Hermès onthult nieuwe interieurcollectie tijdens Milaan Design Week 2023

Hermès presenteert zijn nieuwe interieurcreaties tijdens de Milaan Design Week 2023. De esthetiek van deze creaties is geïnspireerd op archaïsme, natuurlijke kracht en minimalisme. De presentatie van de collectie straalt een geometrische eenvoud uit met ijzeren staven en beton.

De meubels in deze collectie, zoals een gestructureerde lederen en houten fauteuil, een herziene stoel uit de jaren '30 en een tijdloze sofa, tonen kracht door minimalisme en helderheid door substractie. Vakmanschap wordt benadrukt door het gebruik van geblazen glas voor minimalistische lampen, traditionele bekleding voor eenvoudige, verfijnde stoelen en virtuoze handborduurwerk voor tapijten met grafische motieven. Organische materialen zoals brons, glas, hout en leer worden getoond in hun meest elementaire vormen of gecombineerd.

De gedempte kleuren in de collectie dienen als achtergrond voor motieven die een eerbetoon brengen aan het erfgoed van Hermès, zoals paardensportreferenties op een porseleinen ontbijtservies en op tapijten en dekens die barsten van fantasierijke flair.

Designstudio Hermès werkt samen met ontwerpers Cecilie Manz, Pierre Charpin, Harri Koskinen, Jasper Morrison, Jochen Gerner, Tristan Bonnemain en Fanette Mellier om een verhaal te creëren dat voortkomt uit de kracht van het fundamentele. Tijdens de Milaan Design Week 2023, gehouden van 19 tot 22 april in La Pelota aan de Via Palermo 10, worden bezoekers geleid door een slingerende reis in een tentoonstelling van tapijten, stoelen en lampen omsloten door ijzeren staven en verzacht door het gepolijste uiterlijk van beton.

De Ancelle d'Hermès fauteuil, ontworpen door de Deense ontwerper Cecilie Manz, combineert een krachtig massief houten frame met een leren zitting en is een toonbeeld van elegantie. De zitmeubels in deze collectie, zoals de Contour d'Hermès sofa, de met leer beklede stoel van Jasper Morrison en de Ancelle d'Hermès fauteuil, benadrukken het gebruik van textiel.

Grafische lijnen en vormen komen samen met karakteristieke en levendige kleuren in de handgeborduurde tapijten van Pierre Charpin en het Saut Hermès porseleinen servies van Jochen Gerner.

De Patine d'Hermès-objectenlijn is ontstaan uit de wens om leer en brons samen te brengen, de ruwe materialen die werden gebruikt om de originele harnassen van het modehuis te creëren. De diepe, glinsterende patina van het brons is het resultaat van uniek Japans vakmanschap. Het tweekleurige leren deksel van een scharnierende doos in de kleur 'Nasturtium' rood zorgt voor een levendig contrast en een kalmerend effect dankzij het zelfverzekerde vakmanschap.

Deze nieuwe interieurcollectie van Hermès weerspiegelt een combinatie van archaïsme, kracht en minimalisme, getransformeerd tot tastbare meubelvormen. Het geometrische kader van ijzeren staven en beton creëert een samenspel tussen radicale en krachtige elementen. Het vakmanschap van de ambachtslieden komt naar voren doordat hun expertise leven geeft aan abstracte elementen.

De veelzijdige schoonheid die Hermès in deze collectie tot uitdrukking brengt, is een eerbetoon aan zowel het erfgoed van het modehuis als aan de fundamentele kracht van design. Door samen te werken met getalenteerde ontwerpers en materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken, heeft Hermès een interieurcollectie gecreëerd die zowel tijdloos als hedendaags is en die in de loop der jaren alleen maar mooier zal worden.

Hermès collectie

  • De Ancelle d'Hermès fauteuil, ontworpen door de Deense ontwerper Cecilie Manz, is een meesterwerk van elegantie en Scandinavische traditie. Dit meubelstuk onderscheidt zich door zijn massieve houten frame, dat een indrukwekkende structuur en duurzaamheid biedt, terwijl het tegelijkertijd eenvoud en verfijning uitstraalt. De leren zitting voegt niet alleen comfort toe, maar benadrukt ook het vakmanschap en de aandacht voor detail die zo kenmerkend zijn voor Hermès. De combinatie van hout en leer resulteert in een fauteuil die zowel luxueus als minimalistisch is, waardoor het een veelzijdige aanvulling is op elke woonruimte. De Ancelle d'Hermès fauteuil is een toonbeeld van de Scandinavische ontwerptraditie, waarbij robuustheid en minimalisme samenkomen in een harmonieus geheel. Deze fauteuil is een uitstekend voorbeeld van hoe eenvoud en functionaliteit samen kunnen gaan met een verfijnde esthetiek, en is een getuigenis van de expertise en passie voor design die Cecilie Manz en Hermès delen.

  • De Contour d'Hermès sofa is een elegant en tijdloos meubelstuk dat perfect de nadruk legt op textiel en vakmanschap. Deze verfijnde bank is ontworpen om comfort en esthetiek te combineren, en straalt een gevoel van luxe en kwaliteit uit dat synoniem is met het merk Hermès. Het ontwerp van de Contour d'Hermès sofa kenmerkt zich door de zorgvuldig gekozen stoffen en materialen, die zowel duurzaam als aangenaam aanvoelen. De aandacht voor detail in de constructie en afwerking van de sofa getuigt van het uitstekende vakmanschap waar Hermès om bekend staat. Deze bank is ontworpen om naadloos in elke woonruimte te passen en een tijdloze elegantie toe te voegen aan het interieur. De zachte, vloeiende lijnen en subtiele details van de Contour d'Hermès sofa maken het een veelzijdig meubelstuk dat gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere stijlen en decoraties.

  • De lederen stoel van Jasper Morrison is een eenvoudig en verfijnd meubelstuk dat de nadruk legt op traditionele bekleding en vakmanschap. Ontworpen door de gerenommeerde Britse ontwerper Jasper Morrison, belichaamt deze stoel een minimalistische esthetiek en straalt het een tijdloze elegantie uit die perfect past in diverse interieurs. De stoel is bekleed met hoogwaardig leer, wat zorgt voor een luxueus en comfortabel gevoel. Het leer is zorgvuldig geselecteerd en bewerkt om een duurzaam en slijtvast materiaal te verkrijgen dat met de tijd alleen maar mooier wordt. De aandacht voor detail in de constructie van de stoel is een bewijs van het vakmanschap waar zowel Jasper Morrison als Hermès om bekend staan. De lederen stoel van Jasper Morrison is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en veelzijdig. Het eenvoudige ontwerp maakt het gemakkelijk te combineren met andere meubels en stijlen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel moderne als klassieke interieurs.

  • Pierre Charpin'shandgeborduurde tapijten zijn een prachtige combinatie van grafische lijnen, vormen en levendige kleuren, wat resulteert in kunstzinnige en uitnodigende interieuraccessoires. Deze tapijten, ontworpen door de gerenommeerde Franse ontwerper Pierre Charpin, stralen een unieke, moderne esthetiek uit die perfect past bij de visie van Hermès op kwaliteit en vakmanschap. De handgeborduurde tapijten van Pierre Charpin zijn zorgvuldig gemaakt met behulp van traditionele borduurtechnieken en hoogwaardige materialen, zoals katoenen koorden ingebed in een linnen basis. Deze technieken zorgen voor een ongeëvenaarde textuur en kwaliteit die de schoonheid en duurzaamheid van de tapijten versterken. De grafische lijnen en vormen op de tapijten zijn geïnspireerd door abstracte kunst en geometrische patronen en bieden een dynamische visuele ervaring. De levendige en karakteristieke kleuren voegen een element van speelsheid en energie toe aan elke ruimte, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van verfijning en luxe uitstralen. Pierre Charpin'shandgeborduurde tapijten zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar unieke, kunstzinnige en uitnodigende interieuraccessoires die de perfecte balans vinden tussen moderne esthetiek en traditioneel vakmanschap. Deze tapijten zullen ongetwijfeld een statement maken in elke woonruimte en een blijvende indruk achterlaten op bewoners en gasten.

  • Het Saut Hermès porseleinen servies van Jochen Gerner is een prachtig ontbijtservies met paardensportreferenties, dat elke maaltijd tot een bijzondere ervaring maakt. Ontworpen door de getalenteerde Franse illustrator Jochen Gerner, is dit servies een viering van Hermès' rijke erfgoed en hun diepgewortelde verbondenheid met de paardensport. De frisse, spontane illustraties die het Saut Hermès porseleinen servies sieren, zijn met de hand getekend met viltstiftpen, wat zorgt voor een uniek en authentiek gevoel. Deze speelse tekeningen voegen een vleugje whimsy en charme toe aan het servies, waardoor het perfect is voor zowel dagelijks gebruik als speciale gelegenheden. Gemaakt van hoogwaardig porselein, is het Saut Hermès servies niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook duurzaam en praktisch. De zorgvuldige aandacht voor detail en vakmanschap die in elk stuk is gestoken, getuigt van de kwaliteit en expertise waar Hermès om bekend staat.

  • De Patine d'Hermès objectenlijn is een bijzondere collectie die de kracht en schoonheid van leer en brons viert. Deze lijn is geïnspireerd op de oorspronkelijke harnassen van het huis en combineert de eeuwenoude materialen met een eenvoudig en puur ontwerp om intrinsieke kracht uit te stralen. Het unieke Japanse vakmanschap speelt een cruciale rol in de creatie van deze objecten. De diepe, glinsterende patina van het brons is het resultaat van een zeldzame en verfijnde techniek die in Japan wordt toegepast. Dit geeft de Patine d'Hermès objecten een bijzondere uitstraling en maakt elk stuk uniek. De objectenlijn omvat onder meer sierlijke hinged boxes met tweekleurige leren deksels die verrassen met hun levendige contrasten en tegelijkertijd een gevoel van vertrouwen en overwinning van vakmanschap over materie uitstralen. De combinatie van leer en brons zorgt voor een harmonieuze esthetiek die zowel modern als tijdloos is.

  • Minimalistische lampen van Hermès maken gebruik van geblazen glas om eenvoudige en elegante verlichtingsoplossingen te creëren die zowel functioneel als esthetisch verantwoord zijn. Deze lampen zijn een perfecte combinatie van vakmanschap en modern design, wat resulteert in verlichtingsstukken die een subtiele schoonheid uitstralen en passen bij diverse interieurstijlen. Geblazen glas, een traditionele en ambachtelijke techniek, wordt gebruikt om de lampenkappen te vormen. Dit proces zorgt voor een organische en zachte uitstraling, wat bijdraagt aan het minimalistische karakter van de lampen. Het glas wordt vaak getint of in subtiele kleuren aangebracht, waardoor er een warm en sfeervol licht ontstaat dat elke ruimte verfraait. De eenvoudige ontwerpen van deze minimalistische lampen zorgen ervoor dat ze moeiteloos in elk interieur kunnen worden geïntegreerd, of het nu gaat om een strak, modern huis of een traditionelere inrichting. Ze zijn zowel geschikt voor woonkamers, slaapkamers, studeerkamers als eetruimtes en bieden een verfijnde verlichting die de ruimte aanvult zonder overweldigend te zijn.

  • De tapijten, dekens en andere textielproducten van Hermès vormen een prachtige reeks items die het erfgoed van het iconische Franse modehuis vieren. Deze collectie benadrukt het gebruik van organische materialen, aardse kleuren en verfijnd vakmanschap, wat resulteert in stijlvolle en tijdloze stukken die perfect passen in elk interieur. Tapijten in de collectie zijn vaak voorzien van geometrische ontwerpen en aardse tinten, wat zorgt voor een rustgevende en harmonieuze uitstraling. Sommige tapijten zijn handgeborduurd met grafische motieven en levendige kleuren, wat bijdraagt aan hun unieke en artistieke karakter. Deze prachtige vloerbedekkingen zijn niet alleen functioneel, maar ook een waar kunstwerk, waardoor ze een echte blikvanger zijn in elke ruimte. Dekens en andere textielproducten, zoals kussens en beddengoed, zijn gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en wol. Ze worden vaak gekenmerkt door subtiele kleurenpaletten en motieven die verwijzen naar het rijke erfgoed van Hermès, zoals paardensportthema'sen iconische logo s. Deze textielcollectie is niet alleen een eerbetoon aan de traditie en het vakmanschap van Hermès, maar biedt ook een uitstekende gelegenheid om uw interieur te verrijken met luxueuze en comfortabele stukken. De aardse kleuren en organische materialen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in elke kamer, terwijl de subtiele ontwerpen en verfijnde afwerking een gevoel van elegantie en verfijning uitstralen.

Deze collectie is te bezichtigen tijdens de Milaan Design Week 2023 in La Pelota aan de Via Palermo 10, waar bezoekers door een tentoonstelling van tapijten, stoelen, lampen en andere interieurartikelen worden geleid, omsloten door ijzeren staven en verzacht door het gepolijste uiterlijk van beton.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...