Cedric Grolet opent zijn eerste patisserie buiten Frankrijk in The Berkeley in Knightsbridge

De beroemde banketbakker Cedric Grolet - algemeen beschouwd als een van 's werelds beste banketbakkers - zal in begin 2022 zijn eerste patisserie buiten Frankrijk openen in The Berkeley in Knightsbridge. Dit wordt een belangrijke nieuwe toevoeging aan het toch al indrukwekkende eet- en drankenrooster van The Berkeley, waardoor Grolet's wereldberoemde kunstenaarschap naar de hoofdstad wordt gebracht.

In deze nieuwe patisserie worden voor het eerst twee iconische patisseriehandtekeningen van Cedric Grolet samengebracht: zijn beroemde fruitcreaties en zijn prachtige bloemen. Grolet staat bekend om zijn culinaire 'trompe-l'oeil', waarbij hij patisserie gebruikt om optische illusies te creëren. Deze meesterwerken veroorzaken een bijzondere opschudding op het Instagram-kanaal van de chef, waar hij meer dan 2 miljoen volgers heeft.

Gebak, viennoisseries en exclusieve nieuwe creaties zullen beschikbaar zijn voor zowel gasten als klanten om mee te nemen of te genieten in het hotel. De patisserie is ontworpen door Remi Tessier en wordt een banketbakkerstheater waar het team van Grolet zijn meesterwerken zal creëren die iedereen kan zien. Er zijn acht meeslepende stoelen die uitkijken op de keuken.

De ingang van Cedric Grolet in The Berkeley bevindt zich op Knightsbridge, met uitzicht op het lommerrijke Hyde Park. Klanten kunnen zijn creaties meenemen of zitten genieten in The Berkeley Café, een geheel nieuwe 60-zits ruimte in het hotel. Het Berkeley Café serveert 'Le petit déjeuner' en 'Goûter Cedric Grolet' - een geheel nieuw theatime-ritueel.

Cedric Grolet zegt: "Openen in Londen is voor mij een monumentaal evenement. Het is de eerste keer dat we buiten Frankrijk zijn, en Londen - met name The Berkeley met zijn vooruitstrevende houding - was de voor de hand liggende keuze. Het is zo'n bijzondere stad en haar energie inspireert me volledig. Ik kan niet wachten om begin volgend jaar te openen en met de hoofdstad het resultaat te delen van het mengen van mijn twee universums voor het eerst."

Cedric Grolet werd al snel bekend om zijn innovatieve fruitcreaties, die er zo realistisch uitzien dat het lijkt alsof je een echt stuk fruit eet. Zijn patisserieën zijn kunstwerken op zichzelf en hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van banketbakken en een meester in de trompe-l'oeil techniek.

In The Berkeley kunnen klanten genieten van een uitgebreid menu met gebak, viennoisseries en exclusieve nieuwe creaties van Grolet. Daarnaast is er een geheel nieuwe 60-zits ruimte genaamd The Berkeley Café, waar 'Le petit déjeuner' en 'Goûter Cedric Grolet' worden geserveerd, een nieuw high tea-ritueel geïnspireerd door de meesterlijke patisseriecreaties van Grolet.

De ingang van Cedric Grolet in The Berkeley bevindt zich op Knightsbridge, met uitzicht op het prachtige Hyde Park. Het interieur van de patisserie is ontworpen door de gerenommeerde ontwerper Remi Tessier en is een banketbakkerstheater waar het team van Grolet zijn meesterwerken zal creëren die iedereen kan zien. Acht meeslepende stoelen kijken uit op de keuken, waar klanten kunnen zien hoe de creaties van Grolet tot stand komen.

Het openen van een patisserie in Londen is een monumentaal evenement voor Grolet, omdat het de eerste keer is dat hij zijn kunst buiten Frankrijk tentoonstelt. Londen en met name The Berkeley, met zijn vooruitstrevende houding, was de voor de hand liggende keuze voor Grolet. De energie van de stad inspireert hem volledig en hij kan niet wachten om begin volgend jaar te openen en zijn twee werelden samen te brengen voor het eerst.

Cedric Grolet Knightsbridge Londen - Adres: The Berkeley, Wilton Pl, Knightsbridge, Londen SW1X 7RL, Verenigd Koninkrijk - Telefoonnummer: +44 20 7107 8888


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...