Jacob Jan Boerma presenteert - SMAAK in Botanic Sanctuary

In het historische en hartverwarmende centrum van Antwerpen, waar de stenen de verhalen van eeuwen fluisteren, opent Botanic Sanctuary Antwerpen haar deuren voor een uitzonderlijke culinaire ervaring die de naam SMAAK draagt. Deze pop-upervaring, gepresenteerd door niemand minder dan Jacob Jan Boerma, vindt zijn thuis in de adembenemende ambiance van de historische kloosterkeukens, die met hun beschermd erfgoed en Delftse tegels nog steeds de glorie van vervlogen tijden uitademen.

Deze unieke samenwerking tussen de gerenommeerde chef-kok, die eerder schitterde in De Leest met drie Michelinsterren en nu de eigenaar is van het sterrenrestaurant Fine Fleur, en de jonge, talentvolle Ruben Christiaens belooft een culinaire reis te zijn die je meeneemt naar de essentie van Japanse gastronomie met een vurig Belgisch hart. Dat is wat SMAAK zo bijzonder maakt – het is een momentopname van culturen die samensmelten op het bord, waarbij elke hap een verhaal vertelt van zowel respect voor traditie als een onstuimige vernieuwingsdrang.

SMAAK is een naam die doet denken aan proeven, aan genieten, aan het intense gevoel dat ontstaat wanneer elke zintuig wordt aangesproken. Een naam die perfect past bij deze exclusieve pop-up die slechts voor vier maanden bestemd is om epicureërs uit alle windstreken te verblijden. Vanaf 28 september 2023 tot 19 februari 2024 zal SMAAK de culinaire wereld van Antwerpen op zijn grondvesten doen schudden, want met maar twintig zitplaatsen per eetmoment biedt dit restaurant een intimiteit die men slechts zelden tegenkomt.

En het gaat niet enkel om de borden en schalen die met zorg en creativiteit worden gevuld. Gastvrijheidsexpert Xanne Schijns zorgt ervoor dat iedere gast zich gekoesterd voelt, dat elk detail van de service doordrongen is met persoonlijke aandacht en een warm welkom. Dit maakt een avond bij SMAAK tot een holistische ervaring, waarin de keuze van het menu, de sfeer in de ruimte en de interacties met het team naadloos in elkaar overvloeien.

Stel je voor: je betreedt de serene sfeer van de Culina Romana en Culina Batavica kamers, waar het verleden en heden elkaar omarmen, en je vindt je plaats aan een tafel die uitnodigt tot een moment van pure beleving. Als de gerechten geserveerd worden, is het alsof twee werelden samenkomen; de traditionele Japanse smaken en technieken worden gecombineerd met het allerbeste wat België te bieden heeft qua ingrediënten. De signatuur van Boerma, bekend om zijn scherpe en innovatieve benadering van de keuken, vertaalt zich in elke gang en elke smaaknuance.

Reserveren wordt dan ook aangeraden, zowel voor de lunch op zaterdag, zondag en maandag, als voor het diner op de avonden van donderdag tot en met maandag. Een kans die je niet wilt missen. Want SMAAK is meer dan een restaurant; het is een belevenis, een herinnering in wording, een verhaal dat begint op het puntje van je tong en zich inschrijft in het annalen van je gastronomische geschiedenis.

Als liefhebber van fine dining, van het ontdekken van nieuwe horizonten in de keuken, en van het beleven van magische momenten, is SMAAK by Jacob Jan Boerma een absolute aanrader. In deze prachtige enclave binnen de stad, waar rust regeert en smaak koning is, krijg je de kans om jezelf te verliezen in een maaltijd die meer is dan de som der delen. Het is een kunstwerk, een symfonie van smaken, een hommage aan dat wat onze zintuigen kan raken.

SMAAK in Botanic Sanctuary Antwerpen – het is een ervaring die je niet wil laten ontglippen, een culinaire reis die je nog lang zal bijblijven. Het is het toonbeeld van hoe een historisch kader en vernieuwende gastronomie samen kunnen komen in perfecte harmonie, waarbij elke bite, elk aroma, en elke impressie iets is om te koesteren, te bewaren en te herbeleven in je herinneringen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...