De Evan Williams Vintage Single Barrel tienjarige Bourbon Whiskey

Evan Williams Vintage Single Barrel Tienjarige Bourbon Whiskey is een van de meest geliefde bourbon whiskies op de markt. Maar wat maakt deze specifieke fles zo bijzonder? In dit artikel duiken we dieper in de achtergrond, productieproces en unieke smaakprofiel van deze geliefde whiskey.

De Evan Williams Vintage Bourbon begon zijn leven in het jaar 2010 in de vorm van verse bourbon, opgeslagen in nieuwe, gebrande eikenhouten vaten in de Heaven Hill Distillery in Bardstown, Kentucky. Deze specifieke batch werd gedistilleerd in november en heeft een leeftijd van precies tien jaar en enige weken.

Net als andere bourbon whiskies, volgt ook Evan Williams Vintage strenge productieregels. De bourbon moet worden gemaakt uit een graanmengsel dat voor minstens 51 procent uit maïs bestaat. Het moet worden gedistilleerd tot niet meer dan 160 Proof (80% alcohol volume) en vervolgens in het vat gaan op niet meer dan 125 Proof (62,5% alcohol volume). Daarnaast moet het rijpen in nieuwe, verkoolde eikenhouten vaten voor een periode van minstens twee jaar om officieel als 'straight' bourbon te worden aangemerkt.

Nu springen we vooruit naar het heden: het jaar 2020, de tijd waarin deze specifieke batch van tienjarige bourbon is gebotteld. Na een decennium van rijping in het vat, heeft de Evan Williams Vintage Bourbon geëvolueerd naar een complexe whiskey die vol zit met ingrijpende smaken en aroma s.

Proefnotities voor deze bijzondere bourbon onthullen een rijk scala aan smaken. In de neus ontvouwt zich een bouquet van gedroogd fruit, zoete karamel en kruiden. Een eerste slok brengt de smaak van donkere chocolade naar voren, aangevuld met tonen van gesuikerde amandelen, zoethout en een hint van peper. De afdronk is lang en bevredigend, met blijvende noten van eikenhout, tabak en een zoete, boterachtige textuur.

De Evan Williams Vintage Single Barrel Tienjarige Bourbon is een eerbetoon aan de kunst van het distilleren. Het is een product dat getuigt van aandacht voor detail, vakmanschap, geduld en passie voor het vak. Het biedt een uniek smaakprofiel dat varieert van zoet en weelderig tot krachtig en pittig.

Voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar iets speciaals, is dit zeker een fles om te overwegen. Ondanks de relatief betaalbare prijs, biedt deze Vintage Single Barrel Bourbon een niveau van kwaliteit en complexiteit die je maar zelden vindt in whisky's in deze prijsklasse. Een uitzonderlijke whiskey die zowel genoten kan worden door de doorgewinterde drinker als degenen die net hun avontuur in de wereld van bourbon zijn begonnen.

Evan Williams is een gerenommeerd merk in de bourbonwereld. De distilleerderij, Heaven Hill, heeft veel erkenning gekregen voor haar vakmanschap en kwaliteit, wat zich vertaalt in de uitstekende producten die ze op de markt brengen. Evan Williams heeft een breed scala aan bourbonwhiskies, variërend van basisuitvoeringen tot speciale edities zoals deze Vintage Single Barrel.

Het merk is vernoemd naar Evan Williams, die wordt beschouwd als de eerste commerciële distillateur van Kentucky. Hoewel de authenticiteit van dit feit soms in twijfel wordt getrokken, draagt het merk zijn naam met trots en eert het de rijke geschiedenis van bourbonproductie in Kentucky.

 

• Waar werd de Evan Williams Vintage Single Barrel Tienjarige Bourbon Whiskey geproduceerd? Deze whiskey werd geproduceerd in de Heaven Hill Distillery in Bardstown, Kentucky.
• Wat zijn enkele proefnotities geassocieerd met de Evan Williams Vintage Single Barrel Tienjarige Bourbon? Enkele proefnotities omvatten gedroogd fruit, karamel, donkere chocolade, gesuikerde amandelen, zoethout en peper.
• Hoe lang is de Evan Williams Vintage Single Barrel Tienjarige Bourbon gerijpt? Deze bourbon heeft tien jaar en enkele weken gerijpt.
• Naar wie is Evan Williams vernoemd? Het merk is vernoemd naar Evan Williams, die wordt beschouwd als de eerste commerciële distillateur van Kentucky.
• Wat is de reputatie van de distilleerderij waar de Evan Williams Vintage Single Barrel Tienjarige Bourbon wordt geproduceerd? De Heaven Hill Distillery heeft een sterke reputatie en wordt bekend om haar vakmanschap en kwaliteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...