Pukkelpop 2024 - een eclectische mix van muzikale grootheden

Pukkelpop 2024 onthult een line-up die zowel indrukwekkend als divers is, met een keur aan artiesten die ieder op hun eigen manier het muzikale spectrum van het festival verrijken. Met Amenra's donkere, meeslepende klanken en Brutalismus 3000's energieke gabber post-techno punk, tot Charlotte de Witte's wereldklasse techno en Crystal Fighters' positieve vibes. Denzel Curry brengt pure, frenetieke rap, terwijl Enter Shikari trancecore kracht tentoonspreidt. Flogging Molly en hun aanstekelijke Keltische punk staan naast Fontaines D.C.'s introspectieve post-punk.

Fred again.. levert rave meesterschap, vergezeld door Goldband en MEROL's Nederlandse popfenomenen, Hedex's drum 'n' bass virtuositeit, Indira Paganotto's techno-psychedelische klanken, Inhaler's indie-rock sensatie, J Hus' charismatische rap, en Jorja Smith's soulvolle tonen. The Offspring's energieke punkrock, Overmono's verfijnde UK rave geluiden, Queens of the Stone Age's rauwe rock 'n' roll, RAYE's soulvolle pop, Rise Against's politiek geladen punkrock, en Romy's exuberante rave-euforie verrijken het festival verder. Met Sam Smith's maximalisme, Sigma (DJ Set)'s beats, Skrillex's rave zoektocht, Soulwax's elektronische mix, Stormzy's grime status, Sugababes' nostalgische pop, The Haunted Youth's dromerige indiepop, The Smile's muzikale extravaganza, en The Vaccines' widescreen indie rock anthems belooft Pukkelpop 2024 een memorabele editie te worden, voortbouwend op zijn traditie van eclectische en dynamische line-ups.

Amenra, afkomstig uit België, staat bekend om hun donkere en onstuitbare rituelen, die fans van Cult of Luna, Wiegedood en Oathbreaker zeker zullen waarderen. Hun optreden in de Marquee belooft een intense ervaring te worden, waarbij metal, doom en post-hardcore samenkomen in een krachtige live show.

Brutalismus 3000, uit Duitsland, brengt een unieke mix van techno en gabber naar de Dance Hall. Voor fans van Indecorum, I Hate Models en VTSS, belooft hun optreden een energieke en onvergetelijke ervaring te worden, waarbij de grenzen van het genre worden opgezocht.

Charlotte de Witte, eveneens uit België, heeft zich wereldwijd gevestigd als een fenomeen in de techno-scene. Haar sets op de Main Stage zullen ongetwijfeld een hoogtepunt zijn voor liefhebbers van technomuziek, met invloeden van artiesten als Amelie Lens, Joyhauser en Enrico Sangiuliano.

Crystal Fighters zullen de Club op zondag transformeren met hun indie en dance muziek, die doordrenkt is van positiviteit en feestelijke vibes. Hun muziek, een fusie van Britse en Baskische invloeden, belooft een uplifting ervaring te bieden die het publiek zal meenemen op een muzikale reis.

Denzel Curry uit de Verenigde Staten injecteert rap met pure, frenetieke woede. Zijn optreden in de Marquee zal fans van JID, JPEGMAFIA en Joey Bada$$ zeker aanspreken, waarbij hij zijn dynamische flow en krachtige lyrics ten gehore brengt.

Enter Shikari, uit het Verenigd Koninkrijk, staat bekend om hun mix van hardcore en post-hardcore, gecombineerd met elektronische elementen. Hun show in de Backyard wordt een tour-de-force in de live arena, waarbij ze hun reputatie als een van de beste live bands bevestigen.

Flogging Molly brengt hun infectieuze Keltische punk naar de Main Stage, waarbij ze een brug slaan tussen folk en punk. Hun energieke optredens zijn een feest voor fans van Dropkick Murphys, The Real McKenzies en The Pogues.

Fontaines D.C., afkomstig uit Ierland, brengt introspectieve post-punk naar de Main Stage. Hun muziek, die fans van The Murder Capital, Shame en IDLES zal aanspreken, belooft een van de meest meeslepende optredens van het festival te worden.

Fred again.., bekend om zijn unieke benadering van techno, electronica, house, dance en rave muziek, staat gepland om de Main Stage op vrijdag te betoveren. Zijn vermogen om momentopnames uit het dagelijks leven te transformeren in diepgaande muzikale ervaringen maakt hem tot een must-see act voor fans van Bicep, DJ Seinfeld en Overmono.

Goldband, die zaterdag de Main Stage zal sieren, brengt hun 'Dutch Plaster Pop' naar Hasselt. Hun muziek, die een brug slaat tussen indie, pop en indiepop, heeft hen tot een sensatie gemaakt op festivals en in concertzalen. Fans van De Jeugd van Tegenwoordig, Froukje en Prins S. en De Geit zullen zeker genieten van hun energieke optreden.

Hedex, een naam die synoniem staat voor de nieuwe generatie drum 'n' bass, zal op vrijdag de Boiler op zijn kop zetten. Zijn sets, geliefd bij fans van Bou, Kanine en Macky Gee, beloven een explosieve ervaring vol snelle beats en diepe bassen.

Indira Paganotto, die zondag de Boiler betreedt, biedt een naadloze mix van techno en psy. Haar sets, die een breed spectrum van de elektronische muziek bestrijken, zijn een must voor liefhebbers van Charlotte de Witte, Enrico Sangiuliano en Amelie Lens.

Inhaler, het kwartet uit Dublin, neemt op vrijdag de Main Stage in met hun indie en alternatieve rock. Hun muziek, die doet denken aan Sam Fender, The 1975 en Arctic Monkeys, toont hun ambitie om arena's te veroveren met hun meeslepende melodieën en energieke optredens.

J Hus, die op vrijdag de Dance Hall zal domineren, staat bekend om zijn aanpasbare en charismatische rapstijl. Zijn muziek, die hiphop en rap combineert, spreekt fans van Headie One, Dave en Stormzy aan en belooft een van de meest dynamische optredens van het festival te worden.

Jorja Smith, die op vrijdag de Marquee podium inneemt, mengt soul, jazz, R&B en funk met een trendy touch. Haar diepgaande teksten en soulvolle stem maken haar optreden tot een niet te missen ervaring voor fans van Mahalia, Pip Millett en Cleo Sol.

MEROL, die zondag de Main Stage betreedt, brengt haar unieke Nederlandse pop naar Pukkelpop. Haar muziek, die pop combineert met een kenmerkende Nederlandse twist, is perfect voor fans van Froukje, Sophie Straat en Elmer.

The Offspring viert 30 jaar van hun invloedrijke album ‘Smash’ met een energiek optreden op de Main Stage, belovend fans van Sum 41, Bad Religion en Pennywise een nostalgische reis door hun uitgebreide catalogus.

Overmono distilleert de geschiedenis van de UK rave tot perfectie in de Dance Hall, een must-see voor fans van Bicep, Fred Again.., en Two Shell, met hun vernieuwende benadering van techno, electronica, house en rave.

Queens of the Stone Age brengt hun kenmerkende rauwe en intense rock 'n' roll naar de Main Stage, een traktatie voor liefhebbers van Foo Fighters, Wolfmother en Kyuss, belovend een krachtige live ervaring.

RAYE, de Londense singer-songwriter en BRIT Awards frontrunner, zal de Marquee betoveren met haar soulvolle pop en R&B, een genot voor fans van 070 Shake, Mabel en Anne-Marie.

Rise Against, de fakkeldragers van politiek geladen punkrock, zullen de Marquee op zondag vullen met hun energieke en boodschap-gedreven muziek, aantrekkelijk voor fans van Billy Talent, AFI en Sum 41.

Romy brengt exuberante, technicolor rave-euforie naar de Club, met haar elektronische, pop, house en synth geluiden, een frisse wind voor fans van The xx, Fred Again.., en Oliver Sim.

Sam Smith's optreden op de Main Stage zal een mix van pop, R&B en soul brengen, met een maximalistische flair die fans van Years & Years, Jessie J en Ellie Goulding zal aanspreken.

Sigma (DJ Set), het multi-platina verkopende drum and bass duo, zal de Boiler op vrijdag opzwepen, een niet te missen act voor liefhebbers van Sub Focus, Netsky en DJ Fresh.

Skrillex, de elektronica pionier, belooft een onvergetelijke rave ervaring in de Marquee op zaterdag, een hoogtepunt voor fans van Fred again.. en Four Tet.

Soulwax, bekend om hun unieke mix van elektronica, indie, rock en alternatieve muziek, zal de Marquee op vrijdag transformeren, een ervaring die fans van LCD Soundsystem, Justice en Tiga niet willen missen.

Stormzy, de grime megaster, zal de Main Stage op vrijdag domineren met zijn krachtige rap en charismatische aanwezigheid, een must-see voor fans van Dave, Headie One en Skepta.

Sugababes zullen de Dance Hall op zondag vullen met hun iconische popgeluiden, een nostalgische reis voor fans van Girls Aloud, Atomic Kitten en All Saints.

The Haunted Youth, België's meest aanstekelijke dream pop/psych pop outfit, zal de Marquee op zondag betoveren, een dromerige ervaring voor liefhebbers van DIIV, M83 en Slowdive.

The Smile, een supergroep bestaande uit leden van Radiohead en Sons of Kemet, belooft een muzikaal spektakel in de Marquee op zondag, een unieke ervaring voor fans van Radiohead, Atoms for Peace en Black Country, New Road.

The Vaccines zullen de Main Stage op zaterdag vullen met hun widescreen indie rock anthems en grote, meezingbare refreinen, een feest voor fans van The Courteeners, The Wombats en Miles Kane.

Met deze indrukwekkende reeks artiesten belooft Pukkelpop 2024 een van de meest memorabele edities te worden, met voor elk wat wils, van indie en rock tot pop, elektronica en alles daartussenin.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...