Suntory verhoogt de prijzen voor een deel van zijn whisky in 2022

Suntory, de Japanse whiskyproducent, heeft aangekondigd dat het de prijzen van sommige van zijn binnenlandse en geïmporteerde whiskyproducten zal verhogen vanaf 1 april 2022. Het bedrijf heeft in een verklaring aangegeven dat Yamazaki, Hakushu, Chita, Hibiki en andere populaire labels tot wel 28% duurder zullen zijn in Japan. Deze prijsstijgingen zullen ook gelden voor geïmporteerde whisky's die worden gedistribueerd door Suntory, zoals The Macallan, Glenfiddich en Tullamore Dew.

De prijsstijgingen variëren per product en kunnen oplopen tot wel 28%. Zo zal een fles Suntory Whiskey Hibiki van 700 ml van 30 jaar stijgen van een adviesprijs van ¥125.000 JPY (€1.100 €) naar ¥160.000 JPY (€1.410 €). Aan de onderkant gaat een fles Suntory Whiskey Chita van 700 ml van ¥3.800 JPY (€33 €) naar ¥4.000 JPY (€35 €), een stijging van 5%.

Hoewel de aankondiging specifiek betrekking heeft op prijsstijgingen die in Japan worden doorgevoerd, wordt verwacht dat deze ook de exportmarkten zullen bereiken.

Suntory heeft aangegeven dat de prijsstijgingen nodig zijn om een stabiel aanbod te creëren en de groeiende wereldwijde vraag bij te houden. Het bedrijf heeft agressieve kapitaalinvesteringen gedaan, zoals het toevoegen van nieuwe binnenlandse distilleerders en opslagfaciliteiten, maar sommige van zijn producten kunnen nog steeds niet voldoen aan de vraag.

Het bedrijf heeft in het derde kwartaal van 2021 slechte financiële resultaten geboekt, wat werd toegeschreven aan de verlenging van de COVID-noodtoestand en ongunstig weer.

In de komende periode zal het bedrijf de prijzen van sommige producten blijven herzien om een stabiel aanbod te garanderen.

Het is niet de eerste keer dat Suntory de prijzen van zijn whisky's verhoogt. In 2018 werden de prijzen van de Yamazaki- en Hakushu-whisky's al verhoogd met zo'n 10%. Destijds gaf het bedrijf aan dat de prijsstijging nodig was om de productiekosten te dekken en om een stabiel aanbod te garanderen.

Suntory is een van de grootste whiskyproducenten ter wereld en heeft verschillende bekende merken in zijn portfolio. Het bedrijf is vooral bekend om zijn single malt whisky's, waaronder de Yamazaki- en Hakushu-whisky's. Ook de Hibiki-blend is erg populair bij whisky-liefhebbers over de hele wereld.

De Japanse whisky-industrie heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege de hoge kwaliteit van de whisky's die er worden geproduceerd. Japanse whisky's hebben verschillende internationale prijzen gewonnen en worden gezien als een serieuze concurrent voor Schotse en Ierse whisky's. Door de toenemende populariteit van Japanse whisky's is de vraag de afgelopen jaren sterk gestegen, wat heeft geleid tot schaarste en hogere prijzen.

Het is nog niet bekend of andere Japanse whiskyproducenten ook van plan zijn om hun prijzen te verhogen. Het is ook nog onduidelijk wat het effect van de prijsstijgingen zal zijn op de verkoop van Suntory-whisky's en op de Japanse whisky-industrie als geheel.

 • Materialen: Suntory gebruikt verschillende materialen bij het produceren van zijn whisky's, waaronder eikenhouten vaten, glazen flessen, papieren etiketten en kartonnen dozen voor de verpakking.
 • Producten: Suntory produceert verschillende soorten whisky's, waaronder single malt whisky's, blended whisky's en grain whisky's. Enkele van de meest populaire producten zijn Yamazaki, Hakushu, Chita, Hibiki en Suntory Whiskey.
 • Kleuren: De kleur van Suntory whisky's varieert van lichtgeel tot donkerbruin, afhankelijk van de leeftijd en de gebruikte vaten.
 • Grondstoffen: Suntory gebruikt gerst, water en gist als belangrijkste grondstoffen voor zijn whisky's. Sommige whisky's kunnen ook andere granen, zoals maïs of rogge, bevatten.
 • Afmetingen: Suntory produceert whisky's in verschillende flesmaten, waaronder 50 ml, 200 ml, 500 ml, 700 ml en 1 liter.
 • Modellen: Suntory biedt verschillende modellen van zijn whisky's aan, zoals de 12-jarige Yamazaki, de 18-jarige Hakushu en de 17-jarige Hibiki.
 • Types: Suntory produceert verschillende types whisky's, waaronder single malt, blended en grain whisky's.
 • Leeftijd: De leeftijd van Suntory whisky's varieert van enkele jaren tot enkele decennia, afhankelijk van het product.
 • Regio's: Suntory produceert whisky's in verschillende regio's in Japan, waaronder Yamazaki, Hakushu en Chita.
 • Distillatieproces: Suntory gebruikt verschillende distillatietechnieken, waaronder pot stills en column stills, om zijn whisky's te produceren.
 • Toevoegingen: Suntory voegt geen extra smaakstoffen of kleurstoffen toe aan zijn whisky's en gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten.
 • Verpakking: Suntory verpakt zijn whisky's in kartonnen dozen met papieren etiketten. Sommige flessen worden ook geleverd in houten kisten.


Suntory produceert verschillende soorten whisky's, elk met een eigen omschrijving, grondstof en prijs. Hieronder vind je een overzicht:

 1. Yamazaki Single Malt Whisky: De Yamazaki Single Malt Whisky is een Japanse whisky die wordt geproduceerd in de Yamazaki-distilleerderij in Kyoto. Het wordt geproduceerd met 100% gerst en is gerijpt in vaten van Amerikaanse en Spaanse eik. De whisky heeft een rijke, fruitige smaak en heeft een alcoholpercentage van 43%. De prijs van een fles Yamazaki Single Malt Whisky varieert afhankelijk van de leeftijd en kan variëren van €80 tot €2000.

 2. Hakushu Single Malt Whisky: De Hakushu Single Malt Whisky is een andere Japanse whisky die wordt geproduceerd in de Hakushu-distilleerderij in de bergen van Yamanashi. Het wordt geproduceerd met behulp van lokale grondstoffen en is gerijpt in vaten van Amerikaanse eik en Spaanse sherryvaten. De whisky heeft een frisse en levendige smaak met tonen van groene appel en munt. De prijs van een fles Hakushu Single Malt Whisky varieert afhankelijk van de leeftijd en kan variëren van €80 tot €700.

 3. Chita Grain Whisky: De Chita Grain Whisky is een Japanse whisky die wordt geproduceerd in de Chita-distilleerderij in Aichi. Het wordt geproduceerd met behulp van graan en is gerijpt in verschillende soorten vaten, waaronder bourbonvaten en Spaanse wijnvaten. De whisky heeft een lichte, zachte smaak en is perfect als basis voor cocktails. De prijs van een fles Chita Grain Whisky varieert afhankelijk van de grootte en kan variëren van €30 tot €100.

 4. Hibiki Blended Whisky: De Hibiki Blended Whisky is een Japanse blended whisky die wordt geproduceerd in de Yamazaki- en Hakushu-distilleerderijen. Het wordt geproduceerd met een mix van gerst, maïs en rogge en is gerijpt in vaten van Amerikaanse en Spaanse eik. De whisky heeft een complexe, gebalanceerde smaak met tonen van honing, vanille en gedroogd fruit. De prijs van een fles Hibiki Blended Whisky varieert afhankelijk van de leeftijd en kan variëren van €60 tot €2000.

 5. Suntory Whisky Toki: De Suntory Whisky Toki is een blended whisky die wordt geproduceerd met behulp van een mix van graan- en maltwhisky's uit drie verschillende Suntory-distilleerderijen: Yamazaki, Hakushu en Chita. Het wordt gerijpt in vaten van Amerikaanse eik en heeft een zachte, zoete smaak met tonen van vanille en honing. De prijs van een fles Suntory Whisky Toki varieert afhankelijk van de grootte en kan variëren van €30 tot €80.

 6. Suntory Whisky Hibiki: De Suntory Whisky Hibiki is een blend van verschillende malt- en grainwhisky's uit de Yamazaki, Hakushu en Chita distilleerderijen. Het wordt gerijpt in vaten van Amerikaanse eik en Spaanse sherryvaten en heeft een complexe, gebalanceerde smaak met tonen van fruit en kruiden. De Hibiki-blend is beschikbaar in verschillende leeftijden, van 12 jaar tot meer dan 30 jaar. De prijs van een fles Suntory Whisky Hibiki varieert afhankelijk van de leeftijd en kan variëren van €100 tot €3000.

 7. Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van deze whisky's variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de whisky, de grootte van de fles en de beschikbaarheid. De prijzen kunnen ook variëren afhankelijk van het land waarin de whisky wordt verkocht.

 8. Suntory Whisky Royal: De Suntory Whisky Royal is een Japanse blended whisky die wordt geproduceerd met een mix van graan- en maltwhisky's uit verschillende distilleerderijen. Het wordt gerijpt in vaten van Amerikaanse en Spaanse eik en heeft een rijke, volle smaak met tonen van fruit en kruiden. De prijs van een fles Suntory Whisky Royal varieert afhankelijk van de grootte en kan variëren van €30 tot €150.

 9. Suntory Whisky The Chita: De Suntory Whisky The Chita is een single grain whisky die wordt geproduceerd in de Chita-distilleerderij in Aichi. Het wordt geproduceerd met behulp van graan en is gerijpt in verschillende soorten vaten, waaronder bourbonvaten en Spaanse wijnvaten. De whisky heeft een zachte, romige smaak met tonen van vanille en karamel. De prijs van een fles Suntory Whisky The Chita varieert afhankelijk van de grootte en kan variëren van €40 tot €80.

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen van deze whisky's variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de whisky, de grootte van de fles en de beschikbaarheid. De prijzen kunnen ook variëren afhankelijk van het land waarin de whisky wordt verkocht.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...