Een culinaire ontdekkingsreis bij Sensum - Sint-Denijs-Westrem

Het was woensdagavond toen we besloten om te dineren bij Sensum, een restaurant gelegen aan de Kortrijksesteenweg 1026, in het charmante Sint-Denijs-Westrem. We waren met een bevriend koppel, allemaal op zoek naar een culinaire ervaring die ons zou verrassen en ons zou laten genieten van de fijne kneepjes van de gastronomie.

Bij aankomst werden we begroet door de warme gloed van het restaurant, die ons uitnodigde om binnen te komen. De sfeer was rustig en uitnodigend, met een modern interieur dat een gevoel van elegantie en verfijning uitstraalde. De zachte verlichting en het subtiele geluid van zachte muziek op de achtergrond creëerden een sfeer die zowel ontspannend als verheffend was.

We werden naar onze tafel gebracht, een gezellige hoek met uitzicht op de open keuken, waar we de chefs aan het werk konden zien. Het was fascinerend om te zien hoe elk gerecht met zoveel zorg en precisie werd bereid, een ware demonstratie van vakmanschap en passie.

Onze ober, een vriendelijke en deskundige man, presenteerde ons het Menu Discovery, een vijfgangendiner dat beloofde ons op een culinaire reis te nemen. We waren allemaal enthousiast om te beginnen en gaven onze bestelling door.

Het eerste gerecht was een prachtige courgettebloem, gevuld met burrata, ansjovis en parmezaan. De combinatie van de zachte, romige burrata met de zoute ansjovis en de rijke parmezaan was een genot voor de smaakpapillen. De courgettebloem, licht gefrituurd, voegde een subtiele crunch toe die perfect contrasteerde met de zachtheid van de kaas. Het was een prachtige start van onze maaltijd.

Vervolgens kwam de Oosterschelde paling, gelakt en geserveerd met een sinaas-yuzu saus en rammenas. De paling was perfect bereid, met een glanzende, kleverige glazuur die de rijke, vlezige smaak van de vis versterkte. De sinaas-yuzu saus voegde een vleugje citrus toe, terwijl de rammenas een aangename crunch en een lichte peperige smaak gaf. Het was een harmonieus gerecht dat ons deed verlangen naar meer.

Het derde gerecht was de zeebaars, geserveerd met groene asperges, kappertjes, jalapeño en vlierbloesem. De vis was perfect gegaard, met een knapperige huid en zacht, sappig vlees. De groene asperges waren knapperig en vers, terwijl de kappertjes en jalapeño een zoute en pittige kick gaven. De vlierbloesem voegde een subtiele bloemige noot toe, die het gerecht een extra dimensie gaf.

Daarna kwam de Vitello Tonnato, een klassiek Italiaans gerecht dat opnieuw werd geïnterpreteerd door de chef. Het bestond uit kalfsentrecôte, gemarineerde tonijn en korenaar asperges. De kalfsentrecôte was mals en sappig, terwijl de tonijn een zachte, bijna romige textuur had. De asperges voegden een knapperige textuur en een lichte, aardse smaak toe. Het was een prachtige combinatie van smaken en texturen die ons deed denken aan de zomer in Italië.

Tot slot kwam het dessert, een combinatie van framboos, perzik, vanille-ijs, basilicum en amandel. Het was een explosie van zoetheid, zuurheid en frisheid die onze smaakpapillen deed tintelen. De frambozen en perziken waren vers en sappig, terwijl het vanille-ijs een romige zachtheid toevoegde. De basilicum gaf een onverwachte maar aangename kruidige toets, en de amandelen voegden een knapperige textuur toe. Het was de perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd.

De hele avond bij Sensum was een onvergetelijke ervaring. De service was uitstekend, met attent en deskundig personeel dat ons door elke gang leidde en ervoor zorgde dat we ons welkom en verzorgd voelden. De sfeer was ontspannen en comfortabel, waardoor we ons konden concentreren op het genieten van onze maaltijd en elkaars gezelschap.

Maar het hoogtepunt van de avond was zonder twijfel het eten. Elk gerecht was een meesterwerk, zorgvuldig samengesteld en prachtig gepresenteerd. De smaken waren complex en gelaagd, met een perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en bitter. Het was duidelijk dat de chef en zijn team veel zorg en aandacht hadden besteed aan elk detail, van de selectie van de ingrediënten tot de presentatie van de gerechten.

Terwijl we het restaurant verlieten, voelden we ons voldaan en geïnspireerd. Sensum had ons niet alleen een heerlijke maaltijd bezorgd, maar ook een ervaring die we niet snel zullen vergeten. Het was een avond van culinaire ontdekkingen, van het delen van heerlijk eten en goede gesprekken, en van het genieten van het moment. Het was, kortom, een perfecte avond uit.

En terwijl we naar huis reden, met de smaken van Sensum nog steeds op onze lippen, konden we alleen maar glimlachen en ons verheugen op ons volgende bezoek. Want als er één ding is dat we die avond hebben geleerd, dan is het wel dat goed eten niet alleen gaat over het stillen van de honger, maar ook over het creëren van herinneringen en het vieren van het leven. En dat is precies wat Sensum ons heeft gegeven.

Restaurant Sensum, gelegen aan de Kortrijksesteenweg 1026 in Gent, is een culinaire bestemming nabij het Ziekenhuis AZ Maria Middelares. Als u vanaf het KBC-gebouw (E40) komt, volgt u eenvoudigweg de Kortrijksesteenweg tot aan de sterre. Keer terug en steek ongeveer 500 meter verder rechts de tramsporen over. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur, zonder dat u de slagbomen hoeft te passeren.

U kunt contact opnemen met Sensum via info@sensumgent.be of telefonisch op 09/246.11.46. Het restaurant hanteert de volgende openingstijden: maandag tot en met woensdag van 12:00 tot 13:30 uur en van 19:00 tot 20:30 uur, donderdag van 12:00 tot 13:30 uur, en vrijdag van 12:00 tot 13:30 uur.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...