Een culinair avontuur bij Michelinster Restaurant Marcus

Ons culinair verhaal begint op vrijdagavond. Mijn drie vrienden en ik hadden besloten om ons culinair te laten verrassen bij Restaurant Marcus, bekend om zijn Michelinster. Gelegen in de Kleine Klijtstraat te Deerlijk, is dit restaurant een ware ontdekking in een typische woonwijk, niet ver van de snelweg E17. De keuze viel op de Innovatiemenu, een belofte voor een avond vol culinaire hoogstandjes.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door gastvrouw Heike Dedecker. De sfeer in het restaurant was sereen en elegant, gehuisvest in een prachtig onderhouden villa. De inrichting was modern en toch uitnodigend, een perfecte setting voor onze avond.

Onze culinaire reis begon met de Tonijn 'Style Xipister' - een gerecht dat getuigde van chef Gilles Joye'svoorliefde voor wereldse invloeden. Het samenspel van de smaken met radijs 'Red Meat' en rammenas was een prachtige introductie.

Het volgende gerecht was de Heilbot met Tom Kha Kai en winterprei, royaal aangevuld met een substantiële schep kaviaar. Deze combinatie was een ware smaaksensatie, waarbij de rijke aroma'svan de kaviaar prachtig harmonieerden met de subtiele smaken van de vis en de Aziatisch geïnspireerde bouillon.

Vervolgens werden we verrast door de Sint-Jacobsnoot, perfect gegrild, geserveerd met knolselder en een friszuur van citrus. De smaken waren perfect in balans en toonden de vaardigheden van de chef in het combineren van texturen en smaken.

De langoustine was een ander hoogtepunt. Geserveerd in een bouillabaise met mousseline van aardappel en beukenzwam, was dit gerecht een ode aan de zee. De langoustine was perfect bereid, en de bouillabaise was rijk en diep van smaak.

Het hoofdgerecht, de hazenrug, was even indrukwekkend. Vergezeld van eekhoorntjesbrood, jonge bospeen, geconfijte aardappel en een krokant van specerijen, was elk element van het gerecht in perfecte harmonie. We kozen ook voor de suggestie van de chef: 'Itoham Wagyu Beef' level 4, een supplement dat elke cent waard was. Het vlees was botermals en rijk van smaak.

Het dessert was een ware kunstwerk. Lychee met witte chocolade gevolgd door een Tarte Tatin met Mirabel Appel/kaneel en Calvados. De smaken waren fris en uitgebalanceerd, een perfecte afsluiter van de maaltijd.

We sloten onze maaltijd af met een assortiment van vijf rijpe kazen, een uitstekende keuze om onze smaakpapillen tevreden te stellen.

Door de avond heen werden we meegenomen op een smaakreis van noord naar zuid, van west naar oost. Chef Gilles Joye toonde zijn talent in het combineren van lokale producten met internationale smaakmakers, vaak met een speels gebruik van zuren en diepgaande bouillons.

De bediening was onberispelijk, met aandacht voor detail en een vriendelijke, professionele aanpak. Het was duidelijk dat elk lid van het team toegewijd was aan het bieden van een uitzonderlijke ervaring.

Terugkijkend op de avond, was het duidelijk waarom Restaurant Marcus een Michelinster heeft verdiend. De combinatie van de locatie, het onberispelijke eten, de sfeer en de service maakte onze ervaring onvergetelijk. Dit was niet zomaar een diner, maar een viering van culinaire kunst en gastvrijheid.

Na onze verbluffende dinerervaring bij Restaurant Marcus, verdiepte ik me verder in wat dit etablissement zo speciaal maakt. Voor geïnteresseerden in een gelijkaardige culinaire ervaring, hier is wat praktische informatie.

Openingsuren en Reserveringen: Restaurant Marcus is open voor diner van dinsdag tot zaterdag. Ze zijn gesloten op zondag en maandag. Het is aan te raden om vooraf te reserveren gezien de populariteit van het restaurant en de beperkte beschikbaarheid. Reserveringen kunnen gemaakt worden via telefoon op 0473/65.07.73 of via e-mail op info@restaurantmarcus.be. Het is ook raadzaam om speciale dieetwensen of allergieën op voorhand te melden.

Locatie en Toegankelijkheid: Gelegen in de Kleine Klijtstraat 30, 8540 Deerlijk, ligt Restaurant Marcus verrassend genoeg in een rustige woonwijk, wat bijdraagt aan de exclusieve en intieme sfeer. Het restaurant is gemakkelijk bereikbaar via de autosnelweg E17, wat het een aantrekkelijke bestemming maakt voor zowel lokale fijnproevers als bezoekers van buitenaf. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het restaurant.

Interieur en Sfeer: Het interieur van Restaurant Marcus straalt een eigentijdse elegantie uit. Het design is modern en strak, maar blijft warm en uitnodigend. De inrichting weerspiegelt de filosofie van het restaurant: een perfecte balans tussen innovatie en traditie. Het restaurant biedt een comfortabele en sfeervolle omgeving, ideaal voor zowel intieme diners als zakelijke bijeenkomsten.

Menu en Specialiteiten: De chef, Gilles Joye, staat bekend om zijn creatieve benadering van koken, waarbij hij lokale ingrediënten combineert met wereldse smaken. Het restaurant biedt verschillende menu s, waaronder de Innovatiemenu, die we hebben ervaren, en seizoensgebonden opties die regelmatig worden bijgewerkt. Het restaurant staat ook bekend om zijn uitstekende wijnselectie, met opties die perfect zijn afgestemd op de gerechten.

Prijsklasse en Waarde: Hoewel de prijzen in het hogere segment liggen, wat te verwachten is van een restaurant met een Michelinster, biedt Marcus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De gerechten zijn niet alleen visueel verbluffend, maar ook rijk aan complexe smaken en texturen.

Speciale Gelegenheden en Evenementen: Restaurant Marcus is ook een populaire locatie voor speciale gelegenheden zoals jubilea, verjaardagen, of zakelijke evenementen. Het is aan te raden om voor dergelijke evenementen ruim van tevoren te boeken.

Duurzaamheid en Lokale Betrekkingen: De chef en het team hechten veel waarde aan duurzaamheid en werken nauw samen met lokale leveranciers. Dit zorgt niet alleen voor verse en hoogwaardige ingrediënten, maar ondersteunt ook de lokale economie.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een uitzonderlijke culinaire ervaring, is Restaurant Marcus een bestemming die je niet mag missen. De combinatie van innovatieve gerechten, een sfeervolle omgeving, en uitmuntende service maken het een onvergetelijke ervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...