Een betoverende avond bij Lily s - gastronomie en dans in Brussel

In het hart van Brussel, omhuld door de pulserende stadsenergie, ligt een culinaire oase waar eten, drinken en dansen samenkomen: Lily'sRestaurant & Club. Met zijn wereldse invloeden en deelbare gerechten, is Lily'sde nieuwe hotspot waar men niet alleen komt voor een maaltijd, maar voor een complete ervaring.

Ons culinair avontuur begon op een doordeweekse avond, toen ik samen met enkele vrienden besloot om Lily'ste bezoeken. Bij aankomst werden we verwelkomd door de levendige ambiance die typerend is voor deze plek, waar de exclusieve clubvibe van Saint-Tropez en Los Angeles wordt gecombineerd met de verfijning van Brussel. De stijlvolle inrichting, met luxueuze materialen en een weelderige groene pergola, creëerde een sfeer die zowel uitnodigend als exclusief was.

We begonnen onze culinaire reis met een glas Ruinart Blanc de Blancs als aperitief, een bruisende inleiding op wat een onvergetelijke avond zou worden. Elk van ons koos voor een verschillend voorgerecht, waardoor we een scala aan smaken en texturen konden ervaren: van het rokerige auberginekaviaar en kikkererwtenhummus van de Spread'sDuo & Some Crackers tot de luxe van de Truffle Croque met zijn truffelbechamel en ham. De Red Tuna Tataki was een explosie van smaken met sesam, ponzu en gember, terwijl de Lamb Bao met zijn chipotlemayonaise en granaatappel een exotische toets gaf. De Lobster Ravioli, badend in rode curry en kokos, was een verfijnde afsluiter van de voorgerechtenronde.

De wijnen, zorgvuldig uitgekozen om de gerechten te complementeren, voegden een extra laag van genot toe. De witte Bruno Colin – Chassagne Montrachet 1er Cru La Boudriotte 2018 en de Domaine Tollot Beaut – Corton Charlemagne Grand Cru 2017 waren perfecte begeleiders.

Voor de hoofdgerechten gingen we voor een mix van zee en land. De Cod met groene curry en groentewok was een harmonieuze combinatie van smaken, terwijl de Scallops met witloof en selderij een aardse tegenhanger boden. De Holstein Rib-eye met aardappelpuree en béarnaisesaus was een toonbeeld van klassieke luxe, en de Crispy Poultry met Albufera-saus en chiconnettes was een verrukkelijke knipoog naar de traditionele Belgische keuken.

De rode wijn, Château Pichon Baron de Longueville - Pauillac 2015, was een voortreffelijke keuze die de rijkdom van de hoofdgerechten versterkte.

Als afsluiting van de maaltijd kozen we voor een assortiment desserts. De Lily'sDame Blanche was een hemelse combinatie van chocoladesaus en slagroom, terwijl de Exotic Variation met zijn passiecrème en geroosterde ananas een frisse noot bracht. De Chouquettes, de Franse Toast met tonkaboonijs en de Rhum Baba met zwarte bessensorbet en vanilleslagroom waren stuk voor stuk meesterwerken van patisserie.

Lily s, open van maandag tot vrijdag voor lunch en diner en op zaterdag enkel voor het diner, is een plek die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van gastronomie en clubervaring. De familie Litvine heeft met dit concept een trend gezet in Brussel, waarbij ze een restaurantuitbating en een feestelijke ambiance succesvol combineren. Het nachtleven krijgt hier een nieuwe dimensie, waar men na het diner kan dansen op de klanken van een live band of een DJ in de club, of kan genieten van een drankje in de speakeasy bar, die van donderdag tot zaterdag geopend is.

Het bezoek aan Lily'swas meer dan een diner; het was een viering van smaak, stijl en gezelligheid. Het is een plaats waar elke hap en elke slok een verhaal vertelt, een samensmelting van culturen en smaken die samen een onvergetelijke ervaring vormen. Lily'sRestaurant & Club is werkelijk een juweel in het hart van Brussel, een plek waar culinaire kunst en levensvreugde samenkomen.

Na onze onvergetelijke avond bij Lily'sRestaurant & Club, is het duidelijk waarom dit etablissement een must-visit is voor fijnproevers en levensgenieters. Voor diegenen die geïnspireerd zijn om deze hotspot in Brussel te ervaren, is hier wat praktische informatie om uw bezoek te plannen.

Locatie en Contactgegevens: Lily'sRestaurant & Club bevindt zich op een centrale locatie in Brussel, wat het gemakkelijk bereikbaar maakt. Het adres is Avenue Emile De Mot 1, 1000 Brussel. Voor vragen of reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen via 02/647.66.68 of een e-mail sturen naar info@lilys.be. Gezien de populariteit van Lily'sis het aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral als u van plan bent om in het weekend te gaan.

Openingstijden: Lily'sRestaurant & Club verwelkomt gasten voor zowel lunch als diner, waarbij de openingstijden variëren tussen doordeweekse dagen en het weekend. Tijdens de lunchuren, van maandag tot en met vrijdag, is het restaurant geopend van 12.00 tot 14.00 uur, een perfecte gelegenheid voor een zakelijke lunch of een ontspannen maaltijd midden op de dag.

Voor het diner biedt Lily'svan maandag tot en met woensdag een gezellige avond aan van 19.00 tot 22.00 uur. Op donderdag tot en met zaterdag wordt deze tijd uitgebreid tot 23.00 uur, waardoor gasten meer tijd hebben om te genieten van de uitgebreide gerechten en de sfeer.

Naast het dineren, heeft Lily'sook een speakeasy bar die open is van donderdag tot zaterdag, van 19.00 tot 22.30 uur. Hier kunt u zich onderdompelen in een wereld van exclusieve cocktails en intieme gesprekken. En voor degenen die de nacht willen doorbrengen met dans en muziek, is de club van Lily'sde plek om te zijn, open van 22.30 tot 02.00 uur, ook van donderdag tot zaterdag.

Het is goed om te weten dat het restaurant gesloten is op zaterdagmiddag en de hele zondag, waardoor dit de perfecte tijd is om de indrukken van uw bezoek te laten bezinken en u voor te bereiden op uw volgende bezoek aan deze bruisende hotspot in Brussel.

Extra Informatie: Lily'sRestaurant & Club is niet alleen een plek om te eten; het is een bestemming die een volledige ervaring biedt. Naast het uitgebreide menu biedt Lily'seen sfeervolle speakeasy bar en een levendige club, waar gasten kunnen genieten van signature cocktails en dansen op de beats van een DJ of live muziek. De exclusieve clubvibe, gecombineerd met de gastronomische hoogstandjes, maakt Lily'stot een unieke ontmoetingsplaats in Brussel.

Of u nu op zoek bent naar een plek voor een zakelijke lunch, een romantisch diner, of een avondje uit met vrienden, Lily'sbiedt voor elk wat wils. Met zijn diverse en wereldse menu, stijlvolle ambiance en levendige nachtleven, belooft een bezoek aan Lily'sRestaurant & Club een onvergetelijke ervaring te zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...