke delicatesse werd geserveerd als carpaccio en tartaar, vergezeld van watermeloen en honingmeloen, zwarte sesam en vadouvancrème. De zoetheid van de meloen contrasteerde prachtig met de zoute garnalen, terwijl de vadouvancrème een exotische toets gaf aan het gerecht. Het was een gerecht dat zowel visueel als culinair indrukwekkend was.

Het derde gerecht was een ode aan groenten, een gekonfijte kleurenwortel met ras el hanout, passievrucht, en een ragoût van eidooierzwam en tuinbonen. Dit gerecht was een perfecte balans tussen zoet, zuur en hartig, en toonde de creativiteit en originaliteit van chef De Roy in het gebruik van groenten en kruiden. Het was een gerecht dat de eenvoudige schoonheid van groenten vierde en hun natuurlijke smaken naar voren bracht.

Na deze reeks van voorgerechten, was het tijd voor een verfrissende pauze. Een sorbet van wijnperzik werd geserveerd, vergezeld van citroentijm en een tuile van honing en gember. De sorbet was verfrissend en licht, de perfecte overgang naar het hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht was een gebakken kalfsfilet, vergezeld van doperwt, verse amandel, weidekringzwam, Parmezaan en een jus van zomertruffel. Het vlees was perfect gebakken, sappig en mals, en de combinatie van de zoete doperwten, de knapperige amandelen, de aardse smaak van de weidekringzwam en de rijke truffeljus was een culinair hoogtepunt.

Het dessert bestond uit twee delen. Eerst was er de 'Sweet n°1', een krokante cilinder gevuld met mascarpone en bosbes, vergezeld van yoghurtijs met rozemarijn en limoen. Het dessert was een perfecte balans tussen zoet en zuur, met de frisheid van de yoghurt en limoen die de zoetheid van de mascarpone en bosbessen in evenwicht bracht. Het tweede deel van het dessert was een selectie van ambachtelijk gerijpte kazen en garnituren, een perfecte afsluiting van een onvergetelijke maaltijd.

Na het diner had ik de kans om de indrukwekkende wijnkelder van het restaurant te bezoeken. De kelder, zichtbaar door de glazen vloer van het restaurant, is gevuld met een uitgebreide selectie van klassieke en nieuwe wereldwijnen. Het was een passend einde voor een avond van culinaire verwennerij.

Het Restaurant Hofke van Bazel is dan ook niet zomaar een restaurant. Het is een plek waar de passie voor koken en de liefde voor de natuur samenkomen. Chef Kris De Roy, een Belgische Mastercook, is een fervent voorstander van groen en inventief koken. Hij maakt gebruik van de nieuwste kooktechnieken, allemaal in naam van de pure smaak. Veel van de ingrediënten die in het restaurant worden gebruikt, worden gekweekt in hun eigen moes- en kruidentuin in de Polders van Kruibeke. Deze toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit heeft het restaurant een groene Michelin-ster opgeleverd, een erkenning voor restaurants die zich inzetten voor een duurzame aanpak van de gastronomie.

Het restaurant is gevestigd in een prachtig landhuis, omgeven door een weelderige tuin die een rustgevende achtergrond vormt voor een onvergetelijke eetervaring. Het interieur van het restaurant is stijlvol en elegant, met een aandacht voor detail die je in elk aspect van de ervaring terugvindt. Van de zorgvuldig samengestelde kunstwerken aan de muren tot de prachtig gedekte tafels, alles in het restaurant straalt een gevoel van rust en verfijning uit.

Het restaurant biedt ook luxueuze suites voor gasten die willen overnachten. Deze suites, gelegen op slechts een paar huizen afstand van het restaurant, bieden een comfortabele en stijlvolle accommodatie voor gasten die willen genieten van een uitgebreide culinaire ervaring.

Het Restaurant Hofke van Bazel is gelegen in Bazel, een dorp dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Bazel is een van de mooiste dorpen van Vlaanderen en biedt een unieke mix van natuur, cultuur en gastronomie. Het dorp is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven, en het restaurant is de kers op de taart van deze idyllische ervaring.

Het Restaurant Hofke van Bazel is een plek waar je kunt genieten van de eenvoudige geneugten van het leven, omringd door natuurlijke schoonheid en culinaire uitmuntendheid. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je kunt onderdompelen in een wereld van rust en verfijning. Het is een plek die ik zeker opnieuw zal bezoeken, en die ik aan iedereen zou aanraden die op zoek is naar een unieke culinaire ervaring.

Als je geïntrigeerd bent door mijn ervaring en zelf een bezoek wilt brengen aan het Restaurant Hofke van Bazel, dan is het goed om te weten dat ze open zijn van woensdag tot en met zondag. Voor de lunch kun je er terecht van 12.00 uur tot 14.00 uur, en het diner wordt geserveerd van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag is het restaurant alleen geopend voor het diner. Houd er rekening mee dat het restaurant op maandag en dinsdag gesloten is.

Als je een tafel wilt reserveren of als je vragen hebt, kun je het restaurant bereiken op het telefoonnummer 03/744.11.40. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@hofkevanbazel.be. Het restaurant is gelegen op het Koningin Astridplein 11 in 9150 Bazel, België.

Ik raad je aan om vooraf te reserveren, met name als je van plan bent om in het weekend te gaan. Gezien de populariteit van het restaurant, zou het jammer zijn om deze buitengewone gastronomische ervaring te missen. Ik wens je een even plezierige ervaring bij Restaurant Hofke van Bazel als die ik had. Smakelijk eten en vergeet vooral niet... te genieten!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...