Sotheby's pakt uit met prestigieuze wijncollectie van Château Lynch-Bages

Sotheby's heeft het grote voorrecht om veel van 's werelds meest prestigieuze wijncollecties op de markt te brengen, zowel uit privékelders als rechtstreeks van de meest gerenommeerde wijnhuizen. Herkomst is van cruciaal belang voor hun, vooral voor historische jaargangen, en er kan echt geen betere bron zijn dan rechtstreeks uit de kelders van een iconisch wijnhuis. Vandaag zien we dat Sothebys Four Centuries of Progress introduceert, in samenwerking met oude vrienden en eigenaren van Château Lynch-Bages, de familie Cazes.

Deze speciale verkoop, bestaande uit een selectie van historische jaargangen die teruggaan tot 1936, rechtstreeks aangeboden vanuit de kelders van het kasteel, markeert een project dat het hoogtepunt is van meer dan 400 jaar evolutie van dit verbazingwekkende landgoed. Lynch-Bages is altijd een van Bordeaux's meest bewonderde en gewilde wijnen, en deze opmerkelijke veiling biedt de brede fanbase van het Château een verbazingwekkende kans om historische flessen in werkelijk perfecte staat te verwerven, proeven en ervan te genieten. Het drinken van wijn zet je geest op een reis terug in de tijd.

Wijnflessen zijn als de lamp van Aladdin: door aan de kurk te trekken, wordt de geest uit de fles gehaald en worden spelers uit een vergeten wereld opgeroepen... Omdat we zijn geraakt door de passie en het doorzettingsvermogen van onze voorgangers, streven we ernaar om te koesteren en door te geven van een generatie op de andere het idee van wijn als gezinslevensstijl. We zijn erg blij om in samenwerking met Sotheby's een stukje Lynch-Bages-geschiedenis te delen, met een collectie vintages gemaakt door vier generaties Cazes. We hopen dat ze veel vreugde zullen brengen aan alle liefhebbers van goede wijn die het genoegen zullen hebben om ze te drinken lezen we op de online veiling website.

Four Centuries of Progress viert de fenomenale prestaties van de familie Cazes, eigenaren van Château Lynch-Bages sinds 1939, en hun uitstekende bijdrage aan de kwalitatieve en technologische vooruitgang die de afgelopen decennia een nieuw tijdperk in Bordeaux hebben ingeluid. Hun eindeloze streven naar kwaliteit gedurende meer dan acht decennia, gedefinieerd door opeenvolgende generaties, heeft ervoor gezorgd dat dit eigendom een ​​pionier is gebleven in zijn regio, met vurige bewonderaars van de wijnen van de familie in alle uithoeken van de wereld. De enorme aanhang die Lynch-Bages heeft gekregen, is een eerbetoon aan de werkelijk internationale aanpak van de familie Cazes en hun team, om persoonlijk contact te leggen met hun verzamelaars over de hele wereld, lang voordat het elders in de Médoc in de mode was.

De pioniersgeest van de familie Cazes wordt geïllustreerd door de voltooiing van hun prachtige nieuwe wijnmakerij, een ultramoderne architecturale ruimte ontworpen door de gewaardeerde Chien Chung (Didi) Pei. Dit ongelooflijke project werd op tijd voltooid voor de oogst van de geweldige oogst van 2020, een keerpunt in de geschiedenis van het landgoed als de eerste vintage die in deze nieuwe faciliteiten werd verwerkt. Onder de vele historische en opwindende kavels die zeker de aandacht van verzamelaars over de hele wereld zullen trekken, is een speciaal hoogtepunt van de veiling een op maat gemaakt En Primeur-vat van deze inaugurele 2020-vintage.

De winnende bieder van dit prachtige kavel ontvangt niet alleen een vol vat Lynch-Bages 2020, gebotteld in formaten naar keuze met een speciaal back-label, maar wordt ook uitgenodigd om bij Lynch-Bages te dineren met de familie Cazes en te blijven overnachten in hun prachtige landgoed Château Cordeillan-Bages. De nieuwe wijnmakerij in Lynch-Bages moet een van de meest ongelooflijke staaltjes van wijnbouwtechniek zijn die de wijnwereld in de afgelopen twee eeuwen heeft gezien.

Deze kathedraal van wijn is een bewijs van wetenschap en natuur, geschiedenis en vooruitgang, en vooral van de vooruitziende blik van een van de grote wijnbereidingsfamilies van Bordeaux, de Cazes, en de verbazingwekkende vaardigheid van Didi Pei bij het uitvoeren van hun visie. De ongelooflijke, diepe ruimte heeft een bijna heilig gevoel van binnen en van buiten kan men echt de ingenieuze manier voelen waarop dingen die normaal als tegengesteld worden beschouwd technologie en natuur, wetenschap en kunst, licht en donker perfect synergetisch en met elkaar verweven zijn, symbiotisch werkend om een ​​omgeving te creëren die hun scheiding tart en resultaten oplevert die echt een nieuwe maatstaf hebben gezet in Bordeaux. Een ongelooflijk staaltje bouwkundig ingenieurschap, de hele ruimte is van nature gekoeld en zelfregulerend op een perfecte temperatuur, iets wat Jean-Charles vertelt, vanuit een oogpunt van energieverbruik en toekomstbestendigheid, ongelooflijk belangrijk was voor het gezin. Wat je echt opvalt, als je tussen de vaten in deze ingenieuze tempel van roestvrij staal, glas en beton staat, is de ongelooflijke stilte, een ruimte die tegelijkertijd zo vredig en opwindend is.

Absoluut alles is hier overwogen, en de geschiedenis is heel slim bewaard gebleven tegen hoge kosten, met de iconische oude Skawinski-wijnmakerij die grenst aan de nieuwe vatkamer. Jean-Charles is er trots op te pronken met de nog steeds werkende, eeuwenoude Skawinski-techniek, niet lang daarna gevolgd door het controlescherm voor de vinificatie in de nieuwe vatkamer, die lijkt op de brug van de ruimteschiponderneming.

Het laatste dat we zien op fotos, zijn de enorme nieuwe liften die de wijn tussen de niveaus dragen, wat betekent dat er geen pompen hoeven te worden gebruikt tijdens de vinificatie elke lift heeft een individuele naam, sommige naar medewerkers van de wijnmakerij die bijzonder invloedrijke personages waren in de recente geschiedenis van Lynch- Zakken. Wat is een betere manier om de briljante manier te illustreren waarop de Cazes en Didi Pei erin zijn geslaagd de eeuwenlange geschiedenis van Lynch-Bages te behouden, terwijl ze een ruimte hebben gecreëerd die het begin van nog vier eeuwen vooruitgang mogelijk maakt. Een echte familievisie.

De rijkdom aan historische voorraad die hier wordt aangeboden, naast enkele van de grootste moderne jaargangen van Lynch-Bages en de andere prachtige landgoederen van Cazes, viert tegelijkertijd de grote geschiedenis van de familie en de vooruitstrevende moderniteit. De aangeboden wijnen markeren vier generaties familiewijnmaken, met jaargangen van 1936 tot 2020 die te koop worden aangeboden in verschillende formaten, variërend van halve flessen tot Nebukadnezzars.

Hoewel het voornamelijk bestaat uit flessen van het landgoed Lynch-Bages en een beperkt aantal exclusieve ervaringen, is men ook verheugd om ook de aandacht te kunnen vestigen op de uitstekende wijnen die door het team van de familie Cazes worden gemaakt op hun andere prachtige domeinen in heel Frankrijk en daarbuiten. Bij het sluiten van de verkoop hebben we een zeer beperkt aantal speciale kavels van eigendommen die door de jaren heen door de familie Cazes zijn verworven, namelijk Château Haut-Batailley, Château Ormes de Pez, Domaine des Senechaux, Domaine de L'Ostal en Roquette & Cazen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...