Aquazzura breidt vlaggenschipboetiek in Florence uit

Florence is de geboorteplaats van Aquazzura en de thuisbasis van de eerste vlaggenschipboetiek, gelegen aan de Lungarno Corsini. In het jaar van de 10e verjaardag van het merk, dat samenvalt met de lancering van de Aquazzura Casa-collectie, onthult de nieuwe boetiek een spectaculaire renovatie die een eerbetoon is aan de evoluerende esthetiek van Aquazzura en de uitbreiding ervan tot een echt lifestylemerk.

Geïnspireerd door de traditionele architectuur en originele inrichting van Palazzo Corsini, zijn de 17e-eeuwse interieurs opnieuw vormgegeven in overeenstemming met de stilistische codes van het merk, en nu voorzien van twee extra kamers. De eerste kamer ontdekt de verfijnde omgeving van de plaatselijke boetieks aan de hand van een levendig aquagroen palet, verlicht door kroonluchters van Muranoglas.

Weelderige muren van zijden moiréstof en een gerestaureerde apotheekkast met koraalroze interieurs passen naadloos bij de barokke afwerking van het palazzo uit die tijd. Uitbreidde boetiek van Aquazzura in Florence Prachtige dubbele deuren, versierd met gouden trompe l'oeil-motieven, leiden naar de tweede kamer die volledig is gewijd aan de serviescollecties van Aquazzura Casa, waar moiré-muren vermengd zijn met warme roze en gele tinten.

Traditie en moderniteit zijn voortdurend in dialoog: keramische vloertegels gekenmerkt door geometrische grafische elementen vormen een aanvulling op de originele fresco's uit de Renaissance van het Palazzo, met bloemendecoraties in donkergroene en bordeauxrode tinten. Een majestueus gebeeldhouwd albastkleurig houten altaar met modern glas en goudkleurige displays staat centraal en laat het expressieve karakter van Aquazzura Casa perfect zien.

Deze uitbreiding is samengesteld door Casa do Passadiço, een gerenommeerde ontwerpstudio die door de oprichter en creatief directeur van Aquazzura, Edgardo Osorio, is gekozen voor meerdere winkellocaties over de hele wereld, zoals de recente openingen in Parijs en Madrid.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...