TEFAF Maastricht, 's werelds grootste kunstbeurs, uitgesteld vanwege COVID-19

De 35e editie van de beroemde kunstbeurs TEFAF Maastricht, die gepland stond voor 12-20 maart 2022, is uitgesteld vanwege aanhoudende zorgen rond COVID-19. Het besluit werd genomen door de Raad van Toezicht en het Uitvoerend Comité van TEFAF, vanwege de onvoorspelbare aard van de pandemie en de omstandigheden eromheen, het financiële risico voor zowel TEFAF als de exposanten en de gezondheid en veiligheid van de TEFAF-gemeenschap.

TEFAF onderzoekt momenteel verschillende opties om de beurs later in 2022 te organiseren. De plannen voor TEFAF New York, gepland voor 6-10 mei 2022, blijven onaangetast.

TEFAF Maastricht viert normaal gesproken haar jaarlijkse kunstbeurs en trekt meer dan 275 gewaardeerde dealers van over de hele wereld om 7.000 jaar kunst te presenteren. Sinds de oprichting in 1988 is TEFAF toegewijd aan het presenteren van de beste kunst in alle categorieën, onder één dak. Dit jubileumjaar zou een geweldige gelegenheid zijn om dit te vieren.

De TEFAF-kunstbeurs is een toonbeeld van uitmuntendheid en strenge controle en biedt een ongeëvenaarde verzamelervaring. Johnny van Haeften, een van de eerste exposanten van TEFAF, noemde het "de grootste beurs ter wereld".

Het evenement zou de perfecte gelegenheid bieden voor verzamelaars en kunstliefhebbers van over de hele wereld om persoonlijk te verbinden, te verzamelen en te vieren. De beurs staat bekend om zijn strenge controle- en kwaliteitsnormen, waardoor bezoekers gegarandeerd de beste kunstwerken ter wereld kunnen zien en kopen.

TEFAF Maastricht houdt elk jaar toezicht op meer dan 30.000 kunstwerken, van antiek en oude kunst tot moderne en hedendaagse werken, die worden tentoongesteld in verschillende secties. Het evenement trekt ook belangrijke verzamelaars, museumcuratoren en kunstexperts uit de hele wereld.

In 2020 werd TEFAF Maastricht gedwongen om zijn beurs te sluiten na de ontdekking van een COVID-19-geval onder een van de exposanten. Het evenement werd na slechts een paar dagen geannuleerd, waardoor sommige exposanten en bezoekers financieel getroffen werden.

TEFAF Maastricht is niet de enige kunstbeurs die wordt geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de pandemie. Andere grote kunstbeurzen zoals Art Basel, Frieze en Art Paris hebben ook hun evenementen uitgesteld of geannuleerd vanwege COVID-19.

De gezondheid en veiligheid van exposanten, bezoekers, sponsors en partners blijven een belangrijke zorg voor TEFAF en andere kunstbeurzen. Met de wereldwijde uitrol van vaccinatieprogramma's en de hoop op een vermindering van COVID-19-gevallen in de toekomst, zijn kunstbeurzen zoals TEFAF optimistisch over hun mogelijkheden om veilige evenementen te organiseren in de nabije toekomst.

In het persbericht gaf TEFAF aan dat ze momenteel alternatieve opties onderzoeken om de beurs later in 2022 te organiseren. Het evenement is van groot belang voor de Maastrichtse economie, waarbij naar schatting elk jaar meer dan 25 miljoen euro wordt gegenereerd.

TEFAF heeft ook plannen om in mei 2022 een speciale jubileumeditie van TEFAF New York te organiseren, waarbij meer dan 70 van 's werelds meest gerenommeerde kunst- en antiekhandelaren worden samengebracht. Het evenement zal worden gehouden in het historische Park Avenue Armory-gebouw en zal een breed scala aan kunstwerken uit verschillende tijdperken en categorieën tentoonstellen.

Naast de beurzen heeft TEFAF ook een online platform gelanceerd, TEFAF Online, om verzamelaars en kunstkopers in staat te stellen kunstwerken te kopen en te verkopen vanuit het comfort van hun eigen huis. Het platform biedt een uitgebreid aanbod van kunstwerken, waaronder meubels, schilderijen, sieraden en andere decoratieve objecten, allemaal onderworpen aan dezelfde strenge controle- en kwaliteitsnormen die TEFAF kenmerken.

Ondanks de huidige uitdagingen in de kunstwereld blijft TEFAF toegewijd aan het presenteren van 's werelds beste kunst en het bieden van een ongeëvenaarde verzamelervaring voor kunstliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...