Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Deze petrus 2000 is de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt

Deze petrus 2000 is de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt
Een unieke fles space-aged Petrus 2000

Een unieke Petrus 2000, de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt. Samen met een fles terrestrisch gerijpte Petrus van hetzelfde jaartal biedt Christie's deze exclusieve kans om een ​​stukje ruimte en wijngeschiedenis te verwerven. De opbrengst van de verkoop gaat naar de financiering voor toekomstig onderzoek naar wijnbouw en wijnbouw.

Door de geschiedenis heen is het onderzoeken van de onderscheidende factoren van het verouderingsproces en de omgeving voor wijn een van de grootste inspanningen in de wijnbouw geweest. In de 19e eeuw onderzocht de 'Cuvée Retour des Indes' uit Bordeaux de veroudering van flessen wijn op zeeschepen en in de 20e eeuw werden verschillende experimenten onder zee uitgevoerd. Aan het begin van de 21e eeuw ontstaan ​​grotere ambities, waarbij wetenschappers nu de eigenaardige en impactvolle specificiteiten van de ruimteomgeving onderzoeken.

In 2019 werden 12 flessen Petrus 2000 gedurende 14 maanden aan boord van het internationale ruimtestation ISS gestuurd op een hoogte van 400 km, als onderdeel van een reeks experimenten uitgevoerd door Space Cargo Unlimited. Bij hun terugkeer op aarde werden er drie geopend voor analyse om te bepalen hoe de omstandigheden in de ruimte de smaak en structurele samenstelling van de wijn beïnvloedden. Anderen werden bewaard voor toekomstige analyse, waardoor deze fles - echt uniek in zijn soort - de allereerste Petrus 2000 in de ruimte is die te koop werd aangeboden en werd gekoesterd door een kenner.

‘Deze fles Petrus 2000 markeert een gedenkwaardige stap in het streven naar ontwikkeling en een beter begrip van de rijping van wijn.’
—Tim Triptree MW, internationaal directeur, Wine & Spirits, Christie's

ELIXIR VAN DE GODEN

Deze speciale aanbieding combineert twee flessen die rechtstreeks van Bordeaux zijn gekocht voor dit project. Gepresenteerd in een unieke, op maat gemaakte koffer, bedacht en handgemaakt door het Parijse Maison d'Arts Les Ateliers Victor, samen met een meteorietenkurkentrekker, een karaf en twee glazen, is dit niet alleen een verzamelobject, maar ook een ongeëvenaarde smaakervaring.

'Een geheime kluis verborgen achter een zonnestelsel, een openingsmechanisme met geheime aanwijzingen en gravures - na 900 uur werk zou ons meesterwerk deze zo exclusieve ruimtefles Petrus benadrukken.'
—Benoît Miniou, voorzitter, Les Ateliers Victor

GEWELDIGE WIJN VOOR EEN GEWELDIG DOEL

Deze buitengewone fles is het resultaat van de eerste in een zesdelig onderzoeksprogramma met de codenaam Mission WISE (Vitis Vinum in Spatium Experimentia), geleid door Space Cargo Unlimited in samenwerking met Thales Alenia Space en Nanoracks. Hoewel het wijnverouderingsproces enigszins een mysterie blijft, is het Mission WISE-onderzoek van plan om de evoluties van de belangrijkste verbindingen van wijn beter te begrijpen. Een panel van 12 wijnprofessionals en wetenschappers heeft in maart 2021 een proeverij gehouden van de terrestrische wijn en de ruimtewijn. De wijnen werden geprezen om hun complexiteit en beschouwd als geweldige wijnen. De Petrus 2000 vintage biedt een ideale structuur voor de analyse van dit baanbrekende experiment - een stap in de grote sprong voorwaarts voor lopend onderzoek naar de toekomst van landbouwpraktijken.

‘Na bijna 440 dagen in de ruimte te hebben doorgebracht, komt de legendarische Bordeaux-wijn Petrus terug, getransformeerd op een manier die letterlijk niet van deze wereld is. Met de opbrengst van de verkoop kunnen we doorgaan met experimenten in de ruimte om de landbouw en voedsel te helpen uitvinden die we morgen op aarde nodig hebben.'

—Nicolas Gaume, medeoprichter en CEO van Space Cargo Unlimited

Bon, nu zien voor hoeveel de fles en kluis verkocht worden :)

Bezoek Website

Deze petrus 2000 is de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt
Deze petrus 2000 is de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt
Deze petrus 2000 is de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt
Deze petrus 2000 is de eerste wijn die op het internationale ruimtestation is gerijpt