Sotheby s accepteert live biedingen in Ethereum voor twee Banksy kunstwerken

Sotheby'sheeft aangekondigd dat het voor het eerst live biedingen in Ether zal accepteren, de cryptocurrency gekoppeld aan de Ethereum-blockchain, voor twee van Banksy'swerken die geveild zullen worden. De veilingmeester zal tijdens 'The Now Evening Auction' op 18 november in New York biedingen in Ether accepteren voor Banksy'sTrolley Hunters en Love Is In The Air (2006). Dit baanbrekende evenement zal ook live worden uitgezonden via Sotheby'ssociale mediakanalen, inclusief een speciaal Discord-kanaal.

Sotheby'sverklaarde dat deze innovatieve stap de eerste keer is dat cryptocurrency wordt gebruikt als de standaardvaluta voor het live bieden op fysieke kunstwerken tijdens een veiling. In mei werd Sotheby'shet eerste veilinghuis dat cryptocurrency als betaling accepteerde, waarbij Banksy'sLove is in the Air werd geveild en voor €12,9 miljoen werd verkocht.

Banksy'sTrolley Hunters, een scherpe en humoristische kritiek op de voorkeur van de samenleving voor verwerkte en verpakte producten, wordt geschat op een verkoopprijs tussen €5-7 miljoen. Love Is In The Air (2006), een iconisch en direct herkenbaar beeld van Banksy, zal naar verwachting tussen €4-6 miljoen opbrengen.

Sotheby'sblijft records vestigen in de blockchain-sector. Vorige maand verkocht het veilinghuis een zeldzame Bored Ape Yacht Club NFT voor een recordbedrag van €3,4 miljoen.

Deze historische beslissing van Sotheby'som Ether als betaalmiddel te accepteren voor kunstwerken van Banksy benadrukt de groeiende acceptatie van cryptocurrency in de kunstwereld en veilingbranche. Door deze digitale valuta te omarmen, zet Sotheby'szichzelf op de voorgrond van technologische innovatie en trekt het een breder scala aan kopers en verzamelaars aan, waaronder degenen die actief zijn in de wereld van cryptocurrencies en blockchain.

De toenemende interesse in blockchain en cryptocurrency heeft ook geleid tot een groeiende populariteit van niet-fungibele tokens (NFT s), digitale kunstwerken die op de blockchain zijn opgeslagen. Sotheby'sheeft zich op dit gebied al bewezen, met de succesvolle veiling van een zeldzame Bored Ape Yacht Club NFT voor een recordbedrag van €3,4 miljoen.

Naast het accepteren van Ether als betaalmiddel, heeft Sotheby'sook andere initiatieven ondernomen om een brug te slaan tussen de traditionele kunstwereld en de wereld van digitale valuta en blockchain. Zo heeft het veilinghuis samengewerkt met verschillende kunstenaars om NFT'ste veilen, en heeft het geëxperimenteerd met het opslaan van veilingrecords en kunstwerkprovenance op de blockchain.

Deze pioniersrol van Sotheby'sop het gebied van digitale valuta en blockchain zal naar verwachting bijdragen aan de verdere acceptatie en integratie van deze technologieën in de kunst- en veilingwereld. Andere veilinghuizen en galerieën zullen waarschijnlijk het voorbeeld van Sotheby'svolgen en meer mogelijkheden verkennen om cryptocurrency en blockchain te omarmen, wat uiteindelijk zal leiden tot een meer inclusieve en gediversifieerde kunstmarkt.

Banksy'sTrolley Hunters en Love Is In The Air

Banksy's'Trolley Hunters' is een satirisch kunstwerk dat een krachtige, geestige en profetische kritiek levert op de consumptiemaatschappij. Het stelt de voorkeur van de samenleving voor verwerkte en verpakte producten ter discussie. Het werk toont drie primitieve jagers die zich voorbereiden op de jacht op winkelwagentjes in hun natuurlijke habitat. De jagers zijn gewapend met speren en een stenen bijl, wat de absurditeit van het tafereel versterkt. Dit werk benadrukt de tegenstelling tussen het verleden, waarin mensen moesten jagen om te overleven, en het huidige tijdperk, waarin voedsel gemakkelijk verkrijgbaar is in verpakte vorm.

'Love Is In The Air' is een van Banksy'smeest iconische en onmiddellijk herkenbare werken. Dit kunstwerk toont een gemaskerde demonstrant die in plaats van een molotovcocktail een bos bloemen gooit. Het beeld is zowel politiek als poëtisch en roept vragen op over de kracht van liefde, geweld en verzet. Het werk is een uiting van hoop en optimisme, met de suggestie dat liefde een effectiever wapen kan zijn dan geweld.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...