Osteria BBR van Alain Ducasse brengt de Italiaanse Rivièra naar Singapore

OSTERIA BBR van Alain Ducasse is de nieuwste sociale ruimte van Singapore, prikkelt de zintuigen van lokale bewoners om te vieren en te genieten, terwijl het een inspirerende plek biedt voor internationale reizigers wanneer ze reizen naar deze prachtige stad.

Ontworpen in samenwerking met het befaamde Parijse bedrijf Jouin Manku, weerspiegelt de ruimte van Osteria BBR by Alain Ducasse de rijke keukens van de Italiaanse Rivièra, terwijl het een eigentijdse setting creëert met iconische vloertegels en opvallende architectuur die de originele historische Raffles Bar & Billiard eer aandoet Kamer. Met een grote open keuken in het hart, overvaren door een opvallend blauw beeldhouwwerk dat doet denken aan een gigantische vis die over de zee zwemt, voert de sfeer gasten naar de zee, de lichten, de smaken en de geuren van de Italiaanse Rivièra.

In de open keuken worden gerechten bereid, eten op tafel gelegd en branden een houtgestookte rotisserie en een pizzaoven. De historische Bar & Billiard Room (BBR), voor het eerst opgericht in Raffles Singapore in 1896, is geëvolueerd met een nieuw hoofdstuk door de veelgeprezen chef-kok Alain Ducasse. Het 124 jaar oude gebouw, dat begon als een club tijdens de Britse koloniale overheersing, blijft de sociale ontmoetingsruimte bij uitstek voor zowel reizigers als de lokale gemeenschap. Bar & Billiard Room heeft door de jaren heen als achtergrond gediend voor vele unieke Raffles-verhalen, en de laatste tijger in Singapore die ontsnapte uit een circus zou in 1902 onder het gebouw zijn neergeschoten.

Als Osteria BBR van Alain Ducasse, behoudt het de oorspronkelijke naam en viert het rijke erfgoed van de ruimte terwijl het zijn nieuwe concept weerspiegelt. Het concept biedt elke dag een groot aantal verschillende eet- en barervaringen en weerspiegelt de ervaringen en verhalen van Alain Ducasse. Het is modern, energiek, bruisend en toegankelijk - een ontmoetingsplaats om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en te ontdekken. Met 32 restaurants in 9 landen is hij een van de meest gerenommeerde en invloedrijke chef-koks van zijn generatie. Met een ongelooflijke 20 Michelin-sterren op zijn naam heeft hij de foodservice- en horecasector beïnvloed, waar ter wereld hij ook heeft gekozen om activiteiten te vestigen.

Als chef-kok staat Ducasse bekend om zijn toewijding aan innovatie, aandacht voor detail en toewijding aan kwaliteit en techniek. Hij is ook nauwgezet bij het rekruteren en trainen van zijn teams om hetzelfde niveau van uitmuntendheid, kwaliteit en service te bieden in al zijn vestigingen. Zijn culinaire filosofie benadrukt de authentieke smaak van uitstekende, natuurlijke en duurzame producten, terwijl hij hulde brengt aan de lokale oorsprong. "Gecultiveerd door mijn passie voor de Italiaanse Rivièra, afkomstig van Nice helemaal tot aan de kust van Genua, in combinatie met de historische locatie van Bar & Billiard Room, het decor voor vele verhalen over Raffles Singapore door de jaren heen, presenteer ik u OSTERIA BBR" aldus alain ducasse.

Francesco Soletti, afkomstig uit Italië, brengt meer dan tien jaar culinaire ervaring met zich mee en heeft in tal van restaurants met een Michelin-ster over de hele wereld gewerkt. Geboren en getogen in een familie van boeren met toegang tot verse producten en zelfgemaakte ingrediënten, begon Francesco's passie voor de wereld van de gastronomie en diep begrip van het belang van ingrediënten toen hij een kind was. Na zijn afstuderen met een diploma in koken, werkte hij in Frankrijk onder de vleugels van chef-kok Alain Ducasse in het 3 Michelin-sterrenrestaurant Le Louis XV - Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris voordat hij ging koken in Rome, Portugal, Dubai en Toscane.

Bij Osteria BBR van Alain Ducasse put Francesco uit zijn Italiaanse erfgoed om productgedreven Italiaanse klassiekers met een eigentijdse touch te presenteren. Wat betreft het restaurant, geniet van prikkelende creaties die de rijke, warme smaken van de Italiaanse Rivièra presenteren door middel van productgedreven, grondig geperfectioneerde recepten met een eigentijds tintje. Een selectie van verrukkelijke antipasti, waaronder Mazara del Vallo Red Prawn Tartaar gepresenteerd met romige buffelmozzarella, delicate gelei en gegarneerd met een decadente klodder Kristal-kaviaar; en gemarineerde zeebrasem, prachtig weelderige plakjes witte vis versterkt met het sensationele parfum van Amalfi-citroen, begint de eetervaring op een sensationele toon.

Geniet van signaturen zoals Eliche di Gragnano, heerlijke pasta met sappige Maine-kreeft, citrus en geroosterde aubergine; Sea Urchin Risotto, een romige, al dente risotto met een winnende combinatie van zee-egel, tomatenwater en Provolone del Monaco-kaas; en Bistecca alla Fiorentina, een WX wagyu porterhouse steak gegrild in Fiorentina-stijl. Rond de maaltijd af met zoete lekkernijen, waaronder de geliefde Tiramisu, Signature Baba met limoncello en slagroom en Aardbei met zelfgemaakt pistache-ijs.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...