Art Center HOres en Modus 8 is een unieke ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers

In het pittoreske Sint-Martens-Latem bevindt zich een ware schatkamer voor kunstliefhebbers - het Art Center HOres en Modus 8. Dit kunstcentrum is een smeltkroes van talent, met een permanente tentoonstelling van diverse meesters in hun vak, variërend van schilders en beeldhouwers tot glaskunstenaars en makers van unieke kunstobjecten.

Aan het roer van dit centrum staat Niña Van den Bosch. Ze is de drijvende kracht achter het open centrum en groeide op omringd door de kunstcollectie van haar ouders. Dankzij deze inspirerende achtergrond, samen met haar passie en zakelijk inzicht, heeft Niña een indrukwekkende kunstcollectie samengesteld die in modern ingerichte gebouwen in de Latemstraat tentoongesteld wordt.

Niña, altijd bereid om vragen te beantwoorden, introduceert de galerij met enthousiasme en charme. Ze onthult de boeiende verhalen achter de kunstwerken, van lokale en internationale kunstenaars, variërend van opkomend talent tot gevestigde namen. Kunstenaars zoals Corinne Boureau, Heinz Rabbow, René Tavares, Dirk De Keyzer, Le Maghien, Evert den Hartog, Kristo, Gisèle Vacca, Xaviéz, Janosh, WILDS, Sabine Nielsen, Andrej Jakab, Ana María Nava, Mark Leputa en fotograaf Thierry Van Vreckem hebben allemaal bijgedragen aan de levendige collectie.

Het kunstcentrum, genaamd naar Horus, de Egyptische god van wijsheid, hemel, zon en maan, streeft naar het uitdragen van een boodschap van oneindigheid, gesymboliseerd door het getal 8 in Modus 8. Dit concept, waarbij kunst, interieur en exterieur samensmelten, is te vinden in het pand tegenover het Art Center HOres. Het is onmogelijk te missen, met prachtige buitensculpturen en unieke designstukken die bezoekers verrassen.

Beneden is er een akoestisch geoptimaliseerde ruimte voor presentaties of lezingen over kunst, geschikt voor maximaal 50 personen. Het centrum streeft ernaar om mensen aan het denken te zetten en te verbinden door middel van kunst, met een boodschap van eenheid en respect in roerige tijden.

Niña zet zich ook in voor vrouwenrechten, door aandacht te vragen voor vrouwen die worden onderdrukt door hun samenleving. Ze gelooft dat kunst kan bijdragen aan een wereld waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. De kunstwerken die je hier vindt, kunnen niet alleen je huis verrijken, maar ook bijdragen aan deze missie.

Als je overweegt om het Art Center HOres en Modus 8 te bezoeken, zal Niña en haar team je met open armen ontvangen. Ze staan klaar om je uitgebreid te informeren over de kunstwerken en de aankomende tentoonstellingen die gepland zijn in het centrum.

Het centrum is een broedplaats voor creatieve expressie, waar je niet alleen getuige kunt zijn van de veelzijdigheid van kunst, maar ook de unieke verhalen en inspiratie achter elk stuk kunt ontdekken. Of je nu een fervent kunstverzamelaar bent, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe ervaring, het centrum biedt een onvergetelijke duik in de wereld van kunst.

Naast de fascinerende kunstcollectie biedt Modus 8 een samensmelting van kunst en interieurdesign. Met opvallende buitenbeelden en unieke designstukken in meubels, verlichting, tapijten en gordijnen is deze plek een lust voor het oog. Het is meer dan alleen een galerij, het is een plek waar kunst en design elkaar ontmoeten en samenkomen.

Het Art Center HOres en Modus 8 van Niña Van den Bosch is niet alleen een plaats voor het tentoonstellen en verkopen van kunst, maar ook een ruimte die aanzet tot nadenken en het bevorderen van sociale verandering. Niña en haar team streven ernaar om een positieve impact te hebben op de wereld door middel van kunst, het bevorderen van gelijkheid, en het vieren van diversiteit en inclusie.

Art Center HOres en Modus 8 zijn echte parels in het kunstlandschap van Sint-Martens-Latem. De collecties zijn dynamisch, altijd in beweging en reflecteren de energie en visie van hun bezielster, Niña Van den Bosch. Ze creëert een gastvrije omgeving waar iedereen, van kunstkenner tot nieuwkomer, zich thuis kan voelen.

Het centrum organiseert ook regelmatig evenementen, zoals presentaties en lezingen, waar kunstenaars, kunstliefhebbers en nieuwsgierigen elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Deze evenementen versterken de gemeenschap rond het centrum en bieden waardevolle leermogelijkheden.

Modus 8, gelegen recht tegenover Art Center HOres, is een aanvulling op de kunstervaring. Het is een ruimte waar design en kunst samenvloeien, een plaats die unieke, op maat gemaakte meubels en decoratieve objecten tentoonstelt die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. De opvallende buitenbeelden voegen een extra dimensie toe aan de ervaring en zorgen ervoor dat de locatie opvalt.

Maar het is niet alleen de kunst en het design die deze plekken zo speciaal maken. Het is de missie en visie van Niña, haar strijd voor gelijkheid en haar streven om via kunst een positieve verandering in de wereld te bewerkstelligen. Dit maakt een bezoek aan Art Center HOres en Modus 8 niet alleen een genot voor het oog, maar ook een ervaring die het hart raakt.

Dus als je in de buurt bent, aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan dit unieke kunstcentrum. Je zult er niet alleen de mogelijkheid hebben om te genieten van een breed scala aan fascinerende kunstwerken, maar je zult ook bijdragen aan een groter goed. Maak kennis met de kunstenaars, ontdek hun verhalen, en misschien zelfs de mogelijkheid om een stukje van deze inspirerende wereld mee naar huis te nemen.

Het Art Center Horus, gelegen in de Latemstraat 8, Sint-Martens-Latem, verwelkomt bezoekers van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Ook in het weekend en op feestdagen zijn de deuren geopend, dan van 10.30 tot 18.00 uur. Voor degenen die een bezoek willen plannen buiten deze tijden, zijn afspraken ook mogelijk.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je het centrum bereiken op het telefoonnummer +32 9 335 06 33 of via mobiel op +32 477 48 23 70. Ook kun je hen een e-mail sturen op info@artcenterhorus.com. Ze zien uit naar je bezoek en staan klaar om je te verwelkomen in de wereld van kunst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...