Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Suntory verhoogt de prijzen voor een deel van zijn whisky in 2022

Suntory verhoogt de prijzen voor een deel van zijn whisky in 2022
De Japanse whiskyproducent Suntory verhoogt de prijzen voor sommige van zijn binnenlandse en geïmporteerde whiskyproducten in 2022.

In een verklaring die vorige maand werd gepost, kondigde het bedrijf aan dat Yamazaki, Hakushu, Chita, Hibiki en andere populaire labels vanaf 1 april in Japan tot 28% duurder zullen zijn. Sommige prijsstijgingen zullen ook van toepassing zijn op geïmporteerde whisky's die worden gedistribueerd door Suntory, waaronder The Macallan, Glenfiddich en Tullamore Dew.

Een fles Suntory Whiskey Hibiki van 700 ml van 30 jaar gaat bijvoorbeeld van een adviesprijs van ¥125.000 JPY (€1.100 €) naar ¥160.000 JPY (€1.410 €). Aan de onderkant gaat een fles Suntory Whiskey Chita van 700 ml van ¥3.800 JPY (€33 €) naar ¥4.000 JPY (€35 €), een stijging van 5%.

Hoewel de release specifiek betrekking heeft op prijzen die in Japan worden verhoogd, merkt een welgeplaatste bron op dat de prijsstijging waarschijnlijk de exportmarkten zal bereiken. Het bedrijf legde uit dat hoewel het "agressieve kapitaalinvesteringen" heeft gedaan, zoals het toevoegen van nieuwe binnenlandse distilleerders en opslagfaciliteiten om aan de groeiende wereldwijde vraag te voldoen, sommige van zijn producten nog steeds tekortschieten.

"In de toekomst zullen we de prijzen van sommige producten blijven herzien om onze inspanningen te versterken om een stabiel aanbod te creëren, zoals het versterken van productiefaciliteiten", aldus het bedrijf.

De aankondiging komt toevallig nu de financiële resultaten van het bedrijf in het derde kwartaal 2021, waaruit bleek dat de drankenmarkt jaar na jaar slecht presteerde, toegeschreven aan een verlenging van de COVID-noodtoestand en ongunstig weer.