Clase Azul Mexico lanceert nieuwe exclusieve mezcal

In het hart van Mexico wordt een drank geboren die zowel een eerbetoon is aan traditie als een toonbeeld van verfijning. Clase Azul Mexico, een merk dat inmiddels synoniem staat voor luxe tequila en mezcals, heeft onlangs een nieuw product onthuld dat de grenzen van ambachtelijke distillatie verlegt. Deze nieuwe creatie is niet zomaar een spirit, maar een manifestatie van culturele trots en meesterlijk vakmanschap.

Deze exclusieve mezcal, genaamd Clase Azul Mezcal Guerrero, is een ode aan de Mexicaanse staat Guerrero, een plaats met een rijke en veelzijdige culturele geschiedenis. Het is hier waar de agaveplant, de basis voor deze fijne drank, groeit en floreert in de warme zon en op de vruchtbare grond. Bij de vervaardiging van deze exclusieve mezcal worden oude technieken gecombineerd met moderne innovatie om een uniek en onderscheidend product te creëren.

De productie van Clase Azul Mezcal Guerrero is een zorgvuldig en langzaam proces. De agaves voor deze mezcal worden met de hand geselecteerd en geoogst na minimaal 9 jaar rijping, om zo de optimale zoetheid en smaakprofiel te waarborgen. Eenmaal geoogst, worden de agaveharten, of piñas, gekookt in een ingegraven steenoven. Deze traditionele bereidingsmethode geeft de mezcal zijn karakteristieke rokerige toon.

Na het koken worden de piñas fijngestampt om de sappen vrij te laten komen, die vervolgens worden gefermenteerd in open houten vaten. De natuurlijke gisten uit de omgeving spelen een cruciale rol in dit stadium, bijdragend aan de complexiteit en diepte van het uiteindelijke distillaat. De fermentatie is volledig afhankelijk van de temperatuur en vochtigheidsgraad van de omgeving, waardoor elk batch van mezcal zijn eigen unieke eigenschappen heeft.

Het distilleren is ook een traditioneel proces, uitgevoerd in kleine, koperen pot stills. Dit meticuleuze proces garandeert een zuiver eindproduct met behoud van de gewenste smaken en aroma’s. Na distillatie wordt de mezcal gerustgesteld om de smaken te stabiliseren voordat hij wordt gebotteld in een opvallend ontworpen fles, die net zo zorgvuldig is vervaardigd als de spirit zelf.

Elke fles Clase Azul Mezcal Guerrero is een kunstwerk an sich, met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. Het ontwerp weerspiegelt de traditionele klederdracht van de inwoners van Guerrero en viert hun kunstzinnigheid en vakmanschap. De flessen worden beschilderd met een speciale techniek genaamd ‘laqueado’, bekend uit de regio Olinalá in Guerrero. Dit gedetailleerde proces resulteert in prachtige flessen die elk een stukje van de lokale cultuur vastleggen.

Niet alleen biedt Clase Azul een product van topkwaliteit, maar het merk zet zich ook in voor het ondersteunen van de gemeenschappen waaruit het put. Door het creëren van werkgelegenheid en het bevorderen van traditionele ambachten, draagt Clase Azul bij aan de economische en culturele bloei van deze gebieden. Met elke aankoop van Clase Azul Mezcal Guerrero helpen consumenten niet alleen om een stukje Mexicaanse cultuur te bewaren, maar ondersteunen ze ook de gemeenschappen die deze unieke drank produceren.

Het genot van Clase Azul Mezcal Guerrero gaat verder dan de uitzonderlijke kwaliteit en de schitterende fles. Het gaat om de ervaring van het drinken van een spirit die geworteld is in geschiedenis en traditie, en geproduceerd is met een toewijding voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Het is een ervaring die liefhebbers van fijne sterke dranken over de hele wereld kunnen waarderen.

Nu de introductie van Clase Azul Mezcal Guerrero een feit is, stellen kenners en liefhebbers hun palletten open voor deze exquise toevoeging aan de wereld van premium spirits. Met een delicate balans tussen zoet en rokerig, biedt deze mezcal een complex smaakprofiel dat zowel puur als in cocktails kan worden genoten.

Clase Azul’s betrokkenheid bij vakmanschap, gemeenschap en authenticiteit heeft een loyaliteit onder consumenten gecreëerd die verder reikt dan het product zelf. Hun nieuwe mezcal is niet alleen een uiting van een eeuwenoude traditie, maar ook een belofte voor de toekomst - een toekomst waarin luxe en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.

Met de lancering van Clase Azul Mezcal Guerrero krijgt de wereld een glimp van wat mogelijk is wanneer passie voor kwaliteit en respect voor erfgoed samenkomen. Dit is het verhaal van een onvergetelijke spirit, kunstig vervaardigd in het hart van Mexico, klaar om ontdekt en gekoesterd te worden door kenners over de hele wereld.

Terwijl Clase Azul Mexico haar nieuwe Mezcal Guerrero viert, nodigen we je uit om dieper te duiken in het boeiende verhaal achter dit merk en de invloed van mezcal op de wereld van sterke dranken. We verkennen de geschiedenis, productiemethoden, en de culturele impact van mezcal, evenals Clase Azul's inspanningen om duurzaamheid en gemeenschapsondersteuning voorop te stellen in hun ambacht.

Mezcal is een traditionele Mexicaanse spirit die, hoewel vaak vergeleken met tequila, een geheel eigen identiteit en rijke geschiedenis heeft. Terwijl tequila wordt gemaakt van een specifieke soort agaveplant, de blauwe agave, mag mezcal van verschillende agave-soorten worden geproduceerd, waardoor het een diversiteit aan smaken en complexiteiten heeft. Met roots die teruggaan tot de pre-Spaanse tijd, wordt de productie van mezcal gekenmerkt door regionale variaties en familietradities, elke regio met zijn eigen unieke methoden en geheimen.

Clase Azul is een van de pioniers geweest in het opnieuw introduceren van de finesse van mezcal aan een wereldwijd publiek. Hun benadering is er een van diep respect voor de oude praktijken, terwijl ze ook innovatie belichamen in het streven naar uitzonderlijke kwaliteit. Dit komt tot uiting in hun nieuwste product, Clase Azul Mezcal Guerrero, waarbij elke stap, van het selecteren van de agave tot het bottelen van de spirit, wordt uitgevoerd met de grootste aandacht en geduld.

Het belang van duurzame landbouwpraktijken is iets waar Clase Azul nadrukkelijk aandacht aan besteedt. Ze begrijpen dat de agaveplant, de ziel van mezcal, moet worden beschermd en gekoesterd. Duurzame oogsttechnieken en het herplanten van jonge agaves zorgen ervoor dat toekomstige generaties ook van deze natuurlijke bron kunnen genieten. Deze inzet voor duurzaamheid versterkt niet alleen de kwaliteit van hun product, maar zorgt er ook voor dat de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van Guerrero behouden blijft.

Het steunen van lokale gemeenschappen is een andere pijler van Clase Azul's filosofie. Door het handhaven van traditionele ambachten, zoals het handbeschilderen van de flessen, bevordert het bedrijf de economische stabiliteit van de regio. Ambachtslieden krijgen de kans om hun vaardigheden en kunstwerken te delen met de wereld, wat bijdraagt aan een hernieuwde waardering voor de Mexicaanse cultuur en traditie.

In een tijd waarin de consument meer geïnformeerd is en waarde hecht aan de herkomst en productiemethoden van wat ze consumeren, heeft Clase Azul een bijzondere positie ingenomen. Ze maken niet alleen een premium product; ze vertellen een verhaal, leren ons over de rijke culturele achtergrond van mezcal en stimuleren sociale verantwoordelijkheid.

Clase Azul's impact strekt zich uit tot in de internationale scène, waar hun producten worden erkend als enkele van de beste in hun categorie. Hun nieuwe Mezcal Guerrero, met zijn subtiele smaken en diepgaande connectie met de Mexicaanse aarde, is een levende getuigenis van hun toewijding aan kwaliteit en traditie. Het brengt een ervaring die verder gaat dan het proeven van een fijne spirit; het is een reis door de tijd, een viering van erfgoed, en een toast op de toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...