200 Trunks - 200 Visionairies van Louis Vuitton opent in Parijs

Louis Vuitton's200 Trunks, 200 Visionaries: De tentoonstelling is een feestelijke showcase van 200 fantasierijke trunks ontworpen door 200 top creatievelingen van over de hele wereld. De tentoonstelling begon in augustus van dit jaar en elke kofferbak werd aanvankelijk gedocumenteerd op video of posters in de etalages van Louis Vuitton-winkels. De trunks zijn nu verzameld om hulde te brengen aan de oprichter Louis Vuitton (1821-1892). De show presenteert trunks van 50 x 50 x 100 cm, een emblematisch item waar het luxemerk aanvankelijk bekend om werd en dat voor het eerst werd ontwikkeld in de jaren 1850.

De trunks zijn ontworpen door een groot aantal vooraanstaande creatievelingen uit verschillende disciplines, waaronder iconen zoals Jean-Michel Othoniel, Jean-Philippe Deorme, Nigo en BTS. De trunks zijn zowel daadwerkelijk geproduceerd als digitaal geproduceerd, wat resulteert in een presentatie van originele kunstwerken en een 'magische doos' bedekt met zeefpanelen. Er is ook een futuristische robotkoffer genaamd Mush Louis te zien.

De tentoonstelling is opgezet als een levendige droomwereld, bestaande uit een kofferbak, animatie en een meeslepende ruimte op de eerste verdieping. Een deel van de ruimte is een lifestyle-gebied waar je interviewvideo'skunt bekijken en lezen. Richting de muziek vind je een verborgen ingang die leidt naar een barachtige ruimte. Daar is een jukebox-vormige kofferbak van de Britse DJ en producer Benji B geïnstalleerd, en je kunt genieten van de vrolijke sfeer als verlengstuk van de tentoonstelling terwijl je luistert naar de 200 nummers die van daaruit stromen.

De tentoonstelling begon in een buitenwijk van Parijs en zal later naar een aantal toonaangevende modehoofdsteden reizen, waaronder New York (aanstaande februari), Londen en Tokio. De tour eindigt in december volgend jaar met een Sotheby'sveiling, waarvan alle opbrengsten gaan naar een beursprogramma dat is opgezet door Louis Vuitton. De tour is ook online te bekijken via hun prachtige website in 3D kleuren en views.

De tentoonstelling biedt een unieke kijk op de geschiedenis van Louis Vuitton en zijn beroemde trunks, die al meer dan 170 jaar een iconisch symbool zijn van luxe en vakmanschap. Het is een eerbetoon aan de innovatieve geest van Louis Vuitton en zijn voortdurende streven naar perfectie.

De trunks in de tentoonstelling variëren van traditionele ontwerpen tot moderne, experimentele stukken en omvatten zelfs enkele zeer speciale edities die nooit eerder zijn gezien. Elk stuk is zorgvuldig vervaardigd met behulp van de beste materialen en technieken, en toont de onmiskenbare stijl en kwaliteit van Louis Vuitton.

Het evenement is niet alleen een viering van creativiteit en vakmanschap, maar dient ook als een platform voor een goed doel. Alle opbrengsten van de veiling gaan naar een beursprogramma dat is opgezet door Louis Vuitton, om jonge talenten te ondersteunen die een carrière in de creatieve industrie willen nastreven.

De tentoonstelling is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, kunst en design en biedt een unieke kans om enkele van de meest fantasierijke en iconische trunks van Louis Vuitton te bewonderen. Het is een fascinerende reis door de geschiedenis van het merk en een viering van de tijdloze stijl en elegantie die het vertegenwoordigt.

De tentoonstelling is niet alleen toegankelijk voor bezoekers van de fysieke locaties, maar ook online. De website biedt een interactieve en meeslepende ervaring, met 3D-beelden van elke trunk en gedetailleerde informatie over de ontwerpers en hun creaties.

De tentoonstelling heeft veel belangstelling getrokken van zowel het publiek als de pers, en heeft veel lof ontvangen voor zijn innovatieve en unieke benadering van het presenteren van de trunks. Het is een eerbetoon aan het erfgoed en de geschiedenis van Louis Vuitton, terwijl het tegelijkertijd een blik werpt op de toekomst van het merk en zijn voortdurende streven naar creativiteit en excellentie.

De tentoonstelling is een ware belevenis voor alle zintuigen, met prachtige kunstwerken, fascinerende verhalen en innovatieve technologie. Het is een viering van de visie en het talent van Louis Vuitton en zijn creatieve partners, en een eerbetoon aan de tijdloze stijl en elegantie die het merk vertegenwoordigt.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...