Ontdek opkomende ontwerpers tijdens de Milan Design Week

Tijdens de Milan Design Week raak je al snel verstrikt in de grote spelers en de talloze grootschalige merkactivaties. Het is echter belangrijk om niet te vergeten dat deze merken en investeringen het festival hebben geholpen te groeien en bloeien, en daarmee meer kansen bieden voor minder gevestigde ontwerpers. Het kan lastig zijn om de kleinere activiteiten te vinden, maar het is soms noodzakelijk om de drukte te negeren en de plekken te bezoeken die mogelijk niet op Instagram terechtkomen.

Locaties zoals Alcova zijn een broedplaats voor opkomend design en trekken veel bezoekers. Andere interessante plekken zijn het minder bezochte Isola-district en Salone Satellite, dat al lang een platform biedt voor aanstormend talent.

Enkele ontwerpers die opvallen en een veelbelovende toekomst tegemoet gaan zijn Dozie Kanu, David Hwang, Studionotte, Elia Maschio, Atelier Ferraro, Jiri Krejerik, Rio Kobayashi, Sucuk und Bratwurst, Alexandre Delasalle, Teresa Fernandez-Pello, Edith Arana, Adarsh Nellore, Kate Greenberg, Holloway Li en Marco Campardo.

 • Edith Arana De Peruaanse ontwerper Edith Arana keek naar het brutalistische architectuur van Sovjet-gebouwen bij het creëren van de lampenserie "World in My Eyes". De stukken maken gebruik van structureel geanodiseerd aluminium - van een materiaal dat vaker wordt gebruikt in industriële omgevingen. Wanneer de lamp wordt ingeschakeld, schijnt het licht door de openingen en hoeken van het materiaal, waardoor er patronen van schaduwen ontstaan op het nabijgelegen oppervlak.
   
 • Adarsh Nellore Merken die hun processen willen pushen, hoeven niet verder te kijken dan het werk van Adarsh Nellore voor inspiratie. Zijn "Unobjects" -serie onderzoekt wat hij beschrijft als "niet-dingen" en verheft ze door middel van zijn eigen speciaal ontwikkelde techniek, Polymorphic Scaffolding. Dit omvat een combinatie van fotogrammetrie, generatieve algoritmen en additieve productie, en resulteert in een reeks huisaccessoires gemaakt van 3D-scans van alledaagse objecten.
 • Rio Kobayashi De in Londen gevestigde Kobayashi gaat van kracht tot kracht. De ontwerper-maker is vaak te zien op de roosters van veel internationale designweken, waarbij zijn ingewikkelde werken vaak een prachtig niveau van vakmanschap tonen. Hij toonde een reeks spiegels tijdens de Alcova-presentatie van dit jaar, samen met medewerker Bethan Laura Wood.
   
 • Sucuk und Bratwurst We hebben Sucuk und Bratwurst in 2019 geprofileerd toen het in Berlijn gevestigde studio naam maakte met indrukwekkende 3D-renderingen. In Milaan presenteerden ze hun eerste meubelproject in de vorm van een stoel in retrofuturistische stijl, die is gevormd om een silhouet te creëren dat doet denken aan een cartoonesk buitenaards wezen.
   
 • Dozie Kanu Een andere favoriet van Hypebeast, Kanu werd ingeschakeld door het geurmerk Byredo om een installatie te creëren die zijn Bal D'Afrique-geur interpreteerde. Het resultaat was een gelaagde ervaring die gebruik maakte van archieffotografie, architectonische structuren, meubel- en lichtontwerp en kunstwerken.
   
 • David Hwang De in LA gevestigde Hwang heeft een goed oog voor kleur en voegt net genoeg toe aan zijn meubelprojecten. Na te zijn opgeleid als productontwerper, beschrijft hij zichzelf als "verhalen vertellen door middel van meubels en alledaagse producten". In Milaan presenteerde hij een reeks bureaus en tafels die glas en metaal combineerden, met zachte en gedurfde tinten oranje als pittig accent.
   
 • Studionotte Het werk van StudioNotte draait om een onderzoek naar hedonisme. Opgericht door Luisa Alpeggiani en Camila Campos, respectievelijk Italiaans en Braziliaans, maakt de studio gebruik van ontwerp om hun eigen achtergronden te onderzoeken om werken te creëren die rijk zijn aan complexe concepten. In Milaan presenteerden ze de "Oxitocina" stoel, die zwelling kussens had die werden ingeperkt en aan een stalen frame werden vastgezet met touw.
   
 • Jiri Krejerik presenteerde tijdens de Milan Design Week een multi-gekleurde kast die een van de hoogtepunten was van Alcova. De helderblauwe buitenkant contrasteerde met de felgroene details aan de binnenkant. Het meesterlijke vakmanschap dat is toegepast om de kleine details op het oppervlak en de randen te creëren was prachtig. Krejerik heeft een sterke focus op vakmanschap en zegt: "Ik breng een eerbetoon aan vakmanschap. Al mijn producten worden lokaal met de hand gemaakt in Tsjechië, geproduceerd in een beperkte serie en alleen tentoongesteld in zorgvuldig gekozen galeries en designshowrooms."
   
 • Elia Maschio Inmiddels weten we dat banken en stoelen vele vormen kunnen aannemen. Maar de in Milaan gevestigde ontwerper Elia Maschio creëerde een stuk dat onze aandacht meteen trok. De Millebolle bestaat uit grote, bolvormige modules die aan elkaar zijn vastgemaakt met veters. Voor Elia Maschio kwam de inspiratie van het idee dat ons meubilair actiever moet zijn en configuraties moet bieden die passen bij de vloeibaarheid van het leven.
   
 • Atelier Ferraro Na veel tijd door de stad te hebben gelopen, leek de Gio-stoel van het in Duitsland gevestigde Atelier Ferraro ontzettend uitnodigend. Het zachte, soepele leer is opgehangen tussen brede, gelakte houten armleuningen en de hele stoel is gekanteld naar de perfecte hoek. Esthetisch gezien voelt het zowel minimaal als karakteristiek aan, met grotere proporties waardoor het stuk een middelpunt kan zijn binnen elke kamer.
   
 • Alexandre Delasalle De cartoonachtige patronen over de Plush Garden-serie van Alexandre Delasalle zorgden voor een welkome opbeurende moment. Na de collectie te hebben gepresenteerd op de afstudeershow van de Design Academy Eindhoven eind 2022, bracht de ontwerper zijn werk naar Milaan - waarbij hij een project deelde dat diende als "visuele verkenning van planten als ambivalente objecten van plezier en welzijn".
   
 • Teresa Fernandez-Pello De presentatie van Dutch Invertuals is altijd rijk aan hoogwaardige designonderzoeksprojecten, en Teresa Fernandez-Pello's "The Heart of the Heart" was geen uitzondering. Verlicht door flitsende digitale displays, hing het stuk in het midden van de industriële ruimte en kwam het over als een soort altaarstuk. Voor de ontwerper was het concept gebaseerd op de spiritualiteit en ritueel verbonden met onze apparaten, evenals de manier waarop technologie sommige van onze meest existentiële overtuigingen vertegenwoordigt.
   
 • Kate Greenberg Milaan was de eerste solotentoonstelling van de Amerikaanse ontwerper Kate Greenberg, die een collectie meubels tentoonstelde die gebaseerd zijn op een toekomstvisie van huishoudelijke objecten en ruimtes. De sculpturale stukken, die door de ontwerper werden ontworpen en gefabriceerd in haar studio in Californië, werden Felled Sky, Radiator en Milk Bench genoemd en zijn ontworpen om de kijker mee te nemen op een reis van onverwachte sensaties. In haar installatie hielp een soundtrack van geluidsontwerper en producent RAMZi ook bij deze ervaring van vervoering, die plaatsvond in een donkere kelder van een voormalig slachthuis.
   
 • Holloway Li Na de lancering van de eerste collectie T4-stoelen vorig jaar, bracht het Londense ontwerp- en architectuurstudio Holloway Li een glanzende zwarte versie met de titel "Liquorice" naar Milaan. De zachte rondingen en glanzende zwarte schaal zorgden voor een scherp contrast met de enigszins brutalistische achtergrond van de locatie Alcova, evenals de felgekleurde tegenhangers eromheen.
   
 • Marco Campardo We speelden met het idee om Marco op deze lijst te zetten, gezien het feit dat het afgelopen jaar ongelooflijk voor hem is geweest. Maar we voorspellen dat er nog veel grotere dingen zullen komen - en we kunnen ons voorstellen dat merken en galerijen in de rij zullen staan om volgend jaar met hem samen te werken. In de stad waren zijn kleurrijke krukken te zien in de ruimte van Teatro Albers, waar ze werden gebruikt in een live weefworkshop van de in Pisa gevestigde meesterwever Laura de Cesare.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...