Château Galoupet ontwaakt met de release van twee uitzonderlijke roséwijnen

Moët Hennessy is verheugd de renaissance aan te kondigen van Château Galoupet, de eerste Cru Classé de Provence in zijn prestigieuze portfolio. De visie van Château Galoupet is om voorbeeldige wijnuitingen van het unieke Provençaalse terroir te creëren op de meest respectvolle manier voor het milieu, van grond tot glas.

Château Galoupet zet zich in voor het behoud van zijn unieke ecosysteem en tegelijkertijd de biodiversiteit van de 77 hectare beschermde bossen en 69 hectare wijngaarden van het landgoed, die sinds 2020 biologisch worden omgebouwd.

Met meer beschermd bos dan wijngaard, is het landgoed een essentieel lokaal toevluchtsoord voor biodiversiteit. Château Galoupet heeft samengewerkt met het Conservatoire des Espaces Naturels Provence-Alpes-Côte d'Azur, dat zeldzame inheemse plantensoorten en meer dan 90 verschillende soorten fauna heeft geïdentificeerd.

Er is een actieplan ingevoerd om de regeneratie van deze soorten te versnellen en de biodiversiteit de komende jaren te helpen gedijen. Bovendien werden in samenwerking met OFA (Observatoire Français d'Apidologie, het Franse bijenonderzoekscentrum) 200 bijenkorven geïnstalleerd op het landgoed, samen met een koninginnenbemestingsstation, een van de slechts 12 ter wereld.

Château Galoupet

Château Galoupet is een wijngaard en wijnmakerij gelegen in de Provence regio van Zuid-Frankrijk, aan de Côte d'Azur. De wijngaard is gelegen op de heuvels van de Maures, op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Toulon.

De geschiedenis van Château Galoupet gaat terug tot de 18e eeuw, toen de wijngaard eigendom was van de familie van de graven van Provence. In 1927 werd de wijngaard gekocht door een Parijse zakenman genaamd Georges Brunet, die de wijngaard nieuw leven inblies en de wijnen van Château Galoupet begon te exporteren.

Tegenwoordig is Château Galoupet eigendom van de familie Roux, die de traditie van het produceren van hoogwaardige wijnen voortzet. De wijngaard beslaat 90 hectare en is beplant met de druivensoorten die traditioneel worden gebruikt in de Provence-regio, waaronder Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Tibouren.

De wijnen van Château Galoupet staan bekend om hun kwaliteit en elegantie en worden gemaakt met behulp van moderne vinificatietechnieken, terwijl de traditionele methoden van de Provence-regio worden gerespecteerd. Het assortiment omvat witte, rosé- en rode wijnen, waarbij de nadruk ligt op de productie van premium rosé wijnen.

Château Galoupet is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers die de regio bezoeken, met rondleidingen en proeverijen die worden aangeboden op de wijngaard. Het landgoed biedt ook accommodaties in de vorm van vakantiehuizen die te huur zijn.

Verblijven in Château Galoupet?

Château Galoupet biedt inderdaad accommodaties aan in de vorm van vakantiehuizen die te huur zijn. Deze huizen zijn gelegen op het landgoed van de wijngaard en bieden een prachtig uitzicht op de wijngaarden en de omgeving.

De vakantiehuizen zijn volledig uitgerust en bieden plaats aan verschillende aantallen personen, afhankelijk van de grootte van het huis. De huizen zijn ingericht in een traditionele Provençaalse stijl en zijn voorzien van moderne faciliteiten, zoals airconditioning, wifi en satelliet-tv.

Gasten kunnen genieten van het prachtige terrein van Château Galoupet en de wijngaard verkennen tijdens hun verblijf. Er zijn ook faciliteiten beschikbaar voor gasten, zoals een zwembad, tennisbaan en barbecuefaciliteiten.

Daarnaast biedt Château Galoupet ook rondleidingen en wijnproeverijen aan voor gasten die geïnteresseerd zijn in de wijnproductie van de wijngaard. Deze activiteiten zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de wijngaard en de wijnen die hier worden geproduceerd.

Als je geïnteresseerd bent in het verblijven op Château Galoupet, kun je contact opnemen met de wijngaard voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen van de vakantiehuizen: Château Galoupet - Route des Borrels 83230 Bormes-les-Mimosas Frankrijk - Telefoon: +33 (0)4 94 64 80 11


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...