Davidoff brengt Oro Blanco de eerste vintage sigaar van het bedrijf uit

In 2014 kondigde het Zwitserse merk Davidoff de onthulling aan van een sigaar uit 2002 die later dat jaar zou worden uitgebracht. Nu is Oro Blanco (Wit Goud), de eerste vintage sigaar die ooit door het bedrijf is uitgebracht, eindelijk beschikbaar. De sigaar is volledig gemaakt met tabak van twaalf jaar geleden, afkomstig uit een specifiek gebied van de Dominicaanse Republiek waar alle Davidoff-sigaren vandaan komen. De gebruikte tabak werd destijds apart gezet door Eladio Diaz, die geloofde dat deze tabak iets heel speciaals had en wachtte op het juiste moment om ze te gebruiken.

De naam Oro Blanco verwijst naar de kenmerkende witte banden van Davidoff met gouden letters. Vanwege het goedkeuringsproces kon het bedrijf geen productiecyclus of een bepaalde productieomvang vaststellen. Davidoff heeft bevestigd dat de batch 'erg klein' is en dat de release beperkt zal zijn. De sigaar is alleen verkrijgbaar op geselecteerde locaties in de Verenigde Staten en andere plaatsen over de hele wereld.

Als extra informatie: de Oro Blanco-sigaar wordt verkocht in een doos van tien stuks en kost ongeveer € 430 per stuk. Dit maakt het een van de duurste sigaren ter wereld. De sigaar heeft een ringmaat van 139,7 cm en een lengte van 15,24 cm en biedt een rijke en complexe smaak die alleen te vinden is in tabak die op de juiste manier is verouderd.

Davidoff is al lang een toonaangevend merk in de tabaksindustrie en staat bekend om zijn hoogwaardige sigaren en tabaksproducten. Het bedrijf werd opgericht in 1968 in Zwitserland en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde namen in de wereld van luxe tabaksproducten. Davidoff gebruikt alleen de beste tabakken uit de hele wereld en werkt samen met enkele van de meest getalenteerde ambachtslieden om sigaren van de hoogste kwaliteit te produceren.

Naast Oro Blanco heeft Davidoff een uitgebreide collectie sigaren, waaronder de klassieke Davidoff Signature, de Davidoff Grand Cru, de Davidoff Aniversario, en de Davidoff Nicaragua. De sigaren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en bieden een breed scala aan smaken en aroma's.

Davidoff is ook betrokken bij duurzaamheid en werkt aan het verminderen van de impact van zijn productie op het milieu. Het bedrijf werkt samen met lokale gemeenschappen om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen en zet zich in voor het behoud van biodiversiteit in de gebieden waar het zijn tabak verbouwt.

Als extra informatie: Davidoff biedt ook een breed scala aan accessoires voor sigarenliefhebbers, waaronder sigarenknippers, aanstekers en humidor kisten. Deze accessoires zijn ontworpen om sigaren te beschermen en te bewaren en bieden een stijlvolle en praktische aanvulling op elke sigarenverzameling.

Davidoff heeft een uitgebreide collectie sigaren, maar hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest exclusieve sigaren van het merk:

  • Davidoff Oro Blanco: De eerste vintage sigaar die ooit door het bedrijf is uitgebracht en is volledig gemaakt met tabak van twaalf jaar geleden. Elke sigaar is met de hand gemaakt en biedt een unieke en complexe smaak.

  • Davidoff Royal Release: Deze sigaar is gemaakt ter ere van het 50-jarig jubileum van het merk en is een van de meest exclusieve sigaren ter wereld. De sigaar is gemaakt van zeldzame en kostbare tabakken en biedt een unieke en complexe smaak.

  • Davidoff Limited Art Edition: Elke sigaar in deze collectie is voorzien van een uniek kunstwerk op de verpakking en biedt een rijke en complexe rookervaring. De sigaren zijn gemaakt van zeldzame tabakken en zijn een must-have voor elke sigarenverzamelaar.

  • Davidoff Master Selection: Deze sigaar is gemaakt van tabakken uit verschillende landen en biedt een unieke smaakprofiel dat rijk en complex is. Elke sigaar is zorgvuldig met de hand gemaakt en biedt een rookervaring van wereldklasse.

  • Davidoff Winston Churchill The Late Hour: Deze sigaar is gemaakt ter ere van de beroemde Britse premier en biedt een unieke en complexe smaakprofiel. De sigaren zijn gemaakt van zeldzame en hoogwaardige tabakken en bieden een rookervaring die echt uniek is.

 

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...