Aquazzura breidt vlaggenschipboetiek in Florence uit

Aquazzura, het Italiaanse schoenenlabel dat aan de top staat van luxe en elegantie, heeft onlangs een speciale mijlpaal bereikt. Het merk heeft namelijk zijn vlaggenschipwinkel in Florence uitgebreid. Dit is niet zomaar een uitbreiding; het symboliseert een nieuw hoofdstuk voor Aquazzura, dat in 2011 werd opgericht door de creatieve geest Edgardo Osorio. In slechts tien jaar tijd heeft het merk zich weten te positioneren als hét symbool van vrouwelijke verfijning en geraffineerd comfort. Gevestigd in het historische Palazzo Corsini langs de sierlijke Lungarno Corsini, is de boetiek nu meer dan ooit een blikvanger die de ambitie van het merk belichaamt om zich niet alleen als schoenenlabel, maar ook als een uitgebreid lifestylemerk op de kaart te zetten. Met de lancering van Aquazzura Casa betreedt het merk nu ook de wereld van woondecoratie, waarmee het zijn horizon aanzienlijk verbreedt.

De grotere winkelruimte laat duidelijk zien hoe toegewijd Osorio is aan het creëren van een totaalervaring die luxe uitstraalt. Hij heeft een boetiek neergezet die haar bezoekers meeneemt op een rijke ontdekkingsreis door Italiaanse stijl en vakmanschap. Alle details in de winkel zijn met grote zorg uitgekozen om de luxe die Aquazzura uit wilt stralen te benadrukken. Klanten worden bij binnenkomst verwelkomd door muren bekleed met moiré van zijde, die perfect harmoniëren met de fonkeling van Murano glazen kroonluchters. Het subtiele kleurenpalet van fris aquagroen en zacht koraalroze roept direct de unieke atmosfeer van het merk op.

Een nieuwe kamer binnen de boetiek is gereserveerd voor de presentatie van de Aquazzura Casa serviescollectie. Deze ruimte straalt intimiteit uit met haar warme roze en gele tinten van de moiré muren. Hier is de synthese tussen geschiedenis en modern design overduidelijk te zien: keramische tegels met ingetogen geometrische patronen vormen een moderne tegenhanger van de Renaissancefresco’s die het plafond sieren. Het is alsof de geschiedenis samensmelt met het heden, waar een altaarachtige constructie de Casa collectie tentoonstelt, geflankeerd door hedendaagse vitrinekasten van glas en goud die de ruimte nog groter laten lijken.

Voor de inrichting van de boetiek heeft Aquazzura de handen ineengeslagen met Casa do Passadiço, een interieurontwerp studio die internationale lof oogst met zijn luxueuze en gelaagde ontwerpen. De samenwerking toont aan dat Osorio'spassie voor perfectie en ambacht verder gaat dan enkel het ontwerpen van schoenen. Elk element van de boetiek weerspiegelt de liefde voor design en detail die ook in Aquazzura’s producten te vinden is.

Deze uitbreiding en de introductie van de Aquazzura Casa lijn onderstrepen Aquazzura’s status als een volwaardig lifestylemerk. Het is meer dan alleen een plek waar je luxe schoenen koopt; het is een symbool van exclusieve levenstijl ervaringen. De boetiek maakt een krachtig statement over Aquazzura’s ambitie om de grenzen van design constant op te zoeken en te verleggen. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld waarin luxe, esthetiek en een gevoel van thuiskomen vloeiend in elkaar overlopen en alle zintuigen aangesproken worden.

De boetiek is klaarblijkelijk een stap richting de toekomst, waarbij Aquazzura zichzelf profileert als een lifestylemerk met een breed bereik. Het inspireert schoonheid- en stijlliefhebbers over de hele wereld en nodigt hen uit om deel te worden van een wereld waar luxe en persoonlijkheid hand in hand gaan. Voor wie op zoek is naar die unieke combinatie van Italiaanse flair en comfort, biedt Aquazzura’s uitgebreide boetiek in Florence nu nog meer reden om te bezoeken en te ervaren hoe schoenontwerp en wooncultuur samensmelten tot een harmonieus geheel.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...