Restaurant Va et Vient in Kortrijk verrast met eigenzinnige gerechten

Restaurant Va et Vient in Kortrijk verrast met eigenzinnige gerechten

In het historisch stadscentrum van Kortrijk, op een boogscheut van de Grote Markt, aan de oevers van de Leie en in de schaduw van de Broeltorens vinden we het restaurant van Chef Matthias Speybrouck. Va et Vient staat voor eigenzinnige en originele gerechten, met een prominente rol voor seizoensgebonden producten van lokale telers en producenten met hier en daar een buitenlandse invloed vernemen we.

Chef Matthias Speybrouck creëerde doorheen de jaren zijn eigen stijl die hij zelf omschrijft als Rough and Refined. We werken met een vast menu dat bereid wordt in onze open keuken. Matthias kookt in Va et Vient vanuit het buikgevoel met het dagaanbod van zijn producenten.

Het resultaat?

Ongecompliceerde, creatieve gerechten die verfijnd smaken en stoer ogen. En die zijn tijdens de zomer ook beschikbaar als take-away. Wij brengen een atypische keuken waarin we volop experimenteren. Wij brengen minder bekende producten met een twist, zoals bijvoorbeeld onze varkensspiering met vinaigrette, geroosterd met gekarameliseerde look en ansjovis, maar ook heel pure gerechten met zuivere groentencombinaties als basis. Je moet elke dag scherp staan om het beste aan je cliënten voor te zetten vernemen we. Niet alleen in het creëren, maar ook bij het leiden en sturen van de zaak. Opvallend en aangenaam verrassend is dat we het keukenpersoneel ook de gerechten aan tafel komt brengen, zo ontmoet je de chef misschien in persoon bij het hoofdgerecht. Een uiterst fijne ervaring.

Matthias heeft al veel mooie momenten gekend, maar hij blijft trots op het ogenblik dat hij afgestudeerd was en hij twee maanden bij Piet Huysentruyt mocht werken in zijn restaurant in het zuiden van Frankrijk. Daar stond hij dan hele dagen in de keuken met Piet, zijn zoon en een stagiair. Zowel op vlak van werkervaring als op vlak van vriendschap waren dat bijzondere tijden. Ook opvallend op de kaart zijn de Belgische kazen van van tricht en bierkeuze gekend in binnen- en buitenland. Om de mensen zo goed mogelijk te kunnen bedienen, noteren ze graag de gasten hun speciale wensen, allergieën of vegetarisme bij de reservatie.

Bezoek Website