De allerbeste luxe paaseieren van 2022

Pasen staat voor de deur en het is tijd om je winkelmandje hoog op te stapelen met warme suikerbroodjes, snoep, konijnen van chocolade en misschien wel het allerbelangrijkste... chocolade eieren. Yes! We zouden niet voor niets dit artikel aanwenden als we natuurlijk spreken over de top luxe paaseieren die je kan vinden op de markt.

Dus, als u op zoek bent naar iets speciaals en meer dan de gemiddelde chocolade eieren van de supermarkt, dan ben je hier aan het juiste adres. Dit zijn enkele van de allerbeste luxe paaseieren verzameld die te mooi zijn om op te eten.

1. Het iconische hotel Gleneagles heeft zich laten inspireren door de natuur om zijn eerste luxe paasei te creëren. Gemaakt door executive banketbakker Phil Skinazi en zijn team, is het weelderige ei gemaakt met Valrhona'sdonkere chocolade met smaken van bessen en turf in een knipoog naar het omliggende platteland van Perthshire. Wanneer je jezelf ertoe kunt brengen het ei open te breken, vind je een selectie handgemaakte whiskytruffels gemaakt met Gleneagles eerste single malt, gemaakt in samenwerking met de beroemde lokale distilleerderij, The Glenturret. Als je deze unieke chocoladetraktatie wilt bemachtigen, moet je snel zijn want er worden slechts een beperkt aantal eieren geproduceerd en vooraf bestellen wordt aangeraden.

2. Vervolgens gaan we naar het iconische Le Bristol Paris. Hier, in het eigen chocoladeatelier, hebben maître-chocolatier Johan Giacchetti en zijn team met de hand een prachtig beeldhouwwerk gemaakt van Socrate, de katachtige inwoner van het hotel opgerold in een elegant Venezolaans ei van donkere chocolade. Socrate is gemaakt met de fijnste melkchocolade met hazelnoot en geroosterde bruine rijst, terwijl het weelderige rode kussen waarop hij slaapt is gesneden uit witte chocolade. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het delicaat vervaardigde ei geleverd met een selectie van Giacchetti pralinetraktaties met voortreffelijke smaken zoals pompoenpitten, boekweit en pistache, omhuld met donkere en melkchocolade.

3. Het volgende luxe paasei op onze lijst is een prachtige viering van de lente. Gemaakt door Paula Stakelum, de getalenteerde directeur van chocolade en patisserie in Ashford Castle, is het ingewikkelde handgeschilderde ei geïnspireerd op de idyllische kersenbloesemlaan op het 350.000 hectare grote landgoed van het hotel in County Mayo, Ierland. Vervaardigd uit Ashford Castle'sop maat gemaakte Valrhona-chocoladecouverture die het een prachtige glans geeft, balanceert het heerlijke ei subtiel verse melktonen met hints van zoete vanille, biscuit en honing. Milieubewuste kopers zullen blij zijn te horen dat de cacaobonen op verantwoorde wijze worden ingekocht, met B-Corp gecertificeerde Varlhona die samenwerkt met producenten om een ​​duurzame toekomst voor chocoladeproductie te ontwikkelen.

4. Onze lijst met de beste luxe paaseieren zou niet compleet zijn zonder Fortnum & Mason te noemen. Het high-end Londense warenhuis stelt nooit teleur met zijn gastronomische lekkernijen en dit jaar is daarop geen uitzondering. Als je op zoek bent naar een echt speciaal cadeau, zal het moeilijk zijn om beter te vinden dan dit met de hand geschilderde paasei met konijnen. Gemaakt door meester-chocolatiers in Wales, het is gemaakt van rijke chocoladecouverture van één oorsprong uit Colombia en omhuld met een laag fluweelzachte witte chocolade. Het pièce de résistance is echter de paashaas op de voorkant - met de hand geschetst met volledig natuurlijke cacaoboterverf.

5. Als je een serieuze chocoholic koopt, hoef je niet verder te zoeken dan het klassieke struisvogelpaasei van Hotel Chocolat. Met een gewicht van meer dan twee pond is de extravagante chocoladebol even groot als een echt struisvogelei, met een belachelijk dikke schelp met een hoog cacaogehalte boordevol knapperige koekjes, gepofte rijst en knapperige feuilletinevlokken. Niet voor bangeriken, het decadente ei wordt ook geleverd met een selectie van 20 truffels, pralines, karamels en patisserie-chocolaatjes, variërend van zandkoekjes van miljardairs tot Eton Mess. Degenen met een zoetekauw kunnen kiezen voor het klassieke ei, maar er is ook een versie met donkere chocolade en zelfs een nieuw uitgebracht veganistisch ei voor uw zuivelvrije dierbaren.

6. Het vinden van een plantaardige chocoladetraktatie die nog steeds heerlijk smaakt, kan lastig zijn, maar de chocolatiers van Melt uit Notting Hill zijn erin geslaagd met het Wild Egg. Handgemaakt met zeldzame cacaobonen uit Bolivia, het weelderige ei van donkere chocolade heeft een extra dikke schaal en is versierd met bladgoud voor een vleugje luxe. Verpakt in een plasticvrije verpakking, wordt het veganistische ei ook geleverd met een doos met gevaarlijk verslavende donkere chocolade en zeezoutschijven.

7. Last but not least op onze verzameling van de beste luxe paaseieren van dit jaar is de Bird-Bunny - een speelse creatie van de beroemde Belgische chocolatier Pierre Marcolini. Half vogel, half konijn, het mini-chocoladeschepsel is handgemaakt in het atelier in Brussel van São Tomé melkchocolade en zit op twee laden gevuld met charmante paastraktaties. In de eerste lade vind je een verzameling miniatuureieren met meer praline-centra en delicate chocoladeschelpen, terwijl de tweede heerlijke dierencreaties bevat, waaronder heerlijke vanille-karamel donkere chocoladevogels en melkchocoladepralinékonijnen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...