Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Château Galoupet ontwaakt met de release van twee uitzonderlijke roséwijnen

Château Galoupet ontwaakt met de release van twee uitzonderlijke roséwijnen

Moët Hennessy is verheugd de renaissance aan te kondigen van Château Galoupet, de eerste Cru Classé de Provence in zijn prestigieuze portfolio. De visie van Château Galoupet is om voorbeeldige wijnuitingen van het unieke Provençaalse terroir te creëren op de meest respectvolle manier voor het milieu, van grond tot glas.

Château Galoupet zet zich in voor het behoud van zijn unieke ecosysteem en tegelijkertijd de biodiversiteit van de 77 hectare beschermde bossen en 69 hectare wijngaarden van het landgoed, die sinds 2020 biologisch worden omgebouwd.

Met meer beschermd bos dan wijngaard, is het landgoed een essentieel lokaal toevluchtsoord voor biodiversiteit. Château Galoupet heeft samengewerkt met het Conservatoire des Espaces Naturels Provence-Alpes-Côte d'Azur, dat zeldzame inheemse plantensoorten en meer dan 90 verschillende soorten fauna heeft geïdentificeerd.

Er is een actieplan ingevoerd om de regeneratie van deze soorten te versnellen en de biodiversiteit de komende jaren te helpen gedijen. Bovendien werden in samenwerking met OFA (Observatoire Français d'Apidologie, het Franse bijenonderzoekscentrum) 200 bijenkorven geïnstalleerd op het landgoed, samen met een koninginnenbemestingsstation, een van de slechts 12 ter wereld.