Dit is het nieuwe steakhouse van Salt Bae in New York

Nusret Gökçe, ook wel bekend als 'Salt Bae', is een beroemde Turkse chef-kok die beroemd is geworden vanwege zijn unieke manier van zout strooien. In zijn virale video'sbereidt hij stukken vlees en strooit hij het zout op een elegante manier uit, waarbij hij met één hand het zout in de lucht gooit en het op het vlees laat landen. Gökçe opende zijn eerste restaurant in Istanbul in 2010 en heeft sindsdien meer dan tien andere restaurants over de hele wereld geopend, waaronder in de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

In 2018 opende Gökçe zijn eerste restaurant in de Verenigde Staten in het hart van Manhattan, New York City, genaamd Nusr-Et. Het restaurant biedt een luxe eetervaring, waarbij Gökçe zelf vaak aanwezig is om zijn gerechten te bereiden en te serveren. Het menu van het restaurant is gericht op het serveren van hoogwaardig vlees, zoals Wagyu- en Kobe-biefstuk, en andere culinaire hoogstandjes. Ondanks enige controverse en kritiek over de hoge prijzen van het restaurant, blijft Nusr-Et populair bij lokale bewoners en toeristen vanwege de unieke sfeer, de kwaliteit van het eten en de kans om een selfie te nemen met de beroemde chef-kok.

In 2021 opende Gökçe een nieuwe locatie in het Meatpacking District in Manhattan, genaamd 'Nusr-Et Steakhouse Meatpacking'. De 11.000 vierkante meter grote ruimte omvat een klassieke slagerij in New York-stijl die gasten verwelkomt en afscheid neemt. Het restaurant verhuist naadloos van dag naar nacht met een interieur bekleed met industriële donkere metalen, rode baksteen, witte metrotegels en betonnen vloeren. Het ontwerp van het restaurant wordt afgerond met een rood neonbord met de tekst 'No Salt, No Life' en een portret met achtergrondverlichting van Salt Bae dat uitkijkt over de ruimte.

Naast zijn restaurants heeft Gökçe samengewerkt met verschillende beroemdheden en merken en heeft hij zijn eigen kledinglijn gelanceerd. Hij heeft een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media, met miljoenen volgers op Instagram, waar hij regelmatig foto'sen video'splaatst van zijn eten en zijn unieke manier van zout strooien.

Hoewel Gökçe een invloedrijke figuur in de culinaire wereld is geworden, is er ook kritiek geweest op hem en zijn restaurants vanwege de hoge prijzen en onvriendelijk personeel. In reactie op de kritiek heeft Gökçe aangekondigd dat hij een nieuw, meer betaalbaar restaurant zal openen in New York City, dat zich zal richten op burgers en andere betaalbare gerechten. Het nieuwe restaurant zal zich richten op burgers en andere betaalbare gerechten en zal naar verwachting worden geopend in de nabije toekomst.

Ondanks de kritiek blijft Nusr-Et populair onder fans van Salt Bae en vleesliefhebbers in New York City. Het restaurant is ook uitgegroeid tot een toeristische attractie, met bezoekers die komen van over de hele wereld om de beroemde chef-kok in actie te zien en zijn unieke manier van zout strooien te ervaren.

Het restaurant van Salt Bae in New York City, genaamd Nusr-Et, is gelegen op 60 West 53rd Street, in het hart van Manhattan. Het restaurant is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en ligt op korte loopafstand van de metrostations 47-50th Streets - Rockefeller Center en 7th Avenue. Voor meer informatie en reserveringen kun je terecht op de website van het restaurant, of bellen naar +1 212-315-3660.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...