Miyazaki Stoelen: een fusie van ambacht en design in houten meubilair

Miyazaki Chair Factory, opgericht in 1969, is een meubelfabrikant toegewijd aan houten stoelen. Met zijn oorsprong in Tokushima, Japan, heeft het bedrijf technieken ontwikkeld voor de productie van stoelen voor traditionele Awa dressoirs, een bekend lokaal product. Sinds 2000 produceert het bedrijf meubels onder hun eigen merk, in nauwe samenwerking met meubelontwerpers zoals Murasawa Kazuteru, Koizumi Makoto, Inoda+Sveje en Kai Kristiansen.

Bij Miyazaki staat de kwaliteit van materialen, technieken en zorgvuldige productie centraal. Het doel is om prachtige meubels te creëren die vreugde brengen aan zowel klanten als makers. Er werken 25 medewerkers die het concept "stoelen die niemand anders kan maken" ondersteunen, waarbij techniek en design samenkomen. Het bedrijf werkt samen met distributeurs die als tussenpersoon fungeren tussen hen en de klanten, aangezien ze geen eigen verkopers hebben.

In de Miyazaki Chair Factory worden verschillende houtsoorten, zoals eiken, esdoorn, walnoot en teak, verwerkt tot meer dan 50 verschillende producten. Het bedrijf biedt een made-to-order systeem waarbij klanten de stoel kunnen kiezen die het beste bij hun smaak en ruimte past. De houten onderdelen worden nauwkeurig verwerkt en met de hand geassembleerd, waarna ze worden afgewerkt met 100% natuurlijke bijenwas.

Het snijden, naaien en stofferen vormen de laatste fase van het productieproces. Leer wordt zorgvuldig gesneden om krassen te voorkomen, stoffen worden driedimensionaal gevormd en op het houten frame bevestigd. Vakmensen met ervaring in leer- en stofbewerking zorgen voor een perfecte afwerking van elk meubelstuk.

Bij Miyazaki kunnen klanten kiezen uit meer dan 80 producten in zeven verschillende houtsoorten, bekleed met meer dan 60 soorten stoffen en leder. Indien gewenst kunnen klanten ook hun eigen stof aanleveren voor een uniek gestoffeerd meubelstuk.

De meubels van Miyazaki worden gekenmerkt door een toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid. Elk meubelstuk is genummerd, wat getuigt van hun oprechte betrokkenheid bij klanttevredenheid. Het bedrijf biedt zelfs herstoffering en reparatiediensten aan om klanten met een gerust hart van hun handgemaakte meubels te laten genieten.

Miyazaki Chair Factory werkt samen met binnen- en buitenlandse verkooppartners die klanten helpen bij het selecteren van het juiste meubelstuk en ondersteuning bieden na aankoop. Het ontwerpproces is een samenwerking tussen ontwerpers en het productieteam, waarbij het streven naar tijdloos design en kwaliteit centraal staat.

In de fabriek in Japan evalueren ontwerpers en productieteams zorgvuldig prototypes op design, comfort en uitstraling. Ze maken indien nodig aanpassingen tijdens de ontwikkeling en streven ernaar meubels te creëren die een leven lang meegaan. Er worden geen compromissen gesloten; de beste benaderingen worden bediscussieerd en wijzigingen worden geverifieerd met meerdere prototypes totdat iedereen volledig tevreden is.

Dit proces resulteert in nieuwe ontwerpen die profiteren van de geavanceerde productietechnologie van Miyazaki Chair Factory. Tegelijkertijd leidt dit tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën die innovatieve ontwerpen mogelijk maken. Deze synergie is wat de Miyazaki Chair Factory onderscheidt van andere meubelproducenten.

De Miyazaki Chair Factory is een toonaangevende meubelfabrikant met een focus op houten stoelen, waarbij techniek en design samenkomen. Met een gevarieerd aanbod van meer dan 80 producten in verschillende houtsoorten en bekledingsopties, biedt het bedrijf klanten de mogelijkheid om unieke en op maat gemaakte meubels te creëren. Hun toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, evenals hun nauwe samenwerking met gerenommeerde ontwerpers, zorgen ervoor dat de meubels van Miyazaki Chair Factory geliefd zijn bij klanten wereldwijd.

Miyazaki Chair Factory blijft zich inzetten voor voortdurende innovatie en groei. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met getalenteerde ontwerpers om hun collectie uit te breiden en te verrijken. Door de nieuwste technologieën te omarmen en tegelijkertijd trouw te blijven aan traditionele technieken, zet het bedrijf zich in voor het behoud van vakmanschap en het leveren van meubels met een authentieke uitstraling.

Ook op het gebied van duurzaamheid en milieubewustzijn streeft Miyazaki Chair Factory naar verbetering. Ze zijn toegewijd aan het gebruik van duurzaam geproduceerde materialen en het minimaliseren van afval tijdens het productieproces. Door te investeren in energie-efficiënte technologieën en het verminderen van hun ecologische voetafdruk, willen ze bijdragen aan een betere toekomst voor de planeet en hun klanten.

Een belangrijk aspect van de filosofie van Miyazaki Chair Factory is het creëren van langdurige relaties met klanten. Ze streven ernaar om een uitstekende klantenservice te bieden, van het eerste contact tot lang na de aankoop van hun meubels. Door nauw samen te werken met hun verkooppartners zorgen ze voor een persoonlijke benadering en een naadloze ervaring voor de klant. Zo blijven ze een vertrouwde naam in de meubelindustrie en blijven ze groeien en bloeien.

In de toekomst wil Miyazaki Chair Factory hun wereldwijde aanwezigheid vergroten en hun unieke meubels beschikbaar maken voor een breder publiek. Ze zijn van plan om deel te nemen aan internationale beurzen en evenementen om hun merknaam te versterken en nieuwe markten te verkennen. Terwijl ze hun grenzen verleggen, blijven ze toegewijd aan het behouden van de kernwaarden die aan de basis liggen van hun succes: vakmanschap, kwaliteit en tijdloos design.

Miyazaki Chair Factory is een voorbeeld van hoe passie voor design en vakmanschap kan leiden tot uitzonderlijke meubels die generaties lang meegaan. Met hun toewijding aan innovatie en kwaliteit blijven ze een inspiratiebron voor zowel meubelontwerpers als liefhebbers van prachtige, duurzame houten meubels over de hele wereld.

Miyazaki Chair Factory collectie:

 • DAEN: Zoals de naam al doet vermoeden, is DAEN, wat Ellips betekent in het Japans, gemaakt met elliptische dwarsdoorsneden. Poten, armen en rugleuning zijn gemaakt van dezelfde elliptische houtvorm, in lijn met de Japanse architectuurfilosofie.
 • TSUMUJI: Matsuoka begon na zijn ingenieursstudies bij Miyazaki Chair Factory. Hij ontwikkelde nieuwe technieken en verbeterde klassieke verbindingen, wat resulteerde in de unieke en praktische Tsumuji-stoel.
 • UNI STOOL JUNIOR: Uni Junior maakt deel uit van de Uni-familie, ontworpen door de Deense ontwerper Kai Kristiansen, speciaal voor ronde tafels. Het heeft een eenvoudige, compacte en elegante uitstraling.
 • UNI STOOL: Uni Stool is een compacte en lichte kruk, ideaal voor grote familiediners. De zachte bekleding maakt het een comfortabele zitplaats.
 • TRI: TRI, wat "3" betekent, heeft een drievoudige kantelstructuur die het gevoel van een zwevende zitting creëert. Verkrijgbaar met een houten of gestoffeerde zitting.
 • 4110: Ontworpen door Kai Kristiansen en sinds 2010 opnieuw geproduceerd, heeft de 4110 zachte rondingen die het lichaam verwelkomen en past bij diverse interieurstijlen.
 • NO42: Een van de iconische stoelen van Kai Kristiansen, de No42 is ruim en comfortabel met een schuin lopende rugleuning, kenmerkend door de scherpe halfarm en schuine achterpoten.
 • PEPE ARM CHAIR: Het frame is versterkt met vingerlassen en de vorm zorgt voor een uitstekend zitcomfort.
 • 4110 MASTER: De 4110 Uni-Master, ontworpen door Kai Kristiansen, heeft verfijnde armleuningen en een tijdloos ontwerp dat in diverse interieurs past.
 • MODUS OTTOMAN: Een compacte en comfortabele voetenbank die de MODUS-fauteuil aanvult of apart kan worden gebruikt.
 • MODUS TABLE: Een compacte en praktische bijzettafel die de MODUS-fauteuil en MODUS-ottoman completeert.
 • MODUS: Een eenvoudige, compacte en uitnodigende fauteuil ontworpen door de Deense ontwerper Kristian Vedel.
 • UNI REST: Een verfijnde loungestoel van Kai Kristiansen met een ontspannend zitcomfort en prachtig gevormde armleuningen.
 • DC10: Een voortdurend gebogen stoel met een scherpe lijn die de binnen- en buitenoppervlakken scheidt. De DC10 is een echt kunstwerk.
 • MENU: Een lichte, comfortabele en kleine stoel die met twee vingers kan worden opgetild en een hoge mate van houtbewerkingstechniek vereist.
 • HATA: Een sierlijke en vrouwelijke stoel geïnspireerd door de lijn van wapperende vlaggen.
 • PAPERKNIFE SOFA: Een comfortabele sofa met een mesvormige arm en een ruim formaat, ontworpen door de Deense ontwerper Kai Kristiansen. Verkrijgbaar als 1-zits, 2-zits, 3-zits, ottomaan en salontafel.
 • SAIL: SAIL is een minimalistische stoel met een tijdloos ontwerp. Het frame is eenvoudig en sterk, en het leer van de zitting en rugleuning biedt een groot zitcomfort.
 • CLAMP: De Clamp-stoel toont een slanke stoel met een houten frame die lijkt op een gazelle, gecreëerd door traditioneel vakmanschap en moderne machines.
 • PEPE LOUNGE: Deze lounge stoel met een lagere zitting en ruime afmetingen is ontworpen met het oog op comfortabele zitmomenten bij het leunen. Geschikt voor zowel de eethoek als de sofa-omgeving.
 • DC09: De DC09 eetkamerstoel is gebeeldhouwd in massief hout, met een zo dun mogelijke zitting. De ergonomie en organische lijnen maken het een genot voor oog en lichaam.
 • IS LOUNGE: Een gezellige lounge stoel met een uitgesproken en dynamisch gevormde arm. De diepe houding, ruime afmetingen en comfortabele kussens zorgen voor ontspannen momenten.
 • GAMBA: De gebogen zitting past comfortabel op de rug. Het verbindingspunt van de achterkant van de zitting en de poten is vakkundig afgewerkt met gladde rondingen.
 • HOZUKI: Hozuki is een driepotige stoel met een driehoekige lat die verwijst naar een Chinese lantaarnplant. De stoel heeft een uitstekende stabiliteit en biedt comfort. Stapelbaar.
 • ORI: Deze delicaat gevormde stoel lijkt op ORIGAMI en past in smalle ruimtes. Stapelbaar.
 • HANDY: Ontworpen door de gerenommeerde Deense meubelontwerper Kai Kristiansen. De Handy is een comfortabele stoel met een uniek gebogen rugframe en elegant ontwerp.
 • UU: De rugleuning en armen van de UU-stoel hebben de vorm van een hoefijzer. Dit zorgt voor een geweldig zitcomfort.
 • BAR: Een sculpturale barkruk gemaakt van massief hout met een kenmerkende zitting die de menselijke ergonomie volgt. De voetensteun van messing of zwartgeblakerd messing past perfect bij het hout.
 • R+R COUNTER STOOL: Deze elegante en minimalistische barkruk past perfect in moderne keukens, bars en restaurants en biedt tegelijkertijd comfort en gebruiksgemak.
 • IS SOFA: De organische vorm van deze "love-sofa" is een enkele doorlopende lijn. De IS SOFA omarmt je op een persoonlijke en ontspannen manier, met armleuningen en kussens die naadloos in elkaar overvloeien.
 • GOLONDRINA: Een ruime fauteuil die comfort en gezelligheid biedt, met een verfijnd houten frame dat de schaal omarmt als een sculptuur.
 • KAKI NO ISU: Deze compacte stoel wordt gekenmerkt door zijn unieke gebogen rugframe en elegant ontwerp.
 • BO CHAIR: Dit is een Windsor-stoel met een rond ontwerp, gemaakt met behulp van moderne houtbewerkingstechnieken. De ronde rugleuning biedt comfort en ondersteuning.
 • OTTIMO: De armen, voorpoten en achterpoten van de Ottimo-stoel lijken met een enkele penseelstreek getekend. Ondanks het slanke frame is de stoel sterk en biedt hij een comfortabele zitervaring.
 • GINA: Het ontwerp van Gina heeft doorlopende lijnen zonder identieke doorsneden in de afzonderlijke delen. De zitting en rugleuning zijn gemaakt van een enkel stuk multiplex en bieden een uitstekend zitcomfort.
 • AZUKI: De Azuki-stoel wordt gekenmerkt door zijn vorm, waarbij de achterpoten naar de rug van de stoel zijn gebogen. Het is een lichtgewicht stoel, opgebouwd uit een minimale set materialen met dunne planken en taps toelopende staven.
 • RIB: Deze bijzetstoel is eenvoudig in gebruik en heeft een lichte uitstraling en gewicht. De rugleuning met vier spaken biedt comfort en omarmt het lichaam. De achtersteunen veranderen continu van driehoekig naar trapeziumvormig. Het ontwerp van de stoel is een mix van klassieke en hedendaagse elementen.
 • R+R: Eenvoudig stoelontwerp dat op het eerste gezicht gewoon lijkt, maar eigenlijk buitengewoon is. Het lijkt rechtlijnig en minimaal, maar de delicate en gevarieerde rondingen resulteren in een subtiel en expressief concept.
 • PAPERKNIFE CENTER TABLE: De Paper Knife Center Table is een lage, massief houten tafel met twee niveaus. Verkrijgbaar in groot en klein formaat.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...