De Organoleptische Piano - Een eerbetoon aan het erfgoed van Camus

Het Huis van Camus, opgericht door Jean-Baptiste Camus, heeft al meer dan 150 jaar enkele van 's werelds beste cognacs geproduceerd. Als een familiebedrijf dat nu vijf generaties lang wordt gerund, behoudt het merk zijn unieke erfgoed. Een van de meest opvallende creaties van het merk is de Organoleptische Piano, een speciaal ontworpen meubelstuk om de Camus Masterpiece Collection Cuvees te presenteren.

De Organoleptische Piano is een prachtig stuk, gemaakt van wit gelakt staal, met een vorm die doet denken aan de initiaal van het Camus-merk. Het is ontworpen om vijf kristallen karaffen te huisvesten, die zijn ontworpen door de befaamde Franse beeldhouwer Serge Mansau en vervaardigd door Baccarat. Dit gehele arrangement is gemaakt ter ere van het 150-jarig jubileum van Camus.

Elke Organoleptische Piano is volledig met de hand gemaakt en vereist meer dan 300 uur werk van zes ambachtslieden uit Frankrijk. Het is niet alleen een eerbetoon aan het glorieuze verleden van Camus, maar ook een symbool van de geweldige dingen die nog komen gaan en de toon zetten voor nog minstens 150 jaar van succes en vakmanschap.

Met dit unieke stuk toont Camus niet alleen hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap, maar ook hun voortdurende streven naar innovatie en excellentie. De Organoleptische Piano is een prachtig voorbeeld van de nauwe samenwerking tussen kunstenaars, ambachtslieden en het Camus-team, dat resulteert in een meesterwerk dat de geschiedenis en de toekomst van het merk viert.

Camus, opgericht door Jean-Baptiste Camus, is een gerenommeerd cognacmerk dat al meer dan 150 jaar enkele van 's werelds beste cognacs produceert. Als een familiebedrijf dat nog steeds in handen is van dezelfde familie, heeft Camus een uniek erfgoed dat wordt gekoesterd en bewaard. Als eerbetoon aan dit erfgoed heeft het merk de Organoleptische Piano gecreëerd, een bijzonder meubelstuk dat is ontworpen om de Camus Masterpiece Collection Cuvees te presenteren.

De Organoleptische Piano is een prachtig stuk vakmanschap, gemaakt van wit gelakt staal en heeft een vorm die doet denken aan de initiaal van het Camus-merk. Het is speciaal ontworpen om vijf kristallen karaffen te huisvesten, die zijn ontworpen door de beroemde Franse beeldhouwer Serge Mansau en met de hand zijn vervaardigd door Baccarat. Dit unieke meubelstuk is gemaakt ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Camus.

Elke Organoleptische Piano is een meesterwerk op zich, met meer dan 300 uur werk dat wordt besteed door zes getalenteerde Franse ambachtslieden. Hun vakmanschap en toewijding resulteren in een stuk dat niet alleen het verleden van Camus viert, maar ook de belofte en het potentieel voor nog minstens 150 jaar van succes en innovatie symboliseert.

De Organoleptische Piano is een symbool van Camus' voortdurende streven naar uitmuntendheid en vakmanschap. Het vertegenwoordigt de harmonie tussen kunst en cognac, waarbij zowel de esthetische schoonheid als de hoogwaardige kwaliteit van de Masterpiece Collection Cuvees worden gevierd. Met dit meubelstuk zet Camus een statement neer en blijft het merk zijn positie als een van 's werelds toonaangevende producenten van cognac versterken.

Camus Cognac Collectie

Camus VS (Very Special):

 • Smaak: Fruitig en levendig met tonen van vanille en eiken.
 • Kleur: Licht goud.
 • Verder vermeldenswaardig: Een uitstekende introductie tot de wereld van Camus Cognac, perfect voor cocktails of puur genieten.


Camus VSOP (Very Superior Old Pale):

 • Smaak: Rijk en harmonieus met hints van gedroogd fruit, vanille en kruiden.
 • Kleur: Diep amber.
 • Verder vermeldenswaardig: Gerijpt in eikenhouten vaten, deze cognac biedt een perfecte balans tussen jeugdige frisheid en volwassen complexiteit.


Camus XO (Extra Old):

 • Smaak: Intens en verfijnd met een breed scala aan smaken, waaronder gedroogd fruit, kruiden, eikenhout en chocolade.
 • Kleur: Donker amber.
 • Verder vermeldenswaardig: Een prestigieuze blend van zorgvuldig geselecteerde eaux-de-vie, gerijpt gedurende minimaal 10 jaar voor een uitzonderlijke diepte en complexiteit.


Camus Extra Elegance:

 • Smaak: Zacht en zijdezacht met hints van honing, vanille en kruiden.
 • Kleur: Goud.
 • Verder vermeldenswaardig: Een buitengewone blend van zeldzame eaux-de-vie, geselecteerd om de elegantie en subtiliteit van deze cognac te benadrukken.


Camus Borderies XO:

 • Smaak: Complex en rond met tonen van gekonfijt fruit, bloemen, noten en specerijen.
 • Kleur: Amber met een koperachtige tint.
 • Verder vermeldenswaardig: Gemaakt van uitsluitend eaux-de-vie uit de Borderies-regio, bekend om hun florale en fruitige aroma's, waardoor deze cognac een uniek karakter krijgt.


Houd er rekening mee dat deze lijst niet uitputtend is en dat Camus Cognac een brede collectie aan varianten en limited editions biedt. Elke cognac heeft zijn eigen unieke kenmerken en smaakprofiel, en het is de moeite waard om verder te verkennen en te ontdekken welke variant het beste bij jouw voorkeur past.

Over Camus Cognac

Camus Cognac is een gerenommeerd Frans cognacmerk dat al meer dan 150 jaar lang hoogwaardige cognacs produceert. Het werd opgericht door Jean-Baptiste Camus en wordt nog steeds beheerd door dezelfde familie, wat resulteert in een rijk erfgoed en een voortdurende toewijding aan vakmanschap.

Als een van de oudste familiebedrijven in de cognacindustrie heeft Camus een sterke reputatie opgebouwd door het creëren van cognacs van uitzonderlijke kwaliteit. Ze hechten veel waarde aan de selectie van de beste druiven, de delicate distillatieprocessen en het zorgvuldige rijpingsproces in eikenhouten vaten.

Camus Cognac biedt een breed scala aan cognacs, variërend van de jongere VS (Very Special) tot de oudere XO (Extra Old) en prestige-edities. Elke variant heeft zijn eigen unieke smaakprofiel, kleur en aroma's, die het resultaat zijn van de gebruikte druiven, het distillatieproces en de rijpingsperiode.

Het merk heeft ook speciale collecties, zoals de Masterpiece Collection, waarbij Camus Cognac wordt gepresenteerd in exclusieve en prachtig vormgegeven karaffen. Deze collecties belichamen de voortdurende zoektocht naar excellentie en de kunst van het cognacmaken.

Camus Cognac wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd voor zijn vakmanschap en onderscheidende smaak. Het merk heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn uitmuntendheid en is een synoniem geworden voor kwaliteit en verfijning.

Of je nu een kenner bent of nieuw bent in de wereld van cognac, Camus biedt een scala aan opties om van te genieten. Hun cognacs zijn geschikt voor diverse gelegenheden, van intieme momenten tot speciale vieringen, en ze nodigen uit tot het ontdekken van de complexiteit en de rijke smaakprofielen die cognac te bieden heeft.

Camus Cognac blijft trouw aan zijn tradities en erfgoed, terwijl het ook innovatieve creaties en moderne interpretaties van cognac verkent. Met een sterke toewijding aan kwaliteit en vakmanschap blijft Camus een pionier in de wereld van cognac en een favoriet bij liefhebbers over de hele wereld.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...