Bodega Andeluna bekroond in Top 100 Premium Wijnen 2023

In de majestueuze uitlopers van de Argentijnse Andes, waar de lucht helder is en de natuur ongerept, bevindt zich een wijnmakerij die zich inzet voor het creëren van wijnen die de essentie van zijn geboortegrond vangen. Bodega Andeluna heeft een reputatie opgebouwd door naadloze integratie van traditionele methoden en moderne technologieën in hun wijnproductieproces, resulterend in wijnen die niet alleen de kenmerken van de regio weerspiegelen maar ook internationale erkenning krijgen.

Dit jaar heeft Bodega Andeluna een plek verdiend in de prestigieuze 'Top 100 Premium Wine & Spirits' lijst voor 2023, samengesteld door Luxury Lifestyle Awards. Dit platform is wereldwijd erkend voor het onderkennen en belonen van de beste luxeproducten en -diensten in meer dan 60 landen. Door deze toekenning bevindt Andeluna zich in het goede gezelschap van andere vooraanstaande wijn- en gedistilleerd merken, bevestigend dat hun inspanningen worden gezien en gewaardeerd op internationaal niveau.

De filosofie van Andeluna is gebaseerd op respect voor het terroir en de natuurlijke omgeving. Deze aanpak leidt tot het produceren van wijnen die niet alleen de unieke eigenschappen van het terroir omarmen, maar ook duurzaamheid vooropstellen. Er wordt veel aandacht besteed aan elke stap van het productieproces, beginnend bij de wijngaard waar zorgvuldig gekozen druivensoorten groeien op een hoogte tussen de 1300 en 1700 meter boven zeeniveau. De ligging hoog in de bergen zorgt voor een ideaal microklimaat, met warme dagen en koele nachten, wat essentieel is voor het ontwikkelen van complexiteit en balans in de wijnen.

Bij de selectie voor de Top 100 Premium Wine & Spirits van dit jaar zijn diverse criteria van belang geweest. De deskundige jury keek naar kwaliteit, onderscheidend vermogen, innovatie en merkbeleving. Andeluna's constante streven naar perfectie en hun vermogen om superieure wijnen te creëren die vertellen over hun afkomst, heeft hen ongetwijfeld geholpen om deze erkenning te behalen.

De erkenning door Luxury Lifestyle Awards betekent veel voor het team achter Bodega Andeluna. Het bevestigt hun positie als leiders in de wijnindustrie en benadrukt hun passie en toewijding aan het ambacht van wijnmaken. Met de bekroning zien ze hun werk en de liefde voor de wijnbouw gevalideerd en het biedt een platform om hun bereik verder uit te breiden.

Deze prestatie is echter maar een momentopname in de dynamische reis van Andeluna. Sinds hun oprichting in 2003 hebben ze een lange weg afgelegd. Hun wijnen vertellen het verhaal van doorzettingsvermogen, toewijding en de onvoorwaardelijke liefde voor de grond en zijn vruchten. Tegenwoordig blijft Andeluna innoveren, experimenteren en zichzelf uitdagen om ervoor te zorgen dat elke fles die zij produceren een weerspiegeling is van de hoogste standaarden.

Voor wijnliefhebbers en kenners over de hele wereld, is de erkenning van Bodega Andeluna in de 'Top 100 Premium Wine & Spirits' een herinnering aan de uitzonderlijke kwaliteit die voortkomt uit de Mendoza-regio van Argentinië. Het nodigt uit om de diepte en complexiteit van Andeluna's portfolio te verkennen en te genieten van het vakmanschap dat elk glas biedt.

Terwijl menig wijnproducent tevreden kan zijn met het behalen van dergelijke lof, blijft Andeluna vooruit kijken. Zij pogen niet alleen om hun huidige succes vast te houden, maar ook om de grenzen van wat mogelijk is in wijn maken verder te verleggen. Het streven naar uitmuntendheid is een nooit eindigende reis, en elke nieuwe jaargang biedt de mogelijkheid om te leren, te groeien en de wereld te verbazen met sublieme wijnen die het hart van de Andes uitdrukken.

Bodega Andeluna vervolgt zijn weg van innovatie en kwaliteit in de wijnwereld, steeds vasthoudend aan de tradities die hen hebben helpen vormen, terwijl ze zich evengoed aanpassen aan de veranderende smaak en verwachtingen van consumenten. De wijngaarden van Andeluna zijn een toonbeeld van biodiversiteit, waarbinnen elke plant en elk dier een rol speelt in de creatie van een harmonieus ecosysteem dat de beste druiven voortbrengt.

De experts van Andeluna besteden speciale aandacht aan het zorgvuldig cultiveren en handmatig oogsten van de druiven, waardoor elke druif de juiste behandeling krijgt om de kwaliteit van de wijn te maximaliseren. De wijnen rijpen vervolgens in een combinatie van Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten, die zorgvuldig zijn geselecteerd om de unieke profielen van elke wijn te versterken zonder de inherente kenmerken van het fruit te overstemmen.

Het assortiment wijnen van Andeluna omvat een breed spectrum aan variëteiten, elk met hun eigen unieke identiteit en verhaal. Van hun levendige en expressieve Chardonnay, gekenmerkt door zijn subtiele minerale tonen en frisse zuurgraad, tot hun diepe en complexe Malbec, die barst van rijke bessenaroma's ondersteund door elegante tannines, biedt Andeluna een wijnervaring die zowel diepgang als verfijning biedt.

Educatie is ook een kernonderdeel van de missie van Bodega Andeluna. Ze bieden rondleidingen en proeverijen op hun landgoed om bezoekers inzicht te geven in hun wijnmaakfilosofie en de gelegenheid te geven hun wijnen op de meest authentieke wijze te ervaren. Hun gastvrijheid strekt zich uit tot een restaurant op het terrein, waar gastronomische gerechten worden geserveerd die speciaal zijn ontworpen om de wijnen van Andeluna te complementeren, waardoor een volledige sensorische ervaring wordt gecreëerd.

Bovendien is Andeluna actief betrokken bij de gemeenschap, met een sterke focus op duurzame praktijken die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook steun bieden aan de lokale economie. Ze investeren in groene technologieën en werken samen met lokale boeren om ervoor te zorgen dat hun activiteiten een positieve impact hebben op de regio als geheel.

De internationale erkenning die Bodega Andeluna heeft ontvangen, is slechts een deel van hun verhaal. Ze blijven lokale evenementen en wijneducatieprogramma's ondersteunen om de cultuur van wijnmaken in Argentinië te bevorderen. Hun doel is om een ambassadeur te zijn voor Argentijnse wijnen op het wereldtoneel en tegelijkertijd een inspiratiebron te zijn voor andere wijnmakers in de regio.

Andeluna's toewijding aan uitmuntendheid reikt verder dan hun wijngaarden. Ze hebben een team van getalenteerde individuen samengesteld - van agronomen tot oenologen - die allemaal een passie delen voor het produceren van wijn van wereldklasse. Ze geloven in het koesteren van talent en het bieden van kansen voor groei en ontwikkeling binnen het bedrijf. Hierdoor blijven ze als team innovatief en blijven ze hun productiemethoden verbeteren.

Met hun ogen gericht op de toekomst, is Bodega Andeluna altijd op zoek naar mogelijkheden om hun duurzaamheidsinspanningen uit te breiden. Ze onderzoeken nieuwe methoden om water te besparen, het gebruik van hernieuwbare energie te verhogen en hun koolstofvoetafdruk te verkleinen. Door initiatieven zoals herbebossing en bodembeheer blijven ze op een ethische en milieuvriendelijke manier werken.

De weg die Andeluna heeft afgelegd sinds hun oprichting toont een voortdurende evolutie en een streven om van elke druif een kunstwerk te maken. Hun wijn is meer dan een drank; het is een cultureel erfgoed dat de rijkdom van Argentinië naar de rest van de wereld brengt. Terwijl ze blijven streven naar perfectie, wachten nieuwe avonturen en ontdekkingen op deze toonaangevende wijnmakerij.

Er is een wereld van wijn te ontdekken bij Bodega Andeluna, en hun plek in de 'Top 100 Premium Wine & Spirits' versterkt hun reputatie als makers van enkele van de meest begeerde wijnen uit Argentinië. Het team, gedreven door een onverzadigbare passie voor hun ambacht en een onwrikbaar geloof in kwaliteit, zal blijven streven naar de verwezenlijking van hun visie om de kunst van Argentijns wijnmaken naar een hoger niveau te tillen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...