Teeling Whiskey voegt een 30-jarige single malt toe aan zijn vintage reservecollectie

Teeling Whiskey voegt een 30-jarige single malt toe aan zijn vintage reservecollectie
De Ierse distilleerderij heeft aangekondigd haar Vintage Reserve Collection uit te breiden met een nieuwe 30-jarige single malt. De limited edition release is de derde uitdrukking van een veelgeprezen batch whisky die oorspronkelijk werd vervaardigd door de Cooley Distillery.

Teeling verwierf volgens Forbes voor het eerst die whisky, die dateert uit 1991, 12 jaar geleden. Het heeft al geleid tot twee goed aangeschreven single malts - een 24-jarige en 28-jarige, die beide deel uitmaken van dezelfde lijn van limited edition releases.

De 24-jarige nam de prijs voor World's Best Single Malt mee naar huis tijdens de World Whiskies Awards in 2019, terwijl de 28-jarige in 2021's werelds beste Ierse Single Malt won op dezelfde show.

De laatste uitdrukking werd 21 jaar gerijpt in bourbonvaten, voordat het werd overgebracht naar Sauternes wijnvaten voor nog eens negen jaar rijping. De distilleerderij zegt dat deze "dubbele rijping" de resulterende whisky een neus en smaak heeft gegeven die boomgaardvruchten, zoals perziken en abrikozen, zorgvuldig in balans brengt met noten, chocolade en een vleugje rook. Hoewel glad, wordt gezegd dat het op de tong blijft hangen, met een vleugje kruiden en zout.

"Onze nieuwste Teeling 30-jarige Single Malt is een perfecte weergave van al het goede aan Ierse whisky - van de robuuste neus tot de volledig afgeronde en uitgebalanceerde reeks smaken," vertelde oprichter en president Jack Teeley aan Forbes. "We zijn erg trots op deze whisky en we hopen dat het onze reputatie als whisky van wereldklasse kan blijven smeden."
Bezoek Website