Verrukking van de Smaakpapillen - verkenning van de Johnnie Walker Blue Label Umami

De Johnnie Walker Blue Label Umami is een prachtige weergave van vakmanschap en kwaliteit, en is een symbool van de verfijnde smaak van de kenner. Deze speciale editie van de Johnnie Walker familie, die bekend staat om zijn scherpe smaak en rijke aroma, heeft een extra laag diepgang dankzij de toevoeging van de umamismaak, ook wel bekend als de 'vijfde smaak'. De umamismaak, afkomstig uit de Japanse keuken, voegt een complexe en hartige toets toe aan dit al luxueuze product.

Umami, een term van Japanse oorsprong, wordt vaak beschreven als een hartige, vleesachtige smaak en wordt geassocieerd met voedingsmiddelen zoals vlees, vis, kaas en tomaten. In de context van Johnnie Walker Blue Label Umami betekent dit dat er een extra diepte en dimensie aan de whisky is toegevoegd die de smaakbeleving naar nieuwe hoogten tilt.

De Blue Label Umami bevat malt whisky van een aantal van de zeldzaamste distilleerderijen van Schotland, in combinatie met uniek bewerkte granen. Dit resulteert in een blend van zeldzame diepte en complexiteit, met smaken van noten, kruiden, donkere chocolade, en een subtiele hint van umami, die samen een rijke, volle smaakbeleving creëren.

Creatief gebruik van ingrediënten, zoals de toevoeging van gefermenteerde sojasaus, droge shiitake paddenstoelen en kombu (een soort zeewier), zijn opgenomen in het productieproces om de umamismaak te bereiken. Het resultaat is een whisky met een uniek karakter, onderscheidend door zijn complexe smaakprofiel.

Het proces van het maken van de Johnnie Walker Blue Label Umami begint met het zorgvuldig selecteren van de beste en zeldzaamste whiskymouten uit Schotland. Deze grondstoffen worden dan gecombineerd met speciaal geselecteerde, zeldzame graanwhisky's van de hoogste kwaliteit. Het resultaat is een mix van uitzonderlijke soepelheid en complexiteit, met een volle, diepe smaak die kenmerkend is voor de lijn van Johnnie Walker'sBlue Label whiskies.

De geselecteerde malt- en graanwhisky’s worden vervolgens samengevoegd in eikenhouten vaten om te rijpen. Dit proces, onder de zorgvuldige bewaking van de Master Blenders, draagt bij aan de ontwikkeling van de complexe aroma'sen smaken die in elke fles Johnnie Walker Blue Label Umami te vinden zijn.

Vervolgens worden de whisky's in dubbele koperen pot stills gedistilleerd, een proces dat bijdraagt aan de rijkheid en de diepte van de smaak. Het distillaat wordt daarna opgeslagen in eikenhouten vaten, waar het verder rijpt en zich ontwikkelt in smaak.

Na dit zorgvuldige distillatie- en rijpingsproces wordt de unieke umamismaak gecreëerd. Dit gebeurt door het toevoegen van gefermenteerde sojasaus, droge shiitake paddenstoelen en kombu zeewier aan het distillaat. Deze ingrediënten voegen de hartige, vleesachtige umamismaak toe aan de whisky, waardoor het zijn kenmerkende smaak krijgt.

In de laatste fase van het proces wordt de whisky gefilterd en gebotteld, klaar om te worden genoten door fijnproevers en liefhebbers van over de hele wereld.

Johnnie Walker Blue Label Umami is meer dan alleen een drankje; het is een culinaire ervaring. Het biedt een unieke smaakbeleving, die de grenzen van traditionele whisky overschrijdt. Het is een ware viering van whisky vakmanschap, die zowel de traditionele whiskykenner als de avontuurlijke smaakzoeker zal aanspreken.

Al met al presenteert de Johnnie Walker Blue Label Umami zich als een uitstekende toevoeging aan de whiskywereld, een weerspiegeling van de meesterlijke mix van traditie, innovatie en kwaliteit waar Johnnie Walker bekend om staat. Met zijn unieke umamismaak en complexe smaakprofiel biedt het een ongeëvenaarde whisky-ervaring, die zowel de ervaren kenner als de nieuwsgierige nieuwkomer zal bekoren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...