Betoverende avond bij The Butcher s Son - Michelinster juweel

Het was een avond die ons nog lang zou heugen, een culinaire ontdekkingstocht in het hart van Antwerpen. Wij, een groepje fijnproevers, waren klaar om onze smaakpapillen te laten verwennen bij The Butcher'sSon, een parel in de gastronomische wereld, bekroond met een Michelinster en ingenesteld in de bruisende Stadsbrouwerij De Koninck.

Het avontuur begon al bij de entree. De industriële, doch warme loftvibe van het restaurant omarmde ons direct. Het interieur, met een perfecte mix van stedelijk en comfort, nodigde ons uit om plaats te nemen en de avond in te wijden met een sprankelende Charles Heidsieck Brut Reserve Reims Champagne. De bubbels dansten in onze glazen, terwijl we uitkeken over de open keuken waar chef Bert Jan Michielsen en zijn team met passie en precisie te werk gingen.

Het verhaal van The Butcher'sSon is er een van vriendschap en culinaire excellentie. Bert Jan Michielsen, die zijn sporen verdiende als souschef bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop, en Luc Dickens, de gerenommeerde maître-sommelier, hebben hier hun krachten gebundeld. Sinds 2016 bieden zij in deze setting een culinaire ervaring die het hart sneller doet slaan. Hun avontuur, gestart met een gedeelde passie en nu bekroond met een Michelinster, voelden we in elk detail van onze ervaring.

We begonnen onze maaltijd met een selectie voorgerechten die kunst en gastronomie verenigden. De ganzenleverterrine, geserveerd met beuling en gekarameliseerde appel, was een symfonie van rijke, aardse smaken en zoete noten. Vervolgens verleidde de rundstartaar, vergezeld door gerookte paling en kaviaar, ons met zijn delicate textuur en subtiele rokerigheid. De ravioli van geitenkaas en citroen, aangevuld met gebrande tartaar van garnaal en artisjok, was een ware revelatie – een gerecht waar elke smaakcomponent zijn eigen verhaal vertelde.

De jambon persillé, een signatuur van The Butcher'sSon, was een ode aan de charcuteriekunst, terwijl de gegrilde en gerookte kalfstong, geserveerd met hersensaus en krokante kalfshersenen, ons herinnerde aan de ongeëvenaarde expertise van de chef in vleesbereidingen.

Met onze smaakpapillen al in vervoering brachten de hoofdgerechten ons naar nieuwe hoogten. De duif uit Anjou, vergezeld door rode kool en worst van duif, was een toonbeeld van perfectie in balans en smaakdiepte. De gevulde varkenspoot, naast schorseneer en pickles, was een meesterstuk van smaak en textuur. De entrecôte Aubrac, zes weken gerijpt en geserveerd met botersla, verse frieten en béarnaise, was niets minder dan subliem. En de steak tartaar, eveneens vergezeld door botersla en verse frieten, was een klassieker die zijn faam alle eer aandeed.

Elk gerecht werd begeleid door zorgvuldig geselecteerde wijnen. De Nuits-St.-Georges David Duband Burgundy 2018 Pinot Noir, met zijn rijke boeket en elegante afdronk, versterkte elk gerecht en maakte de avond compleet.

Terwijl de avond ten einde liep en de laatste glazen werden leeggedronken, reflecteerden we op onze ervaring. The Butcher'sSon, met zijn unieke locatie in de Stadsbrouwerij De Koninck, zijn passie voor vlees en charcuterie, en de onmiskenbare chemie tussen chef Michielsen en sommelier Dickens, had ons een onvergetelijke avond bezorgd. We verlieten het restaurant niet alleen met een verzadigd gevoel maar ook met een diepe waardering voor de kunst van gastronomie.

Als de avond eindigt en de lichten van The Butcher'sSon langzaam dimmen, blijven de herinneringen helder en levendig. In de Boomgaardstraat, tegenover de Velodome, daar waar je de zwarte poort binnengaat en de trap neemt tussen de slagerij en de kaaswinkel, daar ligt een culinaire schat verborgen. Voor ons was het een avond die de rijkheid en diepte van de Belgische gastronomie vierde, een avond die we niet snel zullen vergeten.

Na ons culinaire avontuur bij The Butcher'sSon, voelden we de behoefte om deze ervaring te delen met anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deze verborgen schat van Antwerpen. Het is niet alleen de exquise keuken die het restaurant zo uniek maakt, maar ook de zorg en aandacht voor alle gasten, van het moment dat ze binnenkomen tot het moment dat ze vertrekken.

Als je van plan bent The Butcher'sSon te bezoeken, zijn er enkele praktische details die je avond zeker zullen vergemakkelijken. Het restaurant is gevestigd op Boomgaardstraat 1, een locatie die gemakkelijk te bereiken is en een sfeervolle entree biedt tot een avond vol gastronomische verrassingen. Het adres zelf is al een indicatie van de unieke ervaring die je te wachten staat, genesteld in het hart van de historische en levendige Stadsbrouwerij De Koninck.

Het restaurant is open van maandag tot en met vrijdag, met lunchtijden van 12:00 tot 14:00 uur en dinertijden van 18:00 tot 21:30 uur. Deze tijden zijn ideaal voor zowel een midweekse ontsnapping uit de dagelijkse sleur als een avondje uit met vrienden of een romantische date. Reserveren wordt aangeraden, vooral omdat The Butcher'sSon met zijn Michelinster en uitstekende reputatie vaak veel gasten trekt.

Bij aankomst vind je de ingang van het restaurant tegenover de Velodome in de Boomgaardstraat. Als je de karakteristieke zwarte poort binnenwandelt, leidt een trap je omhoog, langs de geurige slagerij en uitnodigende kaaswinkel, naar de culinaire oase van The Butcher'sSon. Voor gasten die moeilijk ter been zijn, is er gelukkig een lift beschikbaar, waardoor het restaurant toegankelijk is voor iedereen.

Het is ook goed om te weten dat het restaurant bereikbaar is via telefoon en e-mail. Voor vragen, speciale verzoeken of reserveringen kun je bellen naar 03/230.16.38 of een e-mail sturen naar info@thebutchersson.be. De gastvrije staf staat klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat jouw ervaring zo soepel en aangenaam mogelijk verloopt.

The Butcher'sSon staat niet alleen bekend om zijn verfijnde gerechten en bijzondere wijnen, maar ook om de hartelijke ontvangst en de sfeer die elke gast zich speciaal doet voelen. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker van de prachtige stad Antwerpen, een avond in dit restaurant is een ervaring die een blijvende indruk zal achterlaten. Met de perfecte balans tussen smaak, sfeer en service is The Butcher'sSon een culinaire bestemming die je zeker niet wilt missen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...