Ontdek Garrison Brothers exclusieve Guadalupe Bourbon

Garrison Brothers Distillery, gelegen in het hart van Texas Hill Country, heeft onlangs hun nieuwste product uitgerold: de Guadalupe Bourbon. Deze unieke bourbon onderscheidt zich door het rijpingsproces in vaten die voorheen port hebben bevat. De naam Guadalupe is een eerbetoon aan de iconische rivier die door Texas stroomt en speelt een belangrijke rol in de culturele en natuurlijke geschiedenis van de regio. Met deze nieuwe release viert de distilleerderij zowel de geest van innovatie als de rijke tradities van het vakmanschap van bourbon.

Guadalupe Bourbon onderscheidt zich door een complex smaakprofiel dat is ontstaan uit de interactie tussen de bourbon en de restanten van de zoete portwijn die eerder in de eikenhouten vaten heeft gezeten. Dit zorgt voor een dieptepunt in smaken waarbij tonen van donker fruit, chocolade, bessen en lichte kruidigheid samensmelten met de karakteristieke zachtheid en volheid die men van bourbon verwacht. Het resultaat is een drank die niet alleen bourbonliefhebbers zal aanspreken, maar ook zij die affiniteit hebben met portwijnen kunnen verrassen.

Garrison Brothers streeft ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren met elke fles die ze produceren. Deze toewijding komt tot uiting in hun keuze voor de beste ingrediënten en zorgvuldige methoden gedurende het gehele distillatie- en rijpingsproces. Elk aspect van het maken van de Guadalupe Bourbon wordt met de hand gedaan, van het malen van het graan tot het vullen van de vaten en uiteindelijk het bottelen van de afgewerkte spirit.

De lancering van Guadalupe Bourbon markeert een spannende ontwikkeling voor Garrison Brothers. Niet alleen omdat het de innovatieve geest van de distilleerderij verder draagt, maar ook omdat het een beperkte uitgave betreft. Liefhebbers zijn dus gewaarschuwd; deze unieke bourbon kan snel uitverkocht zijn. Het team van Garrison Brothers raadt aan om niet te wachten als je de kans krijgt om de Guadalupe te bemachtigen.

De ervaring van het proeven van de Guadalupe Bourbon begint bij het oog, met de rijke, amberkleurige tint die de diepte en complexiteit van de spirit al hint voordat deze zelfs maar is geproefd. Wanneer men de fles opent, worden de zintuigen begroet met een boeket aan aroma'sdie zowel uitnodigend als veelbelovend zijn. De eerste slok bevestigt wat de neus al suggereerde: dit is een bourbon van uitzonderlijke klasse.

Het is de passie voor het ambacht en de gemeenschap die Garrison Brothers voortdrijft. Zij zien zichzelf niet slechts als producenten van bourbon, maar als ambassadeurs van Texas en de levendige cultuur die deze staat te bieden heeft. Met de introductie van de Guadalupe Bourbon brengen ze een stukje van die cultuur naar bourbonliefhebbers over de hele wereld.

De bourbonindustrie heeft een renaissance meegemaakt, en distilleerderijen zoals Garrison Brothers lopen voorop bij het verkennen van nieuwe technieken en smaakcombinaties die de grenzen van traditionele whiskeyproductie tarten. De introductie van Guadalupe Bourbon is hier een treffend voorbeeld van – het is een weerspiegeling van de distilleerderij'sstreven om unieke en memorabele smaakervaringen te creëren.

In het hart van de Garrison Brothers’ filosofie staat het idee dat whiskey niet alleen gedronken, maar ervaren moet worden. Daarom strekken hun inspanningen zich verder uit dan het distilleerproces. De distilleerderij organiseert rondleidingen, proeverijen en evenementen die bezoekers onderdompelen in de kunst van het whiskey maken. Voor diegenen die de distilleerderij in Hye, Texas bezoeken, is het een kans om niet alleen de Guadalupe Bourbon te proeven, maar ook om de passie en de gemeenschap te voelen die bij elke fles horen.

De toewijding aan kwaliteit vindt zijn wortels in de lokale gemeenschap. Garrison Brothers maakt gebruik van lokaal geteelde grondstoffen, waarbij de mais afkomstig is van boerderijen in Texas, en het heldere bronwater uit de nabijgelegen bronnen wordt gehaald. Het engagement voor lokale bronnen benadrukt de verbondenheid van de distilleerderij met het land en de mensen van Texas.

Wat betreft de productie van de Guadalupe Bourbon, neemt de rijping in portvaten vier jaar in beslag na een initiële rijping in Amerikaanse witte eiken vaten. Deze extra tijd geeft de bourbon niet alleen zijn kenmerkende smaak, maar zorgt ook voor de verfijning en zachtheid die van een premiumproduct worden verwacht. Het portvat levert subtiele hints van zongerijpte druiven, noten en zoetheid, die het complexe karakter van de bourbon verrijken en voor een lange, bevredigende afdronk zorgen.

De naam 'Guadalupe' is met zorg gekozen en weerspiegelt de trots die Garrison Brothers heeft in hun Texaanse erfgoed. Net als de Guadalupe-rivier, die bekend staat om zijn robuuste schoonheid en levenskracht, streeft de distilleerderij ernaar om bourbons te produceren die krachtig en levendig van aard zijn, en tegelijkertijd een diepe connectie met hun oorsprong behouden.

Verder is de keuze voor portvatrijping niet zomaar een trendvolgende zet; het is de uitkomst van zorgvuldig onderzoek en experimentatie. Het team van Garrison Brothers heeft nauw samengewerkt met Portugese portmakers om vaten te selecteren die bijdragen aan de uitzonderlijke kwaliteit en distinctie van de Guadalupe Bourbon. Het resultaat is een harmonieuze fusie van traditionele Amerikaanse en Europese invloeden, die bij elkaar komen in een opwindend nieuw product.

De lancering van de Guadalupe valt samen met een bredere beweging binnen de drankindustrie, waarbij de consumenten steeds meer op zoek zijn naar authentieke en artisanale ervaringen. Door te focussen op handwerk, lokale ingrediënten en innovatie onderscheidt Garrison Brothers zich als meer dan alleen een merk; ze zijn pioniers in een sector die constant in beweging is.

Bourbon, die eens bekend stond als een simpelweg een Amerikaanse traditie, heeft nu een plaats veroverd op het wereldtoneel van gedistilleerde dranken. Met de toevoeging van de Guadalupe aan hun assortiment, laat Garrison Brothers zien dat ze niet bang zijn om te experimenteren en hun producten aan te passen aan de evoluerende smaken en voorkeuren van moderne drinkers.

Het succes van Guadalupe Bourbon duidt op een trend waar de huidige generatie distilleerders zich bewust is van het belang van historisch erfgoed, terwijl ze hun blik gericht houden op de toekomst. Door continu te innoveren en te streven naar uitmuntendheid in elk facet van hun werk, vestigen ze een nieuwe standaard voor wat bourbon kan zijn.

Of je nu een doorgewinterde bourbonkenner of een nieuwsgierige nieuwkomer bent, de Guadalupe van Garrison Brothers biedt een smaakervaring die uitnodigt om verkend en gevierd te worden. Het is een eerbetoon aan de ambachtelijke vaardigheden, de lokale gemeenschap en een belofte aan kwaliteit die verder gaat dan het gewone. Met elke nip beleef je een stukje van de Texaanse ziel en de innovatieve geest die Garrison Brothers blijft inspireren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...