Sotheby s lanceert Contemporary Showcase - Anime GO in Hong Kong

Sotheby'sheeft onlangs de Contemporary Showcase: Anime Go gelanceerd in Hong Kong, waarbij de grootste collectie animatiethema'sooit op een veiling wordt aangeboden. Het omvat 'productiecellen en douga'sen genga's(belangrijke animatietekeningen en originele foto s) van veelgeprezen animes zoals Sailor Moon, Dragon Ball Z en Pokémon tot werken van door de industrie gerespecteerde studio s, waaronder Studio Ghibli en Tezuka Production, de meesters achter klassiekers als My Neighbor Totoro.' Geïnspireerd door Pokémon Go, trekt het thema van dit jaar parallellen tussen het doel van de game om 'de collectie te veroveren, te ontwikkelen en te voltooien' met het plezier dat alle verzamelaars kennen van het vinden en samenstellen van uitzonderlijke werken.

De collectie biedt een blik op de Japanse animatie-industrie tijdens elk decennium van zijn evolutie, van de klassiekers zoals Astroboy uit de jaren 60 tot recentere anime zoals Hajime no Ippo (Fighting Spirit) uit 2000 en herwerkte animes zoals Hunter x Hunter, Slam Dunk, Initial D en Doraemon. Er worden momenteel 137 items aangeboden, waaronder ultra-zeldzame Pokémon- en Yu-Gi-Oh-kaarten en Dragon Ball Super-kaarten.

De 137 items die worden geveild, omvatten productiecellen en douga'sen genga'svan veelgeprezen anime zoals Sailor Moon, Dragon Ball Z en Pokémon, evenals werken van studio'szoals Studio Ghibli en Tezuka Production. Het omvat originele tekeningen voor zowel klassieke als recentere anime, evenals ultra-zeldzame beoordeelde ruilkaarten voor Pokémon en Yu-Gi-Oh!

De veiling omvat ook de populaire Studio Ghibli-film 'Spirited Away', met een animatiecel van de iconische scène waarin de hoofdrolspeler Chihiro haar geheugen verliest terwijl ze het betoverde badhuis betreedt. Een andere opmerkelijke vermelding is de animatiecel van Sailor Moon, waarin de Sailor Scouts in hun kostuums te zien zijn. Het is zeldzaam om originele animatiecellen te vinden van deze iconische anime-series en films, waardoor deze veiling een unieke kans biedt voor anime-liefhebbers en verzamelaars om deze stukken te bemachtigen.

De veiling is geopend voor biedingen op de Sotheby s-website tot en met 5 maart, dus geïnteresseerden hebben nog de kans om deel te nemen. Deze veiling toont de groeiende waardering en erkenning voor anime als kunstvorm en de impact die het heeft op de wereldwijde cultuur.

De website van Sotheby'stoont de catalogus van de 'Contemporary Showcase: Anime Go' veiling die werd gehouden op 25 november 2021. Deze veiling, de eerste van zijn soort, biedt een verzameling van unieke en zeldzame animatieproducties en originele tekeningen van gerenommeerde anime-series uit de jaren 60 tot de jaren 2000.

De veiling bevat in totaal 137 kavels met een verscheidenheid aan werken, variërend van animatieproductiecellen en originele tekeningen tot ultra-zeldzame ruilkaarten. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de hoogtepunten van de veiling:

  • Lot 1: Mei Poking Totoro'sTail Animation Cels van de film 'My Neighbor Totoro' Deze animatiecellen zijn afkomstig uit de geliefde anime-film 'My Neighbor Totoro' uit 1988, geregisseerd door de beroemde Japanse animator Hayao Miyazaki. Het stuk toont Totoro, de iconische beer-achtige geest uit de film, en is geschat op een waarde van 10.000 tot 15.000 USD.
  • Lot 14: Production Cel en Douga van Sailor Moon Dit stuk toont een prachtige productiecel en douga van de populaire anime-serie 'Sailor Moon' uit de jaren 90. Het stuk is geschat op een waarde van 4.000 tot 6.000 USD.
  • Lot 34: Original Genga van 'Dragon Ball Z' Deze originele tekening, ook wel bekend als genga, toont Goku in actie uit de iconische anime-serie 'Dragon Ball Z'. Het stuk is geschat op een waarde van 2.000 tot 3.000 USD.
  • Lot 73: Original Douga van 'Pokemon' Dit originele douga toont de geliefde Pokemon-personages Pikachu en Togepi. Het stuk is geschat op een waarde van 2.000 tot 3.000 USD.
  • Lot 112: Production Cel en Douga van 'Slam Dunk' Dit stuk toont een productiecel en douga van de anime-serie 'Slam Dunk', een klassieker uit de jaren 90 over basketbal. Het stuk is geschat op een waarde van 3.000 tot 5.000 USD.
  • Lot 130: 'Ancient Mew' Pokemon-kaart Deze zeldzame Pokemon-kaart is bekend onder verzamelaars en wordt gezien als een van de meest waardevolle. Het stuk is geschat op een waarde van 4.000 tot 6.000 USD.
  • Lot 131: Dragon Ball 'Visual Adventure Special, Metal Surface Special' Deze ultra-zeldzame set Dragon Ball-kaarten, uitgebracht in de jaren 90, bevat een reeks van zes kaarten die zijn afgewerkt met een unieke metalen oppervlakte. Het stuk is geschat op een waarde van 80.000 tot 120.000 USD.
  • Lot 10: 'Majin Buu Absorbing Super Saiyan 3 Goku' - een originele kleur-cel en originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 19: 'Tenshinhan' - een originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 22: 'Bulma and Baby Trunks' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 23: 'Majin Vegeta' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 25: 'Vegeta and Trunks in Hyperbolic Time Chamber' - een originele kleur-cel en originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 27: 'Goku vs. Cell' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 31: 'Goku and Trunks Fighting Android 17 and 18' - een originele kleur-cel en originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 37: 'Broly: The Legendary Super Saiyan' - een originele kleur-cel en originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Dragon Ball Z-animatieserie.
  • Lot 42: 'Kintaro vs. Hyakki Maru' - een originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Dororo-animatieserie.
  • Lot 52: 'Sailor Mercury and Tuxedo Mask' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de Sailor Moon-animatieserie.
  • Lot 69: 'Aqua Necklace Stand' - een originele animatie-tekening gebruikt in de productie van de Jojo'sBizarre Adventure-animatieserie.
  • Lot 81: 'My Neighbor Totoro' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de animatiefilm My Neighbor Totoro.
  • Lot 91: 'Nausicaä of the Valley of the Wind' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de animatiefilm Nausicaä of the Valley of the Wind.
  • Lot 102: 'Grave of the Fireflies' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de animatiefilm Grave of the Fireflies.
  • Lot 114: 'Princess Mononoke' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de animatiefilm Princess Mononoke.
  • Lot 129: 'Astro Boy' - een originele kleur-cel gebruikt in de productie van de Astro Boy-animatieserie.


Naast deze hoogtepunten bevat de veiling ook vele andere unieke en waardevolle stukken van anime-series zoals 'Neon Genesis Evangelion', 'One Piece' en 'Mobile Suit


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...