Fabergé-salon en tentoonstelling bij Harrods voor Pasen 2021

Harrods, het iconische Londense warenhuis, heeft samen met de legendarische kunstenaar-juwelier Fabergé een spectaculaire Pasen-ervaring gecreëerd die bezoekers zeker niet willen missen. Het warenhuis heeft vooruit gepland en biedt van 1 april tot 21 april 2021 een indrukwekkende Fabergé-salon en tentoonstellingsruimte. Daarnaast zullen de ramen en de gevel van het gebouw aan de Brompton Road versierd worden in de Fabergé-vlag.

De tentoonstelling zal een prachtige verzameling van voortreffelijke werken van Fabergé bevatten, waarbij het hoogtepunt ongetwijfeld het Apple Blossom Egg zal zijn - een origineel Fabergé Egg dat ontworpen is in 1901 en prachtig vervaardigd is in goud, diamanten en nefriet. Dit zeldzame meesterwerk zal voor het eerst buiten een museumomgeving te zien zijn in het VK.

Naast het Apple Blossom Egg kunnen bezoekers ook genieten van een verzameling unieke, verzamelbare stukken ontworpen door de Parijse kunstenaar-juwelier Frédéric Zaavy. Het Fabergé 'Egg Bar' biedt klanten de mogelijkheid om de iconische aubergines te ontdekken en gouden eierhangers te personaliseren met een boodschap naar keuze in de winkel graveerservice.

De tentoonstelling zal niet alleen het iconische Apple Blossom Egg van Fabergé presenteren, maar ook een verzameling van andere spectaculaire juwelen en decoratieve kunstwerken. Deze unieke stukken zullen voor het eerst te zien zijn in een niet-museale omgeving en bieden bezoekers een zeldzame kans om deze meesterwerken van dichtbij te bekijken.

Een hoogtepunt van de tentoonstelling is de collectie van Frédéric Zaavy, een Parijse kunstenaar-juwelier die bekend staat om zijn verfijnde en gedurfde ontwerpen. Zijn creaties zijn opvallend en uniek, en zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en de kosmos.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan de Fabergé 'Egg Bar', waar ze hun eigen gouden eierhangers kunnen personaliseren met een boodschap naar keuze, die ter plekke in de winkel gegraveerd zal worden. Dit is een unieke kans om een gepersonaliseerd en iconisch juweel te creëren.

Harrods heeft ook de buitenkant van de winkel versierd met de Fabergé-vlag, waardoor de hele straat in het teken staat van Pasen en de schitterende kunstwerken van Fabergé. Dit zorgt voor een feestelijke sfeer en nodigt mensen uit om de winkel te bezoeken en de tentoonstelling te bekijken.

De Fabergé-salon en tentoonstellingsruimte, evenals de versierde ramen en gevel, bieden een unieke Pasen-ervaring in het hart van Londen. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals om het vakantieseizoen te vieren, Harrods en Fabergé bieden een evenement dat je niet wilt missen.

Over Frédéric Zaavy

Frédéric Zaavy is een Parijse kunstenaar-juwelier wiens ontwerpen geïnspireerd zijn op de legendarische Fabergé-creaties uit de 19e en 20e eeuw. Zijn stukken worden gekenmerkt door hun prachtige vakmanschap en unieke ontwerpen, die een eigentijdse draai geven aan de klassieke Fabergé-stijl.

In de tentoonstelling bij Harrods zullen bezoekers een verzameling unieke, verzamelbare stukken van Frédéric Zaavy kunnen bewonderen, waaronder kettingen, armbanden, oorbellen en ringen. Elk stuk is met de hand vervaardigd met behulp van de fijnste materialen, zoals 18-karaats goud, diamanten, edelstenen en emaille.

Een van de hoogtepunten van de collectie is een prachtige hanger in de vorm van een ei, geïnspireerd op de iconische Fabergé-eieren. De hanger is versierd met een uniek ontwerp van Frédéric Zaavy en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. De prijzen voor de stukken van Frédéric Zaavy variëren van enkele honderden tot duizenden euro s, afhankelijk van het materiaal en de grootte van het stuk.

Over de Apple Blossom Egg van Fabergé

Het Apple Blossom Egg van Fabergé is een van de vele prachtige en unieke creaties van het beroemde juweliershuis. Dit specifieke ei werd in 1901 ontworpen en is gemaakt van goud, diamanten en nefriet. Het heeft een hoogte van 9,4 centimeter en heeft een verborgen verrassing: binnenin zit een miniatuur klokje dat kan worden opgewonden met een sleutel. Het ei is versierd met delicate roze en witte emaille bloesems, die de illusie geven van een bloeiende appelboom.

Het Apple Blossom Egg is een van de meest zeldzame en waardevolle stukken in de Fabergé-collectie. Het werd oorspronkelijk gemaakt als een paasgeschenk voor de Russische keizerin Alexandra Feodorovna van haar man, tsaar Nicolaas II. Na de Russische Revolutie werd het ei in 1920 verkocht door de Sovjet-regering en later doorverkocht aan verschillende verzamelaars en uiteindelijk aan het British Royal Collection Trust, waar het nu wordt bewaard in het Royal Collection Museum in Londen.

Het Apple Blossom Egg is niet alleen een kunstwerk, maar ook een historisch artefact en een symbool van de luxe en verfijning die kenmerkend waren voor de Fabergé-stijl. Het is een bijzondere kans voor bezoekers van de Harrods-tentoonstelling om deze prachtige creatie te bewonderen en zich te laten betoveren door de magie van Fabergé.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...